fredag den 20. september 2013

Quiltersjov 20. september

Fredag igen og en skøn en af slagsen. Solen skinner og æblerne hænger flotte og røde på træet. Poesi over min udsigt, mens jeg har afstemt bank hele formiddagen.

Tusind tak for alle jeres kommentarer, dejligt at så mange vil lege med. Jeg har trukket en tilfældig vinder og det blev nr. 26, som kom ud. Tælle, tælle, tælle.

Hermed STORT tillykke til:

Lone Ladefoged, du har vundet et gavekort på 125 kr. til BaliQuilt. Send mig en mail senest næste fredag kl. 13.00 og du får en gavekortkode retur.

Ugens puslespil er vist ikke et af de nemmeste, men jeg er sikker på, at du nok skal klare det. Og gider du ikke lægge puslespil, så lad dog være. Det er kun for SJOV!
Løsningen på sidste uges rebus er: Kommer du til quiltrally sidst i september?preview36 piece
Accuquilt Sampler

Du får da også en rebus denne uge og der gælder samme "regler" som ved puslespillet: Løs det, hvis du kan lide og ellers - lad være!Når du træder ind i mit hus, så hænger der ikke patchwork på væggene, det er sådan et kompromis med min mand. Han har bange anelser om, hvad der sker, hvis der først kommer en ting op. HAHA. Men et par tæpper og dækkeservietter har fundet vej til rummene udenfor mit syværelse. Sidstnævnte kan i øvrigt være lidt svært at definere. Men det er ikke det, det handler om i dag.

Hvordan kan det så ses, at der bor en quilter i huset? Jo, hvis der kigges ned på gulvet, så vil der ofte ligge en tråd eller (ups) en nål. På bord et et par af de sidste quilteblade og en bog, ved sofaen en quilt, hvor kanten skal sys på. Så det kan ikke skjules, at her bor en quilter.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvordan ses det, at der bor en quilter hos dig?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du deltager i lodtrækningen om et gavekort til BaliQuilt.

Rigtig god weekend og husk, det er kun for SJOV.

23 kommentarer:

 1. Hej Laila :o)
  Hos mig er det meget tydeligt at se at der bor en quilter....jeg bor nemlig alene og kan indrette mig præcis som det passer mig. Jeg har bl.a et vægtæppe hængende - min syæske står ALTID på sofabordet....et pat quilteblade ligger i sofaen og flyder...andre ligger i bladholderen som står på gulvet - min elskede, grimme kaffebrik ligger permanent på stuebordet. På væggen i mit værelse hænger der hylder hvor kasser med stof står på......i skabet ligger dækkeservietter m.m......nåh jo, så er der som du selv siger, alle trådene og knappenålene på gulvet :o)
  God weekend :o)
  Knus Tina

  SvarSlet
 2. Hej Laila
  Jeg har det stort set som dig, jeg bor nemlig heller ikke alene. Begrænser det til en løber på sofabordet, dækkeservietter på spisebordet og en sykurv ved sofaen.
  Resten bliver i mit syværelse.

  God weekend
  Hilsen
  Tina

  SvarSlet
 3. Hej Laila! Her hvor jeg bor med min rare, tålmodige mand, ses det især på gulvet! Små tråde og stoftrevler, men også på to gamle sofapuder, en dobbelt dækkeserviet, kaffebrikker + servietter i skuffen under glaspladen i sofabordet, dukkesengen med quilt-sengetæppe, en gammel fejlbehæftet quilt et tilfældigt sted, hvor 3-årige Marie har efterladt det (hun ELSKER den), men ellers ses det overhovedet ikke! Der er ikke quilts på væggene, endnu, men det kommer nok. Når mit sengetæppe er færdigt, kommer døren til soveværelset nok til at stå lidt på klem, (rent tilfældigt), og så kan ingen være i tvivl om, at her bor en QUILTER! Mange hilsner til alle, god week-end fra Inger

  SvarSlet
 4. Hej Laila, ja jeg er glad for at her ikke skal billeder med, så skulle der stå skrevet hvor er der plads til manden. jeg har kasser på altanen, og en masse i vores fælles arbejdsværelse, og i et hjørne af stuen, og ved spisebordet i stuen og i soveværelset, så nu tror jeg lige jeg holder ... smiler, så ikke flere ord herfra .... smiler.

  God weekend.

