lørdag den 29. december 2012

Quiltersjov - (28). december

Fredag, jo det var i går, men der er intet som fridage uden kalender, som kan bringe uorden i tidsfornemmelsen. ;) Måske hjalp det også med at fornemme efter en hel dag med statusoptælling af det meste hos BaliQuilt. Suk, hjernen stod helt stille til sidst.

Så med en dags forsinkelse får du ugens quiltersjov. Der skal trækkes en vinder, jeg siger tillykke til:

Lillian T. Møller
du har vundet ugens gavekort til BaliQuilt :),
send mig en mail, så får du en kode at handle for.


Ugens puslespil er et af de flotte flisemønstre, der var i trappeopgangen på hotel Golden Tulip i Prag. Du kan samle det, hvis du synes om det. Husk, det er kun for SJOV!


Kan du ikke se puslespillet, kan du klikke her.

Jeg har digitalt kamera, video og som om, de ikke kunne være nok, så er der jo både kamera og video i min mobiltelefon. Aldrig skal jeg misse chancen for at få samlet et flot mønster op og "gemt", noget som måske kunne blive til noget indenfor vores vidunderlige verden med quilt og patchwork. Faktisk har jeg samlet så mange billeder fra flere lande nu, så der er ideer nok til en hel bog. Det må der gøres noget ved i 2013!

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvis du skulle skrive en bog indenfor quilt og patchwork, hvad skulle den så handle om?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 18.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Håber du får en fantastiske weekend og vil ønske dig et skønt og spændende nytår.13 kommentarer:

 1. Anne Nyvang Christiansen29. december 2012 kl. 20.07

  Hvis jeg skulle skrive en bog, så skulle den indeholde de mønstre/modeller, som jeg igennem årene selv har kreeret, men der ville i så fald forestå lidt af et arbejde med at få mønstrene og syvejledningerne ned på papir ... det er ikke ligefrem det, jeg har været god til at huske at gøre.

  SvarSlet
 2. Hvis det fantastiske og uhørte virkelig skulle ske, at jeg ville skrive en bog om patchwork? Så skulle det være om flotte, farvestrålende slumre- og sengetæpper der ser ser svære og indviklede ud, men som er smaddernemme at lave! Og helst med mindst en helt ny og aldrig før set blok! Godt Nytår, mange hilsner Inger

  SvarSlet
 3. Jeg synes, at der allerede findes gode patchworkbøger om alt, hvad man overhovedet kunne forestille sig. Så hvis jeg skulle lave en patchworkbog, ville det være fordi, jeg pludselig opfandt en helt ny teknik, som ingen har tænkt på før. Og det ville nok være meget lidt sandsynligt.

  SvarSlet
 4. Hvis jeg skal skrive en bog om patchwork, skal den handle om teknikker og fif til syning af patchwork på symaskine, gerne en der passer til alle symaskiner og også de enkelte ting som ikke er ens ved hver symaskine skal med.
  Jeg vil ønske rigtig godt nytår og nyt patchworkår til jer alle.

  Nytårshilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Laila
  Hvis jeg skulle skrive en bog om quilt og patchwork, så skulle den helt klart handle om de historiske quilts - om hvordan det hele startede, hvilke materialer og teknikker de brugte, historien bag mange af de kvinder der sad og syede af nød og ikke af lyst, hvordan de konstruerede deres mønstre m.m.....og research´en skulle naturligvis foregå i bl.a USA med en tur til det museum hvor det originale Dear Jane hænger.
  GODT NYÅR til dig og din familie.....på gensyn i det nye år :o)
  Mange varme hilsener fra
  Tina

  SvarSlet
 6. Hej Laila
  Hvis jeg skulle skrive en bog, så skulle den indeholde teknikker som - sy perfekte trekanter med Triangles, sy perfekt paperpiecing ved brug af et postkort og lineal, eksempler på, hvordan man hurtigt kan ændre en blok/mønster ved evt. at tilføje nye streger eller fjerne nogle streger, eller spjelvende mønstret osv. Og så skulle der være gode råd generelt omkring symaskineteknikker.
  Godt nytår
  Lisbet

  SvarSlet
 7. Jeg kommer vist aldrig til at skrive en bog :-) men ligesom de foregående, kunne jeg tænke mig en rigtig god håndbog med alle mulig gode tips samlet på eet sted.
  mvh Anne-Lise b

  SvarSlet
 8. Jeg kommer aldrig til at skrive en bog, men hvis det skulle være alligevel, så skulle være om mødet med alle de pragtfulde og forskellige patchworkere der findes :-)
  God nytår.
  Mvh.
  Kristina Hyldevang-Otto

  SvarSlet
 9. Hvis jeg skulle skrive en bog om patchwork, så skulle den handle om hvordan quilts bruges i velgørenhed. Det er ikke så almindeligt i Danmark som i f.eks. USA, Canada og England, hvor der sys store, flotte quilts, som enten bliver solgt eller bortauktioneret til et godt formål.
  Eller brugt i forbindelse med katastrofer.
  Hos os er det ikke så almindeligt, og man får ikke nogen virkelig god pris for quilts'ene, hvis de sælges eller sættes på auktion.
  Men at man kan bruge quilts til gode formål har vi bevis for i Projekt Puttetæpper til børn på julemærkehjem, til Mødrehjælpen og Quilt Pink til fordel for Brystcancer foreningen.
  Det ville jeg gerne slå et slag for!

  SvarSlet
 10. Hvis jeg skulle skrive en bog, ville titlen nok være " Patchwork A - Z".
  Den skulle handle om alle de småting vi lærer af vores fejl.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 11. Hej Laila
  Jeg synes der mangler en god bog om X-block. Helst på dansk. De to jeg er stødt på har været på engelsk og fulde af fejl og det er bare sådan en facinerende teknik, at arbejde med. Det bliver nu nok ikke mig, der kommer til, at skrive den, men kan jeg købe den, bliver jeg glad.
  Nytårshilsen
  Lilian T Møller

  SvarSlet
 12. At jeg skulle skrive en bog om Quilt og Patchwork er da helt utænkeligt, men jeg vil gerne samle alle de gode råd, "smutveje", tips osv, der findes på blogge, i bøger og ikke mindst: Al den videnskab andre velvilligt giver fra sig, når vi mødes over stofferne.
  Så tak Linda, nu gav du skubbet til en mappe: "Gode råd og tips!"
  Jeg tror dog, problemet bliver at få noget forståeligt nedskrevet og gemt i mappen.
  Godt nytår til alle.

  SvarSlet
 13. Hej Laila,
  Jeg kan se er en hel del gode ideer fra de andre. Så skulle de usandsynlige ske, at jeg skulle skrive en bog, ville jeg gå på opdagelse på vores museer og se hvilke gamle håndarbejder der kunne oversættes til patchwork, f.eks.: hedebobroderier, amagerbroderier og hvorfor ikke finde lidt fra vikingetiden, som f.eks. slyngedyr der findes på smykker og gravstene. Jeg tror det kunne være sjovt og samtidig fortælle lidt om vores historie.
  Godt nytår til alle.
  Anne-Marie Voigt

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.