fredag den 15. november 2013

Quiltersjov 15. november

Hejsa og velkommen til quiltersjov, håber du har haft en god uge og er klar til weekenden. Julegaveønsker, uha da - der var mange. Jeg har hygget med at læse dem og var det mig, som er julemanden, så fik alle deres ønsker opfyldt. Det var nemlig lutter gode og fornuftige ønsker, men julemanden er jo en mand - jule - M A N D. Så det er ikke mig. Held og lykke med ønskerne....

En vinder er fundet blandt jeres kommentarer, det sker som altid ved at ved at bede computeren trække et tilfældigt tal. Denne gang blev det nummer 8, tælle, tælle. Det blev en trofast kommentar-skriver,
nemlig Esther Olesen.

STORT tillykke til dig med gevinsten, som er et gavekort til BaliQuilt. En lille hjælp til juleønskerne, måske. Henvend dig til mig senest næste fredag og jeg mailer en kode til gavekortet.
Puslespillet er et billede fra Electric Quilt af den pude, jeg designede med efterårsblade. De skal skæres med Accuquilt og er også blevet det, men så er den ikke nået længere. Men lige pludselig. Du samler puslespillet, hvis du har lyst og ellers springer du over.......preview42 pieceEfterårspude
Rebussen skal du ikke snydes for, det kører bare med dem. Hyg dig med at løse den, det er noget med måneden med jul i. Lidt hjælp skal du have ;) Klik på rebussen for at se et større billede.

I den forløbne uge har jeg været vidne til en debat omkring organisering af quilteaftener, hvem skal sørge for kage og kaffe, hvem har ansvaret for oprydning - er det fælles ansvar eller... Skal der overhovedet være kage, når vi mødes? Hm, der er mange måder at organisere mødet om en fælles interesse på. Jeg tænker ikke på en bestemt klub eller gruppe, men tænker bredt og i al almindelighed på forsamlinger af (ofte) kvinder, som mødes og syr sammen, når jeg stiller ugens quilterfilosofiske ?

Hvordan organiserer du det sammen med dem, du mødes med til syning af patchwork?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Husk, at af hensyn til optælling svarer jeg ikke på indlæggene direkte her, men jeg kan sørme godt kommentere på dem i andre indlæg. Så følg med på Quilteliv. Smiler.
Rigtig god weekend til dig.


21 kommentarer:

 1. Hej Laila, Vi har faktisk været så heldig at vi er blevet vartet op af en sød ægtemand. Men alle hjælper med at dække bord, og få ryddet op efter dagen. Så ikke bare en skal bruge alt tiden på dette. Ellers vil der jo altid være en der ikke får noget syet.
  Det er også altid meget uformelt når vi mødes ikke noget med låste projekter vi laver hvad hver enkelt har lyst til og hjælper hinanden.
  Knus Winnie

  SvarSlet
 2. Vi hjælpes ad alle. Har vi sy weekender, går det på skift med at lave mad og kage, så det bliver alles tur. Hver især rydder op efter sig.
  Er med i en gruppe (Kludekonerne) en gang hver fjortende dag. Der mødes vi på skift hos hinanden og der sørger værtinden for kaffe og kage. Efterhånden som vi når raden rundt, har alle bidraget. fungerer bare fint.

  SvarSlet
 3. Jeg er med i en gruppe hvor vi låner et lokale på det lokale plejehjem. Vores navne og adresser er på en liste - til fødselsdagshilsner :-) - og listen "fortæller" også hvem der skal have kage med - forstået på den måde at den der står øverst skal have med 1 gang vi mødes efter sommer - og så tæller man blot nedefter. Kaffe har vi selv med. Det fungerer fint.

  SvarSlet
 4. Hos os hjælpes vi med oprydningen og har selv fortæring med til pausen.
  Hvis man har tid og lyst til at bage en kage, er man velkommen til det, men der er ikke nogen tvang.
  Mvh
  AC

  SvarSlet
 5. Hej Laila

  I den forening hvor jeg syr går det på skift at komme med kage og lave kaffe. Når jeg mødes privat med veninder til syning, er det den der lægger hus til syningen, der også står for forplejningen.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 6. Hej Laila! Jeg syr i en gruppe, der holder til i et kommunalt aktivitetscenter, og der må man i hvert fald ikke have egen forplejning med! Når vi holder kaffepause, køber vi kaffe og evt. ostemad i cafeteriet. Det er nemt, og vi skal ikke selv vaske op! Mange hilsner fra Inger
  P.S. Jeg håber, du har fået klaret dine computer-problemer.

  SvarSlet
 7. Hej Laila
  I den klub jeg kommer i er det bestyrelsen der laver kaffe og te og vi har en bageliste hvor man frivilligt kan skrive sig på hvis man har lyst til at tage kage med.
  Når vi mødes privat, så er det værten der står for kaffe, te og kage.
  Rigtig god weekend til dig og din familie :o)
  Knus og syhilsener fra Tina

  SvarSlet
 8. Hej Laila
  Jeg syr flere steder når det er cafeer er der laver kaffe og der står en skål med slik og småkager, jeg har mest Isis cookies med. Når vi i familien holder hobbydag, er det gerne min ægtemand der står for maden, jeg har på forhånd bagt til både formiddag og eftermiddag, så kan vi bare sy mv., manden sætter gerne billeder i album i den resttid der er. Vi er godt forvendt med at han opvarter os. Vi er også en lille gruppe der mødes hos hinanden, så er det værten der står for kaffe, te og boller/kage.
  God weekend.
  Mange sy-hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Jeg syr i forskellige grupper og det bliver organiseret forskelligt. Dem der syr hos mig, skal selv tage frokost med, så giver jeg kaffe eller the. I klubben tage vi selv kaffe og kage med. Når vi overnatter hos hinanden følger der mad med. Til sycafeerene er der gerne kaffe og kage. Så det er svært at sige, hvordan det er generelt, med dem jeg syr sammen med, for det afhænger af hvilken gruppe det er.
  Tak, fordi jeg igen er heldig.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 10. Hej Laila!

