fredag den 8. marts 2013

Quiltersjov 8. marts

Quiltersjov er klar igen og så på kvindernes internationale kampdag - det kan da ikke være bedre. Her har jeg haft Morten fra Kyndbøl Symaskiner på besøg hele dagen, han har ikke kæmpet med kvinder, men med maskiner, der skulle serviceres. Og jeg kan fortælle, at det varer lidt inden, han er færdig med dem alle.

Der er trukket en vinder blandt jeres kommentarer omkring linealer, jeg siger et STORT tillykke til Anni Heldgaard Bach. Du har vundet et gavekort til BaliQuilt. 

Send mig en mail, så kvitterer jeg med kode til gavekortet.

Vi er klar til quiltersjov, du får i dag Morten som puslespil. Saml det, hvis du synes om det og lad være, hvis du ikke kan lide det. Det er kun for SJOV!


preview35 piece

Efter en dag hvor jeg ikke har kunnet undgå at se hvordan en maskine ser ud, når den sådan står "sprættet" op - ja, så kom jeg til at tænke på sevice. Vi (jeg) køber dyre maskiner, god tråd og lækkert stof, men får vi ordnet maskinerne? Hm, jeg får service på begge maskiner en gang om året. Også selv om jeg er flink til at rense under stingpladen og til at give den nødvendige lille dråbe olie. Men, og nu er vi nået til ugens quilterfilosofiske spørgsmål......

Hvordan passer du din maskine?

Fortæl om det i en kommentar senest næste fredag kl. 18.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Rigtig god weekend og husk, det er kun for sjov!

23 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Som du jo nok ved, så er det ikke min symaskine jeg bruger allermest......faktisk så er det utroligt sjældent - men jeg fandt den da frem fra kælderen sidste år og da blev den serviceret hos Morten da han var hos dig i september sidste år - det var også første gang efter at jeg købte maskinen for ca. 25 år siden..... :o)
  God weekend....vi ses i morgen :o)

  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 2. Jeg passer den ikke, det gør Morten. :)
  Han er rimelig god til det :)
  God weekend

  SvarSlet
 3. Jeg er god til at regöre og kontrolere den hver uge. Et levn fra mit arbejdsliv der det var viktig at alle apparater blev hold i godt skik ellers fik vi forkerte analysresultat.

  SvarSlet
 4. Min gamle Pfaff Tipmatic klarer jeg selv! Den er af en årgang, man på det nærmeste selv kan skille ad og sætte sammen igen!

  Men det kan nu godt være, jeg skulle ofre en justering en gang. Det vil den sikkert have godt af.

  God weekend til jer alle!

  SvarSlet
 5. Jeg synes selv, at jeg er flink til at rense og "støve af" ret tit, ligesom den får en tur hos de professionelle ca. en gang om året.
  mvh
  Anne-Lise B

  SvarSlet
 6. Anne Nyvang Christiansen8. marts 2013 kl. 20.00

  Min gamle symaskine var mere eller mindre selvrensende og nem at skille ad for derefter at fjerne nullermænd. Men den nye, som blev købt for ca. 4 år siden, kan jeg ikke skille ad, så nu er jeg trofast kunde hos Morten, når han kommer hos dig. En service, som jeg sætter meget, meget stor pris på.

  Rigtig god syuge til alle - og god arbejdslyst til dig, Laila, nu vil jeg hygge mig med det nye "japanske" ........

  Kærlig hilsen fra Anne.

  SvarSlet
 7. Jeg renser og smører min Pfaff og skifter nåle, - men har lidt langt til en symaskine-forretning, så .....

  SvarSlet
 8. Mange tak for gevinsten, som jeg glæder mig til at bruge. Det er ikke så tit, jeg bruger symaskinen, men jeg passer meget på den, for det er min datters. Jeg venter på, hun får tid til at give mig lidt undervisning i brugen og pasningen af den.

