fredag den 10. oktober 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag

Fredag igen, velkommen til dig og STORT tillykke til ugens vinder. Det er Berit, som har vundet denne uges gavekort til BaliQuilt. Berit, du skal kontakte mig senest næste fredag, så får du sendt dit gavekort.

Der er denne gang trukket lod blandt alle, som har kommenteret her på bloggen eller på BaliQuilt på facebook. Du er velkommen til at skrive begge steder og har dermed to chancer for at vinde.

Lukkekanter er jeg dæleme blevet rigtig meget klogere på i den forløbne uge. De aller fleste vælger faktisk at sy en lukkekant på. Det troede jeg egentlig ikke. Godt at vide sådan noget, ik.

Ugens puslespil en en quilt syet af Jacqeline De Jonge, som kommer til Korsør i 2015. Hun syr de mest fantastiske farverige quilts. Måske du også kan lide dem.

preview36 pieceBecolorfulJeg har som du måske ved, netop købt Jinny Beyers palette med mere end 150 forskellige basisstoffer. Stoffer som kan passe til de vilde og stormønstrede. En stormønstret, en mellem og en småmønstret i et projekt, det har jeg lært en gang.

Så talte jeg med en, der syr i hånden. Hun sagde, at når man syr i hånden er det ofte små projekter. Her vælges sjældent de stormønstrede stoffer. Det havde jeg ikke tænkt over.

Udover mønsterstørrelsen har jeg også lært, at der skal være en lys, en mørk og en mellemfarve i et projekt. Det tror jeg gælder for både hånd- og maskinsyere.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvordan anvender du stor, mellem og småmønstrede stoffer?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning.

Indtil da, pas godt på dig selv.

16 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg anvender aldrig stormønstrede stoffer, men gerne mellem - og småmønstrede......de stormønstrede er for spraglede til mig. Jeg syer, som du jo ved, altid i hånden og derfor kun små projekter indtil videre og dertil passer de stormønstrede ikke :o)......og det med en lys, mørk og mellemfarve har jeg også lært - det gi´r en flot ro og harmoni :o)
  God weekend og mange hilsener fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Hej Laila!
  Jeg bruger meget gerne stormønstrede stoffer, og jeg har i en del år haft nogle "kælestoffer" af Kaffe Fasset. Men så købte jeg bladet Modern Quilts sommer 2014, og faldt straks for quilten på forsiden. Nu er jeg så småt gået i gang med at skære, og jeg glæder mig til at sy! Jeg har i lang tid syet i reproduktionsstoffer, det elsker jeg også, men jeg TRÆNGTE til noget farvestrålende, stormønstret og frækt nu! Af det samme, virkeligt stormønstret stykke stof kan man få mange forskellige udtryk, hvis man skærer det ud i mindre stykker. Der skal nerver til, men man vænner sig til det! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 3. Hej Laila .
  Jeg bruger kun op til mellemstore mønstret stoffer jeg laver mest små projekter. Jeg synes også det er svært med stormønstrede stoffer. ☺️
  rigtig god weekend.

  SvarSlet
 4. På et kursus med Kaffe Fasset lærte jeg, hvordan man kan anvende stormønstrede stoffer, sammen med mellem og småmønstrede. Det kursus gav mig ideen og modet til mine storblomstrede stoffer i et tæppe af sekskanter, sat sammen med sorte trekanter. Der er flere på ideplanet, men det er hurtigere at få ideerene end at føre dem ud i livet,
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 5. Hej Laila!

  Jeg hører til dem, der kun syr små projekter, så jeg slet ikke i stormønstrede stoffer. Det får jo ingen værdi i små projekter.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 6. Jeg ejer ingen stormønstrede stoffer, men kunne godt finde på at købe nogle, hvis jeg fx fik lyst til at sy en kalejdoskop quilt, eller hvis de indgik i en serie.
  Mange hilsner fra
  Annelise

  SvarSlet
 7. Hej Laila, stormønstrede stoffer kan blive rigtig flot, når man skærer dem ud i mindre. Har brugt dem i en kalejdoskop quilt og en med sekskanter og trekanter, det blev super flot. Når jeg skal i gang med et projekt, bruger jeg stoffer, jeg kan lide, så er det lige meget, hvad størrelse mønstret på stoffet har, og om det er en dækkeserviet eller et sengetæppe. Det med en lys, en mellem og en mørk er en god ide, det kommer vel lidt an på, hvor mange farver, man skal bruge i sit projekt. God søndag. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 8. Hej Laila Jeg bruger for det meste mellem og småmønstret stof, når man som jeg syr i hånden og over pap, er det svært at bruge det stormønstrede stof.
  mange hilsner Jette

  SvarSlet
 9. hej Laila
  Jeg burger både stormønstrede, mellem og småmønstrede stoffer, men det kommer an på hvilket project det er. Forsøger også at bruge kombinationen af lys, mellem og mørk I et project for det giver altså noget for øjet.

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 10. Store mønstre til attick Windows, mellem/små mønstre til tæpper eller mindre projekter.
  'Jeg har fået "øje" på Lucy Boston, der kan alt jo bruges, men skal lige have et par UFO´er væk inden jeg begynder på noget nyt
  vh Karin L

  SvarSlet
 11. Uha... Jeg bruger det hele. Nogle gange i samme projekt. Bare stofferne klæder hinanden. Jeg syer mest tæpper. Der er de stormønstrede jo perfekte, til de lidt større dele. Der kommer så noget imellem,som har mindre mønster eller er ensfarvet. Jeg har lavet mange børne tæpper, hvor jeg søger motiver, som så bliver indrammet.
  Jeg har lavet et helt tæppe, ud af det samme stormønstrede stof. Det er umuligt at se, at der kun er det samme, fordi der er så mange nuancer i.

  SvarSlet
 12. Jamen jeg bruger det hele. Jeg er også mest til resteting, så jeg kan bruge alt. Er ikke så dygtig, så jeg kan se hvad der er bedst til hvad.

  SvarSlet
 13. Jeg bruger lidt af hvert, men nok stormønstret mest, til dækkeservietter og tasker
  Hilsen Ulla A

  SvarSlet
 14. Hej de mellemmønstrede har jeg med i alle projekter, de kan bare ikke undværes. Jeg kan lide ensfarvede stoffer og kan bruge en småmønstret hvis jeg lige synes jeg står og manglet. De stormønstrede er fantastiske, men det er tit lidt svært at bruge dem, jeg skærer nogle gange ud så det enkelte motiv kommer bedst frem. De 90' ede stormønstrede synes jeg er lidt fede i strimmelteknikker for de giver af sig selv noget uforudsigelig variation. Hilsen Kamilla

  SvarSlet
 15. Jeg er jo vild med Bali stoffer, så det er ikke så tit der er mønstrede stoffer , men ellers vil det nok ikke være de stormønstrede
  Jo har lige købt stof med chokolader på, og der skal jeg jo skære pænt ud imellem stykkerne

  SvarSlet
 16. God aften.

  Jeg er hel "grøn" i legen med patchwork, så det er mere hvad jeg tror jeg vil.
  Stormønstret, vil jeg bruge til bagside, fx på dækkeservietter, så i en nød situation ville jeg kunne bruge bagsiden.

  Mellem og småmønstret, vil jeg bruge til at lege med.

  Hilsen
  Ena

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.