  Jeg syr kun i foreningen, og jeg er glad for min banan til kaffen. En enkelt gang imellem er der en venlig sjæl, der har bagt kage (hyggeligt), men alt i alt synes jeg ikke, at der skal/bør være kage hver gang, vi har simpelthen ikke godt af det.

  Husk på, at vi "bare" sidder og syr, og hvor sætter kagen sig? - Altså jeg er bestemt ikke tilhænger af nogen form for kageordning.

  Er der nogen, der trænger til kage eller andet sødt/fedt, så må de selv medbringe det, så er det ikke mig, det feder på.

  Ja - det lyder strengt eller hårdt, men jeg har kæmpet for at smide 25 kg, og de skal ikke på igen - smiler. Nu har det holdt i 10 år.

  Ha' en rigtig go' weekend.

  Hilsen

  Ingelise
  Ingelise

  SvarSlet
 11. Jeg syr kun på aftenskole og derhjemme. På aftenskolen er vi så heldige at være et sted hvor der er lidt til salg, ellers må man selv medbringe det man ønsker at spise eller drikke. Jeg er ret ny i denne verden, har kun syet i 2 mdr. det kunne være rart at sy med en lille gruppe evt. 1-2 dage på en mdr.

  Hilsen Karin Klausen

  SvarSlet
 12. Jeg syr sammen med 2 nogle gange 3 eller 4 "piger". Vi skiftes til at holde disse sydage. Vi mødes kl. 10 til kaffe og som regel hjemmebagte boller. Den, der holder sydagen, sørger for frokost, og om eftermiddagen får vi kaffe med hjemmebagt kage.

  En gang imellem kan vi finde på at lave noget helt andet som f.eks. at besøge en patchworkforretning, patchworktræf, patfhworkudstilling eller gå i biografen. Ja det at sy patchwork kan føre til mange ting.

  Endvidere syr jeg i en anden gruppe en gang om måneden. Vi betaler til en kaffekasse og skiftes så vidt muligt til at lave kaffen. Vi medbringer selv frokosten.

  Nogle gange er der en barmhjertig sjæl, der har medbragt lidt hjemmebag til eftermiddagskaffen. Vi hjælpes med opvasken, inden vi går hver til sit.

  God weekend til alle. Syhilsen fra

  Helle Hermansen

  SvarSlet
 13. Jeg mødes med en masse søde damer ca 2 gang om måneden og der bliver syet, vist frem og givet gode ideer.Når klokken så er ca 20,15 bliver sytøjet skubbet til side og hver især tager deres medbragte kaffe/te og kage frem. Så drikkes der kaffe i 15-20 minutter og så er det ellers med at komme igang igen. Det giver så meget at få nye input disse aftner.

  Hilsen Gitte M

  SvarSlet
 14. Det er meget enkelt. Jeg syer onsdag formiddag i frivillighuset i Århus. Vi bruger lokalerne gratis, men skal så købe kaffe osv. i cafeen. Endvidere skal vi udstille sammen med torsdags syholdet, hver 13 månede. Det betyder at alle brugere på skift udstiller. Den første onsdag i måneden syer jeg i Aros quilterne. Der kan vi selv medbringe drikkelse, eller købe sodavand. Når vi syer privat, går det på skift i hjemmene og værtinden står for arrangementet, som hun helt selv bestemmer.

  SvarSlet
 15. Jeg syr i forskellige grupper.
  Når det er hos mig er der fuld forplejning og det oftes af min mand der sørger godt for "sine" sypiger ...
  Ude er det meget forskelligt, lige fra fuld forplejning til alt med og jeg mener ALT...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 16. Jeg er medlem af Viborg Patchworkforening. Vi mødes hver anden torsdag. Bestyrelsen laver program for hvert halvår. Nogle gange er der undervisning, andre gange er der bare sy-aften.

  SvarSlet
 17. Hej Laila. Vi syr altid hos mig, 4 sy-piger. Jeg sørger for kaffe, så er der en at pigerne, der har kage med. Vi syr en eftermiddag om ugen. Hvis vi en gang i mellem syr hele dagen, sørger jeg for frokost. Vi kan også finde på at lave vores eget lille quilte rally. Når jeg syr andre steder, er det forskelligt. Der er ingen rød tråd. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 18. I vores gruppe er vi så heldige at der er nogen der organiserer datoerne og undervisere og har styr på adresserne og økonomien
  Fælles skiftes vi så at bage og lave kaffe ,og rydde op gør vi fælles.
  Hvis det er privat, så aftaler vi fra gang til gang.

  SvarSlet
 19. Jeg er så privilligeret at jeg har en skøn syveninde som er en travl pensionist.
  Oftest mødes vi hos hende, så giver hun frokost. Jeg har sommetider rundstykker/boller eller en buket blomster med som tak for hendes gæstfrihed :-)
  Jeg rydder naturligvis altid op efter mig selv :-)

  SvarSlet
 20. Jeg er med i et par grupper, vi mødes hos hinanden og det er værtinden, der står for forplejning og oprydning...
  Men hvor vi dog hygger os....
  vh Karin

  SvarSlet
 21. Forplejningen er lige så forskellig som de piger/grupper man syr sammen med. Er vi hos mig er der fuld forplejning. Når min mand ikke er på søen, er det ham der klarer den del så vi kan hygge os med vores sytøj.

  Hilsen
  Gitte Sinnet

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.