fredag den 11. maj 2012

Quiltersjov

Det er stadig fredag, men jeg nåede det ikke til Disneysjov-tid i dag. En vinder er fundet ved et tilfældigt valgt nummer blandt jeres kommentarer.

Tillykke til AC, som er ugens vinder......

Denne uge får du et puslespil med forsiden på en bog, som indeholder vejledning og mønstre på de mest fantastiske og absolut ikke kedelige kanter. En "MÅ-eje" til enhver quilters bibliotek.Kan du ikke se puslespillet, så klik på bogen her under.
preview35 piece
Jeg har tit ønsket, at jeg havde gemt min første quilt. Tænk at kunne se, hvor meget bedre jeg var blevet. Bedre til at sy nøjagtigt måske, bedre til at vælge farver måske og helt sikkert bedre til at maskinquilte. Hvis jeg skulle give ET råd til en quilter, ville det være: Gem dit første projekt for at kunne nyde at se de tydelige fremskridt, du gør!

Det leder mig direkte til ugens quilterfilosofiske spørgsmål, nemlig:

Hvad er dit bedste råd til en quilter?

Skriv dit svar i en kommentar og du deltager i lodtrækning om et gavekort på 125 kr. til BaliQuilt. Skriv din kommentar senest kl. 18.00 næste fredag. Husk det er for sjov og det er gratis.

Rigtig god weekend.

22 kommentarer:

 1. Det bedste råd eller måske bare et af dem fra mig vil være. Tage gerne et foto af din færdige quilt, projekt om du vil, inden du forære det væk, og gerne et, når du er "På vej". Hvem det er foræret eller solgt til. Gem det med årstal og lidt notater ved siden.
  Når det er væk, er det væk!
  For at se bagefter at du trods alt har syet noget i løbet af en periode. Se at der også er sket en udvikling på mange områder.
  Tiden står ikke stille!

  SvarSlet
 2. Anne Nyvang Christiansen12. maj 2012 kl. 11.11

  Hmm, der er samlet mange gode "råd" gennem årene .....
  Det bedste ??? - er to okay ?
  Vær aldrig ked af, bange for eller irriteret over at begå fejl - det er guld værd til de næste projekter, hvad der læres af fejlene.
  Og så vil jeg sige ligesom Rita, at det er en rigtig god idé at have en fotoserie af dine quilts - store som små -, og uanset, om det er på PC'er eller i papirform.

  SvarSlet
 3. Mit - måske ikke bedste råd - men et som jeg