fredag den 3. oktober 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag

Ugens vinder blev denne uge Connie P, som får et STORT tillykke her fra.

Kontakt mig på mail senest næste fredag og du modtager et gavekort på 125 kr til BaliQuilt.

Tak fordi I tog jer tid til en kommentar. Der er mange af jer, som har prøvet at tage nat og dag til hjælp, sådan må det nok være. Når inspirationen er der eller en deadline. Det første er det sjoveste.

Ugens puslespil er endnu en Jinny Beyer kreation, en af de nye og stadig gratis mønstre. Det er en quilt i slumretæppe-størrelse. Fantastisk som altid, når Jinny har designet. Du kan hente mønstret her.

Hvorfor endnu en Jinny Beyer? Jo, det er fordi, jeg kan tilbyde hele hendes Quilters Palette. Den rummer lidt over 150 forskellige basisstoffer, som du kan være sikker på at blive ved med at kunne købe.

preview35 pieceAshford by Jinny Beyer


Jeg leger med accuquilt og noget, som i første omgang blev til juleservietter. Det blev det kun, fordi det er julestoffer, de er syet i. Mere om dem senere, Jeps mønstret kommer her på "kanalen".

Men det er som altid stofvalget, der afgør, hvad dækkeservietterne kan anvendes til. Jeg har skumle planer om en Kaffe Fassett udgave. Vildt, ik.

Jeg kan godt lide, når der er lukkekant på både på dækkeservietter, men også tæpper. Jeg synes, det rammer pænt ind. Men jeg kan se, at rigtig mange vender deres dækkerservietter. Jeg er åbenbart lidt uvidende på det område, ved i hvert fald ikke om det er specielt håndsyersker, der gør sådan. Eller måske ligger der noget helt andet bag?

Jep, ugens quilterfilosofiske ? kommer her:

Lukkekant eller vende, hvad gør du og hvorfor har du valgt det?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag og du er med i lodtrækningen om et gavekort til BaliQuilt på 125 kr.

Indtil da, pas godt på dig selv.

22 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg laver altid lukkekant, dels fordi at jeg synes at det ser pænest ud og dels fordi at jeg godt kan lide at lave den - den rammer, som du også selv skriver, arbejdet pænt ind. Jeg synes at det er svært at få kanten pæn når man vender det, så derfor gør jeg det aldrig :o)
  Mange hilsener og god weekend fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Hej Laila
  Jeg laver lukkekant. Syntes det er det jeg får det pæneste resultat. Har nogle gange lidt problemer med at få hjørnerne pæne. Men jeg bliver da bedre :-)
  Hilsen Helle Andreasen

  SvarSlet
 3. Hej Laila.
  Jeg har lavet lukkekant de to gange jeg har afsluttet et tæppe. Og er ved at sy lukkekant på dækkeservietter. Synes det ser pænt ud. Kan ikke forestille mig "kun" at vende. Men man skal da aldrig sige aldrig. Nu må vi se når jeg får noget mere erfaring :-)
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 4. Hej Laila. Jeg har prøvet begge dele, men jeg sværmer mest for lukkekant. Når jeg har lavet dækkeservietter med at vende er det aflange sekskanter, og det er så ikke det allersværeste når de skal vendes, der skal bare arbejdes lidt og så stryges, så er de der.
  God weekend.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Laila
  Jeg laver altid med lukkekant, det syntes jeg giver det pæneste resultat.
  God weekend
  Kirstine Heldam

  SvarSlet
 6. Jeg laver også lukkekant, det giver en nydelig afslutning. Især hvis man kan finde stof med striber.
  God weekend
  Hilsen fra Kirsten

  SvarSlet
 7. Hej Laila. Jeg laver lukkekant, både når jeg syr tæpper, og det drejer sig om dækkeservietter. Det er sjovt at lave og ser efter min mening bedst ud. Hvis man vender, kan det være svært at få kanten presset helt ud, så det ser pænt ud.
  God weekend
  Helle Hermanssen

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Var kommet til at kalde det vendekant, så derfor slettede jeg mit indlæg

   Slet
 9. Jeg syr lukkekant på, og er ikke vild med at sy kanten i hånden bagefter
  Har prøvet at sy med en af de mange broderisømme men det er svært at ramme.
  PÅ dækservietter og grydelapper, vender jeg derfor man en lille åbning i syningen bagpå

  SvarSlet
 10. Hej Laila! Jeg har prøvet, og bruger også stadig en gang imellem at vende, især på dækkeservietter, det passer pænt, synes jeg. Men jeg er gladest for lukkekanten, det er altid flot, og jeg ææælsker bare det der med at sy lukkekanten pænt til på vrangen, for så er jeg FÆRDIG! :-) Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 11. Jeg laver oftest lukke kant, syntes det giver en god effekt

  SvarSlet
 12. Jeg syr altid lukkekant, uanset om det er grydelapper, dækkeservietter eller store tæpper. Jeg synes, det er den pæneste afslutning på et arbejde.

  SvarSlet
 13. Jeg laver lukkekant, det bliver pænest...

  SvarSlet
 14. Hej Laila!

  Jeg kan bedst lide det hele med en lukkekant. Jeg laver en lidt anderledes lukkekant (ikke dobbelt), som ikke fylder så meget, og den er let at montere. Den har jeg fået fra et svensk mønster.

  Kanten skæres 6,5 cm bred, derefter foldes den vrang mod vrang og presses. Fold kanten ud igen og skær den ned, så den bliver 4 cm bred.

  Læg kantens brede sider mod quiltens forside, sy den på, buk om til vrangen og hæft med små sting.

  Det giver lidt tyndere smidige kanter og hjørner.

  Jeg syr ikke store tæpper, så jeg ved ikke, om den er "stærk" nok til et tæppe, men nem er den.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 15. Jeg bruger altid lukkekant. Jeg synes det er rigtig hyggeligt at håndsy den til bagsiden. God weekend Jette Carlsen

  SvarSlet
 16. Jeg bruger en enkelt lukkekant, altså et lag stof. Syer det på forsiden og bukker og vender det til bagsiden, hvor jeg syer med usynlige sting. (Et sting, skiftevis i kantog bagside, parallelt med kanten. På den måde får jeg lidt tyngde i kanten, uden den bliver for tyk og bagsidestoffet kan ikke trække om på forsiden, som med vendte servietter, som jeg har set det gøre for andre sypiger.

  SvarSlet
 17. Hej Laila.
  Jeg syr næææsten altid med lukkekant. Det bliver det pæneste. Grydelapper og ovale dækkeservietter, kan jeg godt finde på at vende. God weekend. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 18. Hej
  jeg laver lukke kant enkelt eller dobbelt afhængigt af projektet, har prøvet med at vende men syntes ikke at det ser færdigt ud.
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
 19. Hej Laila
  Jeg har kun prøvet at lave en vendig en gang men ellers foretrækker jeg at lave en lukkekant. Det er lettere og man kan virkelig få en god kontrast til sit arbejde når man kan vælge en anden farve
  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 20. Nej jeg laver ikke altid lukkekant, når jeg vælger at lade være er det altid på mindre ting, som enten dækkeservietter eller vægbilleder, hvor det passer bedst med mønstret at vende.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 21. Hej. Jeg kan bedst lide lukkekant, jeg fortryder altid hvis jeg har syet sammen og vendt for det er svært at få presset sømmen pænt fra hinanden

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.