fredag den 13. september 2013

Quiltersjov 130913

Quiltersjov og så fredag den 13. uha. Men der er ikke noget uheld ved at være her, du kan kun være heldig at vinde ugens lodtrækning.

Jeg har trukket en vinder blandt jeres kommentarer og det blev nr. 2, der kom ud. Derfor siger jeg STORT tillykke til Tina Hjortskov. Du kontakter mig senest næste fredag og så får du et gavekort til BaliQuilt.

Ugens quiltersjov er et puslespil  med billedet af mit yngste barnebarn, som hygger med en uro med dyr skåret med Accuquilt. Sørme om der ikke i dag også er en ekstra opgave, nemlig en rebus. For begge dele gælder, at du løser dem, hvis du synes om det - det er kun for SJOV!Kan du ikke se puslespillet, så klik på det lille billeder.
preview35 piece

Løsningen på rebussen får du næste uge, du er velkommen til at skrive den i en kommentar herunder.

Nogen quiltere er forsigtige og skal være helt overbeviste, inden de begynder på noget nyt. Andre laver den samme teknik om og om igen. Jeg tilhører den kategori, der kaster sig over alt, som ser spændende ud. Det giver bunker af projekter, der er i gang og ind imellem også et stik af dårlig samvittighed, men kun et lille et.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvilken type quilter er du ?


Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning.

Indtil da, rigtig god weekend og husk, det er kun for sjov!

52 kommentarer:

 1. Hej Laila :o)
  Nøøøjj, så var jeg lige heldig igen - det er også ved at være længe siden :o)
  Jeg hører nok til den forsigtige type quilter....er ikke så meget for at springe ud i noget nyt, men holder mig til det traditionelle og de ting jeg kender, men hvis jeg endelig SKAL kaste mig ud i noget nyt, så er det meget velovervejet og gennemtænkt - skal være HELT sikker på at det er noget jeg gider at bruge tid på :o)
  Mange hilsener fra Tina......jeg kigger ud til dig i morgen med en plakat til ophængning som vi snakkede om.... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at se dig og tillykke med gevinsten.

   Slet
 2. Hej Laila
  Jeg er den forsigtige type , og tingene er tænkt godt igennem inden jeg starter , men kan godt lide at prøve nyt.

  Mange syhilsner
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke noget i vejen med at være forsigtig, det ville jeg gerne have lidt af ind imellem.

   Slet
 3. Sødt barnebarn. Jeg skal helst have det "pakket og klart". Jeg er meget låst af farverne på mønstret og er ikke god til at abstrahere fra dem. Jeg har kun gang i 2 projekter ad gangen, mit tæppe og så en lille ting

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er sørme standhaftig. Det ville nok heller ikke skade mig med lidt af det. Smiler.

   Slet
 4. Jeg er den slags, der begynder på en hel masse, og får ikke så meget færdigt. Jeg synes monteringen og quiltningen er noget af det værste ved patchwork. Jeg har dog bestemt mig for, at nu skal piben have en anden lyd. Få nu nogen af alle de ting der ligger gjort færdig, Fru Stensgaard.
  Løsningen på rebussen er: Kommer du til quilterally sidst i september.

  SvarSlet
  Svar
  1. Flot at du har sat dig et mål, men for mig er det lidt ligesom, når jeg siger: "Fra på mandag er det slut med kager"? Det kan jeg ikke holde og jeg ville heller ikke kunne holde dit forsæt. Held og lykke med det, Birgit. Du er sej!

   Slet
 5. Hej Laila! Sikke dog en dejlig unge, tillykke med det smukke barnebarn!
  Jeg er nok sådan en, der kaster sig ud i nye projekter - bare fordi jeg tror på det, og tror at det kan blive flot! Nu er jeg jo blevet en ældre dame, så jeg er også begyndt at skæve til min ufo'er, jeg vil jo gerne have dem gjort færdige! Så jeg er nok blevet lidt mere fornuftig, (læs: kedelig). Men der er mange flere skønne quilt, der skal sys af mig, håber jeg! Men jeg prøver at være fornuftig, selv om det er mod min natur! Mange hilsner til jer alle: Sy I bare løs præcis efter jeres egne lyster, det er det sjoveste! Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inger. Jeg vil give dig helt ret, det er sjovest at sy efter lysterne. Selv om den forsigtige type har sine fordele og sikkert mener, at hun har det sjovt på sin måde. Sådan er vi så forskellige og det er jo det skønne.

   Slet
 6. Hej Laila!

  Jeg er både og, Jeg er meget forsigtig (er det nu det rigtige osv.), eller også er jeg bare totalt bidt af et projekt. Hos mig er kun et projekt i gang ad gangen, for jeg har ikke plads til mere, så det begrænder sig selv - smiler.

  Løsning: Kommer du til quiltrally sidst i september.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det er så flot med kun et projekt af gangen. Jeg har prøvet, men det fungerer ikke særlig længe for mig.

