fredag den 15. marts 2013

Quiltersjov 15. marts

Fredag igen, velkommen til mere sne og kulde. Jeg var ellers lige glad for de forårsagtige fornemmelser for ikke så længe siden.

Jeg har trukket en vinder blandt jeres kommentarer i den sidste uges tid og kan sige tillykke til:


Anne Lise B
som har vundet et gavekort til BaliQuilt. Send mig en mail, så får du gavekortet..

Rigtig mange passer deres maskine godt, smører og renser. Det er jo skønt at høre, det gælder om at passe på sin bedste ven.

Denne uge er næste trådpakke for deltagerne i Superior Threads trådklub klar og det er med King Tut, som er en flot tråd til quiltning. Der er også åbent for nye deltagere, så har du fået lyst eller vil vide mere om trådklubben, så klik her og læs mere. 

Du kan se nogen af trådene, hvis du samler puslespillet. Men husk, det er kun for SJOV!preview40 piece

Klik på det lille billede, hvis du ikke kan se puslespillet. 

Nu har jeg leget en del med tråd, både til quiltning, som dekoration og til almindelig sammensyning og der har jeg det sådan, at tråden skal altså være en god kvalitet.
ET - fordi det kan min maskine bedst lide, den klarer bare opgaven bedre med en god tråd.
TO - fordi resultatet bliver flottere.
TRE - fordi der ikke er så mange irritationer med god tråd. Jeps, vi er nået til ugens quilterfilosofi......

Hvordan har du det med tråd?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest fredag næste uge kl. 10.00. Bemærk det nye tidspunkt, det er for, at jeg kan nå at gøre indlægget klar i løbet af dagen. Ellers er det ofte blevet lidt presset med forsinkede indlæg til følge. Og det går jo ikke....

Rigtig god weekend og husk, det er kun for SJOV!

30 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg har det med tråd på samme måde som dig - det skal være af god kvalitet - det gi´r det bedste resultat.......og så foretrækker jeg bomuldstråd, da det jo bl.a matcher materialet i stoffet som jeg syr af - nemlig bomuld, også af god kvalitet.
  God weekend.... :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 2. Lisbeth Schwartz15. marts 2013 kl. 22.22

  Hej Laila
  Jeg vil kun bruge god tråd, når man laver et så stort arbejde som det er med patchwork vil jeg ikke gå på kompromis med dårlig tråd. Jeg bruger helst bomuld, men der er også polyester tråd som er ok.

  Rigtig god weekend

  Mange syhilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Uh, jeg må nok indrømme, at til sammensyningn bruger jeg mest "det forhåndenværende princip". Det vigtigste er at farven passer. Jeg oplever nu sjældent, at min tråd giver mig problemer. Til at quilte vil jeg dog helst bruge en lidt rustik bomuldstråd.

  SvarSlet
 4. Jeg må tilstå, at jeg lige gerne bruger polyester, som bomuldstråd, til sammensyning. Til quilting kan jeg godt lide at bruge farveskiftetrådene.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 5. Må nok indrømme at til almindelig sammensyning, da bruger jeg næsten altid bomuld i farven grå, lys/mørk afhængig af stof. Men til Quiltning/ broderi, da skal det være kvalitet, det er bedst at arbejde med.
  Rigtig god weekend til alle.

  PW hilsen Mona

  SvarSlet
 6. Til sammensyning, bomuld i en god kvalitet, farver der matcher. Til Quilt gerne farveskiftertråd/multi farver. Hilsen Birgith

  SvarSlet
 7. Det handler nok mest om hvad jeg lige har, om farven passer og om der er nok af det. Jeg er analfabet, når det handler om tråd, men bruger dog altid bomuld, og aldrig det billigste. Jeg har meget at lære, og opsøger også tit råd og vejledning hos erfarne quiltere. Jeg synes, det ser edder-flot ud med quiltetråd med farveskift! Mange hilsner fra Inger

  SvarSlet
 8. Hej Laila, jeg syr altid med bomuld. Det skal være den bedste kvalitet, da man lægger mange timer i sit sy-arbejde.Hilsen Jane.

