fredag den 24. maj 2013

Quiltersjov 25. maj

Fredag igen, dagen er fløjet afsted og jeg har stadig arbejde tilbage. Men quiltersjov skulle være klar til tiden i dag. Smiler.

Jeg kan konstatere, at der er rigtig mange, som har sommerprojekter eller i hvert fald syr om sommeren. Jeg fik en god ide med at sy ting til en "gaveskuffe", tak for det. En vinder har jeg fundet og denne uge er nummer 13 udtrukket. Tælle, tælle og STORT tillykke til :

GITTE, du sender en mail, jeg sender en kode til gavekortet.

Ugens puslespil er igen i denne uge en af de mange flotte quilts, jeg så i Holland. Og tænk, der er allerede mange, som har meldt sig til busturen i oktober. Der kommer endnu flere og smukkere, mere fantastiske quilts. 


preview35 piece


At det kan komme bag på mig, at jeg stadig pakker efter en torsdag med et TOSSET tilbud med rabat på 50%. Ja, det siger vist kun noget om min realitetetssans. Hm. Dejligt med ordrer, helt bestemt. Virkeligheden overhalede bare lige kalenderen, hjælpe med at køre børnebørn i dagpleje og børnehave, køre for en gravid datter med plukveer til lægen, køre for sønnen ud og se lejlighed, tegne med børnebørnene da de kom hjem og skrive en indbydelse for en veninde. Jow, jow. Det skal der også være tid til.
Jeg må derfor kaste håndklædet i ringen og meddele, at mønsteret på taske til tablet kommer på i morgen og ikke som lovet fredag. Der mangler kun lige at blive sat billeder i teksten. Så kig forbi igen i løbet af weekenden. 

Ugens quilterfilosofiske ? er nok en af de "svære", men det kommer her:

Hvordan vinder du over kalenderen og får tid til alt det, du har sat dig for?

Skriv dit svar i en kommentar herunder og deltag i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. 

Husk, det er kun for sjov. Vær med, hvis du synes om det og drop det, hvis du ikke gør. Men når du nu har læst så langt, så tror jeg på en kommentar fra dig. ;)

34 kommentarer:

 1. Hej Laila
  At vinde over kalenderen er en sej kamp, men jeg prøver så godt jeg kan - når man har fuldtidsjob og pendler langt hver dag, så er det meget svært at få tid til alt det man gerne vil - det er faktisk umuligt og man må jo så derfor prioritere......nogle gange tænker jeg "fuck alt det huslige, for NU SKAL JEG ALTSÅ SY"....undskyld sproget, men sådan ER det altså.....god weekend :o)
  Mange hilsner fra Tina :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan være nødvendigt med de ord, hvis vi skal fatte det! Rigtig god weekend til dig også.

   Slet
 2. Jeg er så heldig at min mand synes det er vigtigt at jeg beskæftiger mig med det jeg kan lide...
  Så jeg syr når jeg har lysten.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da fantastisk, dejlig mand du har.

   Slet
 3. Anne Nyvang Christiansen24. maj 2013 kl. 19.15

  Kære Laila.

  Har opgivet det - altså at vinde over kalenderen - og - det skal retfærdigvis siges - jeg kommer heller aldrig til at vinde over de periodevise pukler af arbejde, som mit job indebærer.

  Men ellers er jeg blevet bedre og bedre til at prioritere at sy og set bagud kan jeg se, at det er f.eks. teaterbesøg, biografture og lignende, der bliver fravalgt. Men jeg har også været god til igennem årene at få anlagt en have, der er så tæt og passer sig selv, at der bliver mere tid til at sy. Og f.eks. vasketøjet render igen steder, når jeg VIL sy. OG DET VIL JEG - DET ER SOM CHAMPAGNE !!!!

  Rigtig god weekend.