   Slet
 7. Kommer du til quilterally sidst i september ? nej desværre jeg bor på den forkerte side af broen.

  Hvilken kategori tilhører jeg ? der kan ikke være tvivl om, at jeg hører til dem, der kaster sig ud i nye projekter, fordi jeg bliver grebet af nye teknikker eller ideer, som lige skal prøves, så der ligger mange UFOer, men jeg tror på, at de bliver færdige engang ;-)))
  Hilsen Esther

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vigtigt at tro på det, Esther. Sådan skal det være.

   Slet
 8. Hej Laila

  Hvor er han dog bare nuser. Bedre billede end det du viste frem på mobilen i Herning. Han er bare lige til at spise :).

  Jeg hører nok til den type, der kaster sig ud i alle mulige projekter. Som regel gider jeg ikke lave den samme ting mere end en gang. Jeg har p.t. mange ting i gang, men som regel får jeg også tingene færdige. Dog må jeg indrømme, at jeg har et par UFO'er, men de skal nok blive færdige på et tidspunkt.

  Hilsen
  Helle Hermansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja han er bare for lækker. Jeg tilstår, at jeg har projekter, som ikke bliver færdige.

   Slet
 9. Hej Laila
  Jeg er begge dele, jeg kan godt lide at prøve nye teknikker, helst mindre ting, så er skaden ikke så stor hvis der går ged i det, og det bliver ikke uoverskueligt hvis det er en svær teknik. Men bruger også gerne afprøvede mønstre, så er man sikker på resultatet. Ingen ufoer her, kun gang i én ting ad gangen.
  God weekend fra Elizabeth Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Så fornuftig, godt klaret. Jeg har også prøvet at vælge små projekter, så sandsynligheden er større for at blive færdig med dem.

   Slet
 10. Når jeg skal slappe af, laver jeg det jeg kan. Jeg vil gerne lære noget nyt, men så skal jeg være sikker på at jeg kan finde en hjælper. Jeg har altid gang i flere ting. Pludselig en dag siger jeg til mig selv, nu skal noget gøres færdig, det bliver det så.
  Dejligt billede af dit barnebarn. Tak for puslespillet det er sjovt at være med.
  Mange PW. hilsner fra
  Helle B.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan ganske rigtig kun lave, det vi kan. Og for os alle er der 24 timer i døgnet. Dejligt at du synes, det er sjovt at være med.

   Slet
 11. Jeg er den type, der gerne vil prøve det hele, men fårikke gjort noget ved det alligevel. Men jeg har alligevel mange projekter i gang. Gør ind imellem noget færdig, så der ikke ligger helt så meget lige ind til næste gang jeg skal prøve noget eller være med til noget nyt.
  Tillykke med barnebarnet, dejligt billede.
  Knus Gitte J

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i klubben for os, der vil det hele ;)

   Slet
 12. Jeg er jo stadig novice i det at lave patchwork og der så meget jeg gerne vil så kunne jeg få et års orlov så ville det været skønt, så skulle der lavet quilt i massevis. Men jeg må nøjes med den fritid der er almindelig mennesker beskåret og så håbe jeg når det jeg vil....

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Gitte, jeg ved, du er ny, når du kan nøjes med kun et års orlov.

   Slet
 13. Hej Laila
  Nye ting nye teknikker, laver gerne egne mønstre, modeller, ulempen er at der altid er mange projekter som tager lang tid at færdiggøre, der er altid noget nyt der skal prøves, men det er nok det der gør patchwork så facinerende
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig fuldstændig ret, det er SÅ fascinerende.

   Slet
 14. Hej Laila. Jeg ved ikke, om jeg ligefrem kaster mig ud i noget nyt. Men prøver gerne nyt, ellers bliver det kedeligt. Og tingene bliver også færdige-nogle hurtigere end andre. Hilsen Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har da så fuldstændig ret, Jane

   Slet
 15. Hej Laila
  Ja så fik jeg endelig prøvet dit quiltersjov - det er rigtig hyggeligt.
  Hvilken slags quilter er jeg så?
  Hmmm, kan godt lide at prøve noget nyt, men går altid tilbage til det jeg kender. Det nye bliver tit til en ufo, og jeg aner egentlig ikke hvorfor - måske det alligevel ikke fangede mig.

  Mange patchhilsner
  Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, at du vil lege med og synes om det. Det er ikke alt, vi altid lige kan forklare og ufoer er en af de ting.

   Slet
 16. Jeg prøver konstant nogle nye teknikker og mønstre. Har måske nogle UFO'er liggende, men en dag kan jeg også lave dem.....
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 17. Hej Laila.
  Jeg har kun syet i et par år, så meget er jo stadig nyt for mig. I starten ville jeg kun sy i hånden, men jeg bliver mere og mere bidt af at bruge symaskinen - også fordi det er hurtigere, så jeg kan nå mere af alt det jeg gerne vil. Men for mig skal rigtig patchwork stadig syes i hånden :)
  Hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, der er vi ude i en større, nærmest etisk diskussion, nemlig den om hvad der er rigtig patchwork. For mig er det to teknikker på lige fod med hinanden.