  SvarSlet
 9. Tråden skal være af god kvalitet og hvis jeg har noget derhjemme som jeg ved har ligget i flere år (eller lang tid i f.eks. sollys) ryger det ud, da det knækker meget nemt. Quiltetråd til maskinen skal naturligvis være en god kvalitet, min oplevelse, at det fungerer bedst og får flottest resultat ;-) Farven på quiltetråden samstemmes alt efter hvad der skal quiltes på. Kh Mona Elmgreen

  SvarSlet
 10. Til sammensyning bruger jeg en god bomuldstråd. Jeg mangler stadig en kode til mit gavekort, jeg vandt forrige fredag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anni
   Det var mystisk med koden, jeg sendte mail om mandagen til dig. Men du får den bare igen, sender om lidt.
   Laila

   Slet
 11. Jeg bruger oftest bomuldstråd, ellers en polyestertråd, med bomuldskerne. Jeg laver en del maskinbroderi og der bruger jeg alt, mellem himmel og jord. Selv garn kommer der i symaskinen, det giver en sjov effekt. Jeg har prøvet at sy en løber med polyestertråd og da jeg så pressede det, så smeltede tråden og jeg kunne begynde forfra. Surt show.
  Mange hilsener. Lilian Tandrup Møller

  SvarSlet
 12. Hej. Jeg bruger en god bomuld i lys eller mørk grå. Alt efter stoffarve. Til quilt en Gytermann gerne m farveskift og selvfølgelig som passer til enten maskine eller håndquiltet
  Mvh AnneH

  SvarSlet
 13. Jeg bruger altid bomuldstråd. Gerne i en lys grå. Til quiltning bruger jeg Gütermann Sulky og jeg er mest stemt for det ensfarvet. Har lige lavet et kravlegårdstæppe med applikantioner og der blev jeg forslået nogle skinnende tråde og det gav en rigtig god effekt.

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 14. Hej Laila.

  Uha, jeg har en svaghed for tråd og alle deres forskellige egenskaber og de muligheder de giver min hobby. Jeg har alt mulige forskellige tråde til mine projekter - lige fra broderi, quilte, polyester, bomuldstråd - og det er omend til både maskine og i hånden.

  Mange hilsner fra
  Bettina Herskind

  SvarSlet
 15. Jeg er helt vild med lækker tråd, og jeg synes at den nye trådklub er super. Jeg synes ikke, at jeg kan få for meget tråd, men jeg holder meget af at sy med bomuld til bomuldsstof, men når jeg quilter, så dykker jeg ned i trådskatten og vælger frit. Hilsen Hanne Bruun

  SvarSlet
 16. Jeg syr næsten al mit patchwork på maskine, da jeg har ledegigt, så efterhånden er der ved at være en ret stor samling tråd af forskellige farver og kvaliteter. Mest af forskellige farver bomuld, men jeg er desværre ikke så god til at bruge de forskellige farver på symaskinen - det er et projekt, der står højt på min "lære at gøre-liste", jeg elsker at se andres flotte trådbroderi.
  Jeg syr forskellige farver stof sammen med en neutral tråd og quilter gerne med en "sjov" tråd.
  Mvh Inge Lise

  SvarSlet
 17. Jeg har i starten af min pw-periode brugt billig(dårlig) tråd, men blev hurtig klogere. Kvalitetstråd er nemmere at arbejde med og frem for alt bliver slutresultatet meget flottere.
  mvh Anne-Lise B

  SvarSlet
 18. Jeg tror at man får det lidt bedre når man køber tråd. Jeg køber nemlig ofte tråd Og mon ikke det virker Har derfor meget tråd , og er også glad for ar have kasser hvor de står flot i

  SvarSlet
 19. Har ikke noget særligt forhold til tråd. Er temmelig ny i faget, men jeg kan da godt irriteres over alle de knuder ritråden gør, så hvis der fandtes noget der ikke gjorde det, ville det være dejligt. Jeg bruger, hvad jeg har i trådkassen til at ri med skal lige oplyses.
  Når jeg quilter, vil jeg gerne have en meleret tråd, synes det i mange tilfælde ser flot ud.
  Hilsen Birgit Stensgaard

  SvarSlet
 20. Det gælder altid om at finde den røde tråd, ha, ha og god weekend til alle
  Hilsen Irene Jensen

  SvarSlet
 21. Jeg bruger en god tråd i en farve, der matcher mit arbejde mest muligt. Har jeg ikke lige sådan en, bruger jeg en neutral. Jeg har aldrig haft problemer med polyestertråd, men syr lige så gerne med bomuld.

