fredag den 10. maj 2013

Quiltersjov 10. maj 2013

Velkommen til fredag igen, jeg har leget med en taske til min tablet. Første forsøg var godt, så andet forsøg bliver fantastisk. Den deler jeg selvfølgelig med jer, når den er klar.

Jeg har trukket en vinder og denne uge var det nr. 1, som blev udtrukket. Derfor siger jeg tillykke til:

LONE

Du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr, send mig en mail, så kvitterer jeg med koden til gavekortet. 

Ugens puslespil er en vidunderlig flot quilt fra udstillingen på Expo Veldhoven, Husk, du skal ikke samle puslespillet, hvis du ikke har lyst. Det er kun for SJOV!


preview35 piece

Jeg så mange flotte stoffer i Holland, der var rigtig meget retro og civil war. Altså stoffer som skal ligne noget fra gamle dage. Egentlig er jeg mest til pangfarver og batikker, men jeg kan vist omvendes ;)

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvilken slags stoffer kan du bedst lide? (Jeg tænker både på farve, materiale og kategori)

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning.

Rigtig god weekend.

39 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Kort og godt : Mine favoritstoffer er uden tvivl reproduktionsstoffer....er vild med de smukke farver og mønstre de findes i :o)
  God weekend og tak for nogle hyggelige timer i går eftermiddags :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, hyggeligt med lidt fællessyning. Det kunne godt blive en tradition.

   Slet
 2. Jeg har egentlig altid bedst kunnet lide alm. pw-stoffer i efterårsfarver, men jeg er ved at blive omvendt! Ikke til balistoffer, som jeg også rigtig godt kan lide, men til klare farver i moderne mønstre i lækre bomuldskvaliteter!

  Kona Cotton Solids - altså de ensfarvede klare farver er jeg også vild med!

  God weekend og mange hilsner fra
  Annelise, Nyborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kona Bay Solids, dem har jeg også kigget på, Annelise. Men jeg troede ikke, at nogen ville give penge for ensfarvede.

   Slet
 3. Helt klart Balistoffer. De er utrolig smukke. Kan lide alle farver, men grøn er min favorit

  SvarSlet
  Svar
  1. Bali er jo også min favorit, hvis jeg SKAL vælge.

   Slet
 4. Lisbeth Schwartz10. maj 2013 kl. 20.17

  Hej Laila

  Det er helt klart balistoffer der er min favorit, i alle dejlige farver, men mest orange og grøn.
  God weekend.

  Mange sy-hilsener

  Lisbeth Schwartz

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange skønne farver, jeg er til lilla og blå. Mest. ;)

   Slet
 5. Jeg er vild med stoffer i pangfarver, og så har jeg opdaget at jeg altid ender med at arbejde ensfarvede stoffer ind

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virker også godt med en ensfarvet til pangfarverne, det bruger jeg også tit.

   Slet
 6. Det der med stof det afhænger helt af, hvad jeg laver. Syer jeg på maskine, så elsker jeg at lege, med de skønne farver i balistofferne. Skal jeg sy i hånden, er det en helt anden sag. Balistoffer er desværre ikke særlig rare, at stikke i.
  Jeg elsker restetæpper med kæmpestort R. Det skal være i gode klare patchworkstoffer, af en ordentlig kvalitet. Jeg er ikke til genbrug. Patchwork er jo et stort arbejde, som skal holde i mange år, så hjælper det ikke, at stoffet bliver mørt eller falmer
  God weekend
  Lilian Tandrup Møller

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og restetæpper og restestoffer skal jo komme af noget, ikk. Det er vidunderligt at få brugt det, der er på hylden til noget fornuftigt.

   Slet
 7. Anne Nyvang Christiansen11. maj 2013 kl. 09.45

  Kære Laila.

  Jeg kan vist ikke komme udenom, at naturfarverne har en stor plads i mit hjerte. Varme, gyldne, grønlige, brunlige .........
  Jeg elsker også balistoffer, men har endnu ikke fået syet så meget af dem endnu.
  Når jeg kigger på mine arbejder, kan jeg se, at jeg ikke er bange for at eksperimentere med farverne, så jeg kan sagtens fristes af en skrap lilla eller lignende. Det er ikke udelukkende naturfarverne, jeg bruger.

  Mine stoffer repræsenterer i det store hele alle kategorier, hvad udseende angår - stormønstret, småmønstret, stribet, roligt, osv., osv. - det er dejligt, at der er noget at vælge imellem ;-)))

  Stofkvaliteten skal være i orden, det er helt klart min erfaring. Så kan det færdige arbejde holde til at blive brugt.

  Rigtig god weekend.

  Mange hilsner fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stofkvaliteten har bestemt meget at sige. Du er helt sikkert blevet bedre til at gå væk fra dine sikre favoritfarver. Men jeg ved selv, hvor svært det er.

   Slet
 8. Hej Laila
  Mine favoritter er bali stoffer, stoffer med store enklete blomster og stoffer som afspejler naturen. Med hensyn til farve svinger det alt efter årstiden. Mod jul er det meget de lilla, hvide og sølv som giver mig inspiration. Om foråret er det meget de lyse og grønne farver om sommeren får jeg ikke syet så meget. Men når efteråret nærmer sig, så er det de brune, orange og mørkere grønne, som jeg falder for igen.

  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang, jeg hører om et farvevalg, som skifter efter årstiderne. Eller at jeg bliver bevidst om, at det også kan være sådan. Interessant, tak fordi du fortalte om det.