   Slet
 18. Til rebussen må jeg desværre takke nej. Vi har alvorlig sygdom i familien og der er langt at køre.
  Jeg er nok lidt eksperimenterende quilter, dog mest indenfor traditionel quilt. Forstået på den måde, at jeg godt kan lide, at gøre tingene på min egen måde. Lege med farver og mønstre. Aller helst lave mine egne mønstre.
  Jeg elsker at rode i rester og prøve, at få noget brugbart ud af det.
  Syhilsen Lilian

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se på det billede, du har sendt til månedens leg med farver, at du også er rigtig god til det med rester. Og det er ik' så ringe endda.

   Slet
 19. Hej
  Jeg er nok den forsigtige type. Vil da gerne lære en masse, men der er nu mange ting jeg ikke har mod på at påbegynde. Skal der prøves nyt, vil jeg gerne "holdes i hånden" Har heldigvis nogle syveninder der gerne hjælper mig :-)
  Hilsen Helle Andreasen

  SvarSlet
  Svar
  1. Sy-veninder er da også guld værd, Helle.

   Slet
 20. Hej Laila

  Jeg er nok lidt af begge typer - hvis man kan være det - jeg kaster mig gerne ud i noget nyt, MEN der er nogle teknikker jeg vælger fra på forhånd. Da jeg ofte lige skal prøve noget nyt, betyder det at min UFO bunke er ret stor, men det skal nok blive syet færdig på et tidspunkt.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tro på det, Aase, det skal vi gøre. Der er vist ingen andre end os selv, der gør det. HIHI

   Slet
 21. JA når man skal sige sådan noget om sig selv !!!!
  Så er jeg jo vild med at begynde på nye ting, og kan næsten ikke vente.
  Men skal også helst have en anledning for at få lavet dem færdige. Er vist god til at lave ufoer.
  Og så kan der også gå serie prodution i de mindre syting :):)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt pudsigt med det, Susanne. Altså at du lige pludselig gerne vil sy den samme ting og så gør du det til gengæld RIGTIG mange gange.

   Slet
 22. Jeg prøver gerne nye teknikker og nye mønster, men syr også gerne gamle mønster.
  Mvh
  AC

  SvarSlet
 23. Hej Laila.

  Jeg er nok også en blanding af begge dele. Jeg vil gerne prøve noget nyt, men vælger helt sikkert også nogle teknikker fra, hvis jeg synes de virker for svære, eller hvis jeg ikke forstår syvejledningen ved gennemlæsning. Nogle gange kaster jeg mig alligevel ud i noget, selvom jeg ikke kan gennemskue alt på forhånd. Det ender som regel godt, så måske skulle jeg bare gøre det noget oftere.

  Hilsen Connie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er stor tilhænger af at kaste mig ud i det. Men har også en STOR ufo-samling. Måske derfor.

   Slet
 24. Hej Laila
  Jeg er nok den eksperimenterende type. Der skal hele tiden ske noget nyt.
  Jeg kan godt bygge videre på kendte blokke, men ender altid med lige at føje noget på som jeg selv har fundet på. Jeg er ikke så god til at følge en vejledning, der er altid noget jeg ønsker lidt anderledes. Hvilket jo også betyder, at jeg bruger rigtig meget tid på at forberede et projekt. Men det er sjovt og det er det som driver mig frem. Når jeg er i gang med at sy et projekt er jeg allerede videre til det næste i hovedet.
  God weekend.

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt det med at være videre i hovedet og det er vel lidt synd ikke at nyde det, vi er i gang med. Men sådan er vi nu en gang.

   Slet
 25. Hej Laila.
  Jeg går gerne i gang med nye udfordringer. Samler nye teknikker, til min VÆRKTØJSKASSE, så der er noget at dykke ned i, til at afvikle nye projekter. Det er som ny energi for mig. Jeg syr gerne i hånd, men, også meget gerne på min maskine. Har flere UFOér. Syr altid, eller tænker iøvrigt meget farve, komposition og vil gerne sætte et aftryk, på det jeg syr og for det jeg står for.
  Quiltehilsen fra
  Rita Strange Jensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er rigtig god til at sætte dit aftryk, Rita. Bliv ved med det.

   Slet
 26. Jeg har altid flere tæpper i gang - elsker stoffer og farver og at eksperimentere med sammensætninger og mønstre. Jeg syr kun i hånden - det er ren meditation og superhyggeligt. Begyndte med mit første tæppe for godt 2 år siden - og er nu helt færdig med 4, mangler kanten på 1, har 2 forsider færdigsyet klar til at blive limet sammen + 1 godt i gang + en skål fuld med nye stoffer til 1 + en masse flere i hovedet. Jeg elsker det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, det er da imponerende, hvad du har nået på to år. Hvad skal det ikke ende med?

   Slet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.