  Til quiltning kan jeg godt lide en tråd med farveskift, men det kommer helt an på, hvad jeg lige synes, passer til mit arbejde.

  SvarSlet
 22. Tråd! Ja, det er en hel verden for sig. Jeg syntes, når der bliver lagt et stort arbejde i et projekt, syntes jeg tråden skal være den bedste med fabrikat, nr. tykkelse og kvalitet. Syntes at den syntetiske tråd har sin værdi, bare ikke der bliver brugt for varmt strygejern, for så går det galt. En stor verden at bevæge sig i.
  Så kan man vel lige så godt bruge forsvindingstråd ;o) jeg kender den ikk´!
  Sætter stor pris på den multifarvede til quiltning og frit broderi.
  Quiltehilsen
  Rita

  SvarSlet
 23. Hej Laila.
  Jeg bruger normalt bomuldstråd, men da jeg ikke kunne få det som jeg plejer at sy med, skulle jeg skifte til Gütterman quiltetråd til symaskine, knækkede den mange gange, at jeg kraftigt overvejer at skifte tråd.
  Hilsen Inga bach

  SvarSlet
 24. Hej Laila.

  Jeg syer alt mit patchwork på symaskine, da jeg har en lup sat på min Bernina.Jeg bruger både polyster og bomuldstråd og så kan jeg godt lide farveskiftertråd det syntes jeg er flot

  SvarSlet
 25. Jeg er vist lidt til det hele. Elsker quiltetråd med farveskift! Bruger alle de gamle rester til at ri med. Syer sammen med både bomuld og polyester, i hånden har jeg dog fundet ud af, at det ER bedre med en kvalitetstråd i bomuld ;)
  Inge C, Viborg

  SvarSlet
 26. Alle mulige former for tråd er anvendt i mine projekter.
  I forbindelse med eftersyn af symaskine fik jeg "et slag" over fingrene. Jeg ville nemlig gøre mig selv om min symaskine en stor tjeneste ved at anvende noget bedre tråd, og det gør jeg så nu..
  Jeg kan egentlig ikke se forskel, men jeg kan høre, at min symaskine er tilfreds med udskiftningen.
  Nu må alle de ukurante ruller tråd bruges til håndsyning, og der er til laaaaang tid.
  Syhilsen
  Kirsten J

  SvarSlet
 27. Jeg bruger altid bomuld, til at sy sammen med. Finder en farve som passer til stoffet jeg skal sy i. Mine quiltetråde bliver mere og mere de meleret, da de giver et fint spil på quilten
  God påske
  Quilte hilsen
  Birthe

  SvarSlet
 28. Hej Laila
  Jeg bruger altid Amann polyestertråd til sammensygning og maskinbroderitråd til quiltning. Jeg quilter altid på maskine og gerne frihåndsquilt og bomuldstråd fungere ikke for mig. Jeg har prøver at skifte til specialnål og stillet på trådspænding og lige meget hjælper det. Jeg syr måske 30 cm, så knækker tråden.
  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 29. Hej Laila
  Jeg bruger ALTID en god kvalitet tråd i min symaskine. Kunne aldrig drømme om at købe/bruge en billig udgave. Vil meget gerne bruge bomuld, men det kan ikke fås her hvor jeg bor så jeg bruger Amann polyester som alternativ. Farven afhænger af det jeg er i gang med, dog bruger jeg ofte en grå da den kan bruges til alle farver :D
  God weekend og hilsen
  Chila

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.