   Slet
 9. Hej Laila!

  Jeg er vild med balistofferne, men da jeg mest syr i hånden, vil jeg helst sy i alm. bomuldsstof. Det er ikke så hårdt at stikke i.

  Jeg må tilstå, at jeg sværger til lilla og de gyldne farver, men efterhånden også bordeux, pink, turkis/blå. Lige p.t. er jeg lidt vild med pink.

  Jeg er bedst til pangfarver, det giver god energi.

  Go' weekend.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er kommet mange farver til, Ingelise. Sådan har jeg det også. Svært at begrænse sig.

   Slet
 10. Hej Laila

  Hvilke stoffer der er mine favoritter afhænger af hvad jeg skal sy. MEN reproduktionsstoffer står mit hjerte nær, det gælder både farverne og mønstrene. Moda har også nogle flotte stofserier der er tilpasset årstiderne, ligesom der blandt balistoffer er mange flotte farver og mønstre i de forskellige kollektionerne.
  Da jeg netop har været ved at sy nogle børnetæpper har det jo været blandt børnestoffer jeg har "gjort" det i den seneste tid.
  Så alt i alt er mine stofvalg spredt ud over mange forskellige typer af stoffer.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farve og stof afhænger af målet, er det sådan, Aase R?

   Slet
 11. Bali stoffer i efterårsfarver med orange og rödvinsfarve iblandet.

  SvarSlet
 12. Jeg er til alle stoffer - næsten alle farver finder vej til mit skab og både alm. stoffer og batik stoffer. Det afhænger helt af projektet. Jeg kan også sagtens finde på at bruge gamle stoffer, især hvis de skal syes minder ind i en quilt, hvilket jeg synes er helt vidunderligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget helt særligt ved at få brugt det, som ligger i skabet eller en beklædningsgenstand, som modtageren har ejet.

   Slet
 13. Da jeg begyndte at sy patchwork, kunne absolut ikke lide batikstoffer, men jeg skal love for, at jeg er blevet omvendt. Syr helst kun i batikstoffer, men må dog ind imellem også ty til de andre. Batik er så afgjort favorit.

  Mange syhilsner
  Helle Hermansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i klubben med batikfans, men jeg elsker også alle de andre ;)

   Slet
 14. Hej Laila.

  Det er absolut bali-stoffer især farverne petrol/aqua. Men jeg er stort set til alle farver - det hele afgøres af kvaliteten af stoffet, og her er bali-stofferne i højsæde.

  Mange hilsner fra
  Bettina Herskind

  SvarSlet
  Svar
  1. BLÅ - jeg elsker BLÅ. Og er de senere år gået lidt over til petrol - grønne agtige.

   Slet
 15. Mit ynglingsstof er helt sikkert grønt. NÅr jeg møder noget grønt stof, bliver jeg ligesom trukket hen til hylderne, men reproduktionsstofferne er også en af mine ynglinge. Det er næsten lige meget hvordan man sætter stofferne sammen, så passer de ind i hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bliver draget, skønt og ikke spor skadeligt.

   Slet
 16. Alt hvad der er blåt og lilla føler jeg mig meget tiltrukket af. Men hvilke stoffer, jeg bruger, afhænger selvfølgelig af projektet.
  mvh Anne-Lise
  http://annelisebrinkhard.blogspot.com

  SvarSlet
 17. Hej Laila. Jeg kan bedst lide lækre bomuldsstoffer, og gerne stærke farver. Men Bali stofferne er nu også gode, specielt når man skal aplikere da de ikke trævler . Mvh Helene Laursen

  SvarSlet
  Svar
  1. Stærke farver kan jeg også lide, men beundrer de, som kan jonglere med de douche og sarte.

   Slet
 18. Hej Laila! Jeg elsker stoffer i klare farver, og gerne mange forskellige, (tone i tone er ikke rigtig mig). Jeg har endnu aldrig gjort rigtig i balistoffer, men nu er de også begyndt at "tale" til mig"! Repro-stoffer har jeg samlet på de sidste par år, hvad bliver mon det næste? Men det er svært at sige, hvad jeg bedst kan lide, især når man er "på stoffer", og det afhænger jo nok af, hvad man pt. har gang i. Mange hilsner , og god sy-fornøjelse fra Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid spændende at se, hvad det "næste" bliver.

   Slet
 19. Hej Laila,
  Jeg elsker batik og reproduktionsstoffer og så har jeg også en lille svaghed for 30'er stoffer. Af en eller anden årsag får jeg altid noget grønt med hjem. Jeg holder også meget af lilla, lige fra den blålilla til den rødlilla og hot pink. Når det bliver efterår, bliver jeg også nødt til af have lidt stof i efterårsfarver.
  Mange hilsner fra
  Anne-Marie Voigt

  SvarSlet
  Svar
  1. 30'er stoffer kender jeg vist ikke rigtig, er det en bestemt type?

   Slet
 20. Jeg har en bali periode lige nu. Jeg har ikke nogen farvoritfarver, bare farverne er afstemte efter hinanden. Dog er jeg ikke til grøn og blå sammen, ligesom jeg ikke er til hvid baggrund i alting. Jeg er faldet pladask for balipopsene. De er nemme, at gå til og der er så mange muligheder. Mit evige hjertensbarn er og bliver dog restetæpperne.
  God pinse.
  Lilian Tandrup Møller

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.