  SvarSlet
 9. jeg renser og smører jævnligt - men jeg tror, at den ville være glad for et besøg hos Morten, hvis jeg kan få det passet ind en dag at køre langt

  SvarSlet
 10. Jeg renser og smører også selv min, men husker nok ikke at gøre det ofte nok. Så ind i mellem kører der noget tråd fast i spolehuset, og så må den til symaskine-doktoren;-)

  SvarSlet
 11. Det med service er jeg ikke god til. Den gamle maskine blev 22 år og var vel ved Per 3 gange.

  God weekend

  SvarSlet
 12. Hej Laila!

  Jeg har heldigvis en symaskine, som aldrig skal smøres, men renset bliver den meget tit, også selvom jeg ikke syr så meget på maskine.

  Go' weekend.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 13. Min symaskine bliver jævnligt blæst ren med luft på dåse, der er ikke kondensvand i. Den bliver renset under stingpladen og får olie. Jeg har lært at den skal have en ny nål pr. tæppe, eller det der svarer der til. Service ca. hvert andet år. Jeg har sjældent større problemer, end min mand kan klare for mig på både symaskine, overlocker og broderimaskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte jo navn Lilian Tandrup Møller

   Slet
 14. Lisbeth Schwartz9. marts 2013 kl. 21.45

  Min symaskine kommer til service hver 2 år, ellers rengører jeg selv, den skal heldigvis ikke smøres.

  Hilsen

  Lisbeth

  SvarSlet
 15. Min maskine kommer til service hos Kyndbøl hvert år og det går hurtigt, da det kun tager den tid jeg er i IKEA.
  Ellers sørger jeg for at bruge en god tråd og renholde maskinen der hvor det er muligt for mig.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 16. Jeg er faktisk flink til at rense min maskine og skifte nål. Den kommer også til service hos Storkøbenhavns Symaskinecenter ca. en gang om året. Den skal ikke smøres, så det slipper jeg for. Hilsen Hanne Bruun

  SvarSlet
 17. Hm.hm., nu sidder jeg her med røde ører, og ser hvor dygtige og omhyggelige I er, allesammen! Jeg gør da rent for fnuller, støv og tråde, giver olie og jeg skifter nål jævnligt, men rigtig service: øh..., det kan jeg ikke huske! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 18. Min er så ny så den har ikke været til service endnu, men jeg passer den med min støvsuger, så der ikke samler sig en masse, og så vil jeg tro den skal renses af Morten når den er et års tid.......

  SvarSlet
 19. Mon ikke jeg er i samme båd som mange af jer andre. Service på maskinen en gang om året eller måske nærmere hvert andet år. Men Laila har da ret i, at man betaler mange penge for maskinen og for stof og tråd, og hvorfor ofrer man ikke penge på vedligeholdelse.
  Irene Jensen

  SvarSlet
 20. Hej. Jeg renser min maskine ofte og har den til service ca. hver andet år. mange hilsner Solveig

  SvarSlet
 21. Hej Laila.

  Jeg renser engang imellem min maskine for stofstøv, som opbygges ved hyppig brug. Nålen skiftes ved ca. Hvert andet projekt.

  SvarSlet
 22. Hej Laila
  Jeg fjerner støv med en lille kost, da jeg har læst (som jeg ikke kan huske hvor er), at man ikke må blæse den ren med luft, da fnuller bare bevæger sig længere ind i maskinen! Ved ikke om det er sandt. Ellers lidt hjælp fra en støvsuger. Smøres skal den ikke, så er der kun tilbage og skifte nål, hvilket jeg gør ganske tit.
  Jeg syr på den næsten hver dag og den syr upåklageligt min Pfaff. Skøn maskine og helt uundværlig. Jeg bor desværre på Bornholm, så jeg sender den ikke til service. Jeg kan simpelthen ikke undvære den i flere dage.
  Hilsen
  Mette

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.