  Mange hilsner fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, og jeg elsker jo champagne. Men der SKAL være tid til at sy. Rigtig god weekend til dig også

   Slet
 4. Lisbeth Schwartz24. maj 2013 kl. 19.49

  Hej Laila
  Uha det kan godt være svært, men hvis jeg vil sy og der lige er tid til oprydning eller noget andet så syr jeg altså så må det andet lige vente, men jeg håber på mere tid. Når manden er på aftenarbejde så har jeg tid til at prioritere selv og så bliver der også syet.
  God weekend
  Mange sy-hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. At lade noget ligge, det gør jeg også. Det er helt nødvendigt for at skaffe tiden. Og når manden er afsted her fra, så spreder patchwork og quilt sig langsomt i alle rum. Selv i soveværelset kan der snige sig et blad eller bog ind. Rigtig god weekend til dig.

   Slet
 5. Hej Laila! Hvordan jeg vinder over kalenderen? Jamen, det gør jeg slet ikke! Som du selv lige har beskrevet, bliver vi overhalet af virkeligheden, temmelig ofte, endda! Men hvis ingen havde brug for os, kunne vi jo sy og gøre andre sjove ting når det passer os, men jeg/vi vil jo gerne det hele med familien også! Hvis jeg vil i gang med et nyt projekt, eller vider med et gammelt, gør jeg klar,(vasker, stryger, skærer o.s.v.), og håber på det bedste! Går det, er jeg glad, går det ikke, er jeg også glad! Mange hilsner, og held og lykke med datteren og sønnens lejlighed, Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har bare så meget ret, Inger. Virkeligheden skal være der og familien og alle andre, som har brug for en. Jeg er også glad!

   Slet
 6. Hej Laila. Jeg har aldrig haft bedre tid, for jeg er en lykkelig efterlønner.
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med det, Anni. Men jeg hører, at efterlønnere heller ikke kan få tiden til at slå til. Smiler. God weekend.

   Slet
 7. Vinder over kalenderen ? Det er en af de svære. Jeg burde jo have al den tid, jeg har brug for, når jeg er pensionist. Alligevel må jeg indimellem prioritere, hvad er vigtigst, for det er min måde at vinde over kalenderen prioritere, hvad er vigtigst eller også når det er muligt hvad har jeg mest lyst til eller lovet først, for det er ikke muligt at være 2 steder på engang, som da vi skulle både til bedsteforældredag i børnehaven og et barnebarn var med til at fejre Herning by, med optog af megafigurer, som jeg gerne ville have set.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være svært at træffe et valg, men vi kan kun gøre vores bedste.

   Slet
 8. Det kan jeg ikke - altså vinde over tiden. Den overhaler mig gang på gang - og jeg kan ikke løse knuden. Så jeg gør det bedste jeg kan - syr, når jeg har tid og overskud. Begge dele skal være til stede, før jeg kan være kreativ. Så det bliver måske ikke til så meget, men desto større er glæden ved et afsluttet projekt. Jeg har stadig et håb om mere tid, når jeg bliver arbejdsfri, selv om man næsten altid hører det modsatte.
  Hilsen
  Conny

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også kommet frem til, at kampen har EN vinder. MIG, der ligesom dig syr, når overskud og tid er til stede. At sy under pres er ingen fornøjelse og det skal det være.

   Slet
 9. Hej Laila

  Vinde over kalenderen er umuligt, men jeg tager mig tid til at sy, når det er det jeg har mest lyst til at foretage mig. Mange af de andre gøremål kan jo vente uden der sker nogen skade. Så det gælder om at prioritere og få det meste ud af tiden/kalenderen.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lært det lidt på den hårde måde, efter jeg har fået noget sygdom at døje med, er jeg nødt til at vælge. Jeg indrømmer det er svært, men jeg ved hvad det koster hvis jeg ikke passer på mig selv. Mine venner og familie har accepteret det. Jeg har en rigtig god mand der hjælper med det herhjemme. Så jeg syer når jeg har lyst og når jeg har mange smerter.
   Mange pw. hilsner fra
   Helle B.

   Slet
  2. Jeg kan give dig ret, Aase. Der må prioriteres.