  Mange sy-hilsener

  Lisbeth Schwartz

  SvarSlet
 5. Hmm... Puder, tæpper, grydelapper, dækkeservietter, ophæng, tråde på tøjet, symaskine på spisebordet og stof her og der. Og så har jeg jo næsten altid et sytøj i hånden. Nogle gange kan vores hjem godt være lidt kaotisk, men her er hyggeligt og gæstfrit.
  Jeg plejer at sige, at vi roder ikke, vi arbejder bare.
  God weekend
  Lilian

  SvarSlet
 6. Hej Laila
  Det første hint får man lige når man træder ind i entreen, der hænger et lille vægtæppe. I stuen er det vist ikke så synligt, jo lige en pude og et tæppe på sofaen. Men kigger man i min skænk, ja så er det ikke porcelæn der fylder mest, nej det er patchwork stoffer. Ellers har jeg mit syværelse fyldt med bøger og stof og alt til faget hørende "næsten". Der hænger også hjemmesyede tasker, og en masse.......tråde på gulvet, det er dejligt med sådan en hule, og så kan man bare gå fra det hele uden at rydde op, skønt!!!!!!

  Mange hilsner

  Kirstine Heldam

  SvarSlet
 7. Jeg startede kun med dækkeservietter, gydelapper og sådan nogle brugsting i fællesrummene. Netop fordi min mand ikke skulle blive helt kørt over af patchwork.
  MEN så syede jeg nogle billeder, som han fik lov til at indramme, og så skulle de selvfølgelig op og hænge i stuen. Det er så blevet til flere efterhånden.
  Men til Jul og Påske, så går jeg helt amok med hhv. nisser og kyllinger.
  Jeg har min sy-/strikkekurv i stuen, ellers prøver jeg at begrænse mit rod til sy-værelset.

  SvarSlet
 8. Der er ingen bånd der binder mig, ;o) og jeg har ingen hæmninger. Min mands interesse fylder en halv hylde, så hvorfor skal han bruge en hel? Jeg har stof, tråd, linialer, symaskiner, skæreplader, en del stoffer, og masser af ideer der ligger i resten af vores hus. Så det er dejlig inspirerende og en gang imellem overskueligt, men, vi trives.
  Jeg har også quilt eller billeder, på væggene
  Starter med at sy to stykker stof sammen.
  Quiltehilsen fra
  Rita

  SvarSlet
 9. Jeg har en meget tålmodig mand, han holder også meget af pw. Men nåle på gulvet, kan han ikke tåle, så kommer han i det røde felt, så det prøver jeg at undgå. Jeg har ophæng i alle mine vindue, Kurve på sofabordet, Hjerter på høje stativer i gangen, grydelapper. Symaskinen stå i stuen. På mit værelse er alle materialer, ja her er der ingen tvivl om der bor en quilter. God fornøjelse til jer alle.
  Mange pw. hilsner fra
  HelleB.

  SvarSlet
 10. Det ses ar der bor en patchworker i huset, fordi der er flere patchworkting rundt omkring i huset, bl.a. en velkomstvægtæppe, et vægtæppe i spisestuen med applikerede blomster, indtil flere tæpper rundt omkring på stole og sofaer. Helt galt går det, når man kommer på loftet, som dels er til når vi er mange mennesker og mit syrum, hvor mange af mine ting er hængt op. Jeg er så heldig at have et syrum på loftet, men ellers står min håndsyningsæske altid på sofabordet, sammen med min syskraldespand.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 11. Jeg ved ikke om man precis kan se at der bor en patchworker men en håndarbejder kan man se der bor. Puder,täpper,löbere og grydelapper. Hele huset viser det. Glasskabe fyldt med stof og garn ser man i mit gästvärelse.

  SvarSlet
 12. Hej Laila!

  Min mand har altid sagt, at han ikke gider se på mine klude/lapperier, indtil vi i foreningen havde 10 års jubilæum, hvor han var med, som praktisk gris. Der hørte han utrolig positive kommentarer, om det jeg havde med på udstillingen.

  Da vi kom hjem, syntes han, at vi skulle hænge noget af det op i stuen. Jeg var ved at falde død om, men hvor blev jeg glad.

  Han er til gengæld fri for tråde, trevler m.m., med mindre han kommer ind i mit roderum, men det kan man leve med, det er mit værelse, ligesom han har sit eget værelse.

  Ikke alle synes om det patchwork, vi har hængende, måske virker det bare for meget, men det er jo os, der bor her, og der kommer bestemt ikke noget op, uden vi er enige om det.

  Der går ikke en dag, uden at jeg nyder det, vi har på væggene, vinduer m.m.

  Ha' en god weekend.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 13. Hos mig er her flere vægtæpper, slumretæpper + lidt puder! dækservietter og grydelapper og selvfølgelig sytøjet i den ene sofa.
  Min mand synes det er smadderhyggeligt og har netop bestilt et stort vægtæppe til stuen.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 14. Hos mig bor en quilter der fylde alt for meget- syntes min mand. men det er da hyggeligt med puder, dækkeservietter æsker m.m., hvis jeg bare holder NÅLE og trådrester væk
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
 15. Det kan ses i mit hjem at der bor en quilter for jeg har nogle af mine ting på væggen, og nogle står klar til at blive hængt op. Og så har jeg min symaskine ståenede i det ene hjørne af stuen, så der kan rode lidt engang imellem der. Og så er der jo alle de løse tråde, de ligger alle vegne selvom jeg har en ruller til at tage dem med :-)

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 16. Hvor er det dejligt at se at ´mange har det lige som mig med sytøj rundt omkring .¨
  Vi har hver vores værelse vor vi sidder med hver vores firkanter, min mand samler på fimærker
  Hilsen Anni

  SvarSlet
 17. Min symaskine er efterhånden fast inventar i vores stue :) Den bliver holdt med selskab af nogle pw-blade eller en bog, forskellige stykker stoffer og et eller flere igangværende projekter. I sofahjørnet har jeg altid et sytøj liggende og på vores lille ekstraværelse, som er for lille til et sybord men har et dejligt indbygget skab til alle mine stoffer, står strygebrættet altid parat. Ja og så alle trådene på gulvet - hvis der ikke lige er blokke til et tæppe lagt op ;)
  HIlsen Else

  SvarSlet
 18. Hej Laila. Jo, der er puder, dækkeservietter, grydelapper, løbere og putte-tæpper. Min sy-strikkekurv står i stuen.Skal der sys i hånden, ligger det i sofaen. Der ligger altid mindst 1 bog + div. blade i køkken og stue. Ja, og tråde på gulvet. Selv om man har et syværelse, følger de med rundt i resten af huset.
  Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 19. Hos mig står symaskinen på spisebordet sammen med skæreplade, lineal og rulleskærer. Og så selvfølgelig nogle pw-blade og div. stoffer. Jeg har altid gang i et eller andet projekt, så ingen kan være i tvivl om min hobby. Hilsen Lone J

  SvarSlet
 20. Min symaskine står på spisebordet sammen med bunker af stof lige i øjeblikket. Så er der stoftrevler på mit blå gulvtæppe, UFO'er i en kurv, patchworkbøger og -blade lidt rundt omkring. Måske man skulle se at få ryddet lidt op..

  SvarSlet
 21. Jeg har ikke pw på væggene. I mit hjem finder man dækkeservietter, sofapuder, slumretæpper, grydelapper, brødkurve, løbere, stofposer, syede "dukker", huse på pind, samt diverse julepynt i december måned. I mit syværelse er der stof og andre pw artikler overalt, MEEEEN jeg bruger også lige stuen til at sy i. Det resulterer i tråde og stofrester på gulvet. Der er symaskine, stof, bøger, skæreplade og linealer på spisebordet. Ved sofaen ligger de ting, der skal syes færdig i hånden, og de nyeste pw blade. Ingen kan være i tvivl om, at her leves livet.

  Hilsen C

  SvarSlet
 22. Hej Laila
  Man kan se der bor en quilter hos os ved: vi har mange af mine hjemme gjorde ting hængende på vægge og liggende i sofaerne. Og så er mit arbejdsværelse lige i forbindelse med stuen og der er ingen dør eller vinduer, altså åbent værelse.
  God weekend.
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
 23. Det er nok ikke så synligt. Jeg har min syæske stående fremme, ellers kun et tæppe på værelset og hvis jeg lige er færdig med en top, så hænger den på skabet så jeg kan gå og studere, om der er noget der skal ændres.
  En brødbakkeserviet kommer også frem, når vi skal have brød. Ja så har jeg da for resten lige syet fire dækkeservietter der ligger på køkkenbordet

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.