   Slet
  3. Til Helle, du har gjort dig nogen erfaringer, som du kan leve efter. Det er godt, men har ganske givet været hårdt også.

   Slet
 10. Jeg synes det kreative kommer i anden række til daglig, men så er det indimellem at skabertrangen bliver for stærk og SÅ skal symaskine og stoffer frem! Uanset om der er beskidte vinduer eller ej. Din prioritering af børn og børnebørn forstår vi alle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skabertrangen vinder over alt! Super godt.

   Slet
 11. Jeg er pensionist og har derfor alle 24 timer til rådighed. Jeg har (desværre) ingen børn/børnebørn, der kalder på mig og sygdom gør, at jeg ikke kan gøre rent, lave havearbejde og andre fysiske ting, men SY, det kan jeg og gør det gerne hver eneste dag og tit mange timer.

  mvh Anne-Lise B

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne-Lise
   Hvor er det dejligt, at du kan sy. Det giver mange glæder og gode oplevelser.

   Slet
 12. Hej Laila,
  Som pensionist burde jeg have masser af tid, men virkeligheden fylder meget.
  Mit hoved er altid fyldt med ideer til nye patchwork projekter, så allerede der går det nok lidt galt med kalenderen, men på to områder har jeg sparet tid til min hobby.
  Jeg er ikke så hys med h.t. rengøring som tidligere og jeg har gjort mig til vane om aftenen at lytte til TV og sy patchwork samtidig. Det er hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med at blive mindre hys med rengøring, den har jeg nuppet, inden pensionsalderen. HAHA

   Slet
 13. Hej Laila
  For et år siden ville jeg have haft svært med at finde tid, for der skulle helst været ryddet op med tøj, mad og andet inden man kunne sætte sig. Men nu kan jge sagtens "lukke" øjnene for rodet og bare gå igang så hurtigt som muligt når der er noget som "lige" skal syes færdigt :-)Og så er det jo også dejligt at ens mand giver en hånd med når han nu kan mærke der er lige noget der trækker inde ved symaskinen.
  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER nødvendigt at lukke øjnene ind imellem.

   Slet
 14. Hej Laila!

  Som pensionist har man 24 timer til rådighed, men det har jeg ikke, for der er så meget, jeg deltager i.

  Derfor står jeg meget tidligt op for at få de husmoderlige ting til side, inden klokken 9.00. Derefter er resten af dagen til min egen rådighed, og der bliver tid til både sport, traveture, tøsebesøg og ikke mindst syning. Sytøjet bliver kun taget frem, når jeg har lidt ro helt for mig selv.

  For mig er syning lig med hygge og afslapning, og så skal der ikke være noget andet, der trænger sig på.

  Det er så heller ikke hver dag, jeg får syet, men pyt med det, jeg skal jo ikke nå så meget, hvad det angår, men jeg hygger mig, og det er det vigtigste.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har hele døgnet til rådighed, men har fyldt det med alle mulige dejlige sysler. Ting som du nyder og hygger dig med, sådan skal det være!

   Slet
 15. Jeg troede tiden kom, når jeg blev pensionist. Det blev jeg så som 42-årig. Men nu har jeg travlt med træning, syklubber og alle mulige andre klubber, så jeg er aldrig hjemme. Så jeg har ganske enkelt opgivet, at vinde over kalenderen og indset, at jeg skal blive mindst 200 år, for at nå alt det jeg gerne vil. På min gravsten skal der stå "hun prøvede at nå det".

  SvarSlet
 16. Aften Laila.
  Jeg mistet min mand for nogle år siden, så jeg bestemmer selv over min tid,Jeg bor i et stort hus, rengøring det skal jeg da jeg har allergi, jeg går med hunden og så syer jeg når jeg kan se ,ellers former jeg figur. Min yngste datter kommer tit og så kører vi ud, så jeg kan få handler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Former figur, er det mon noget motions-agtigt eller noget med keramik og ler? Smiler

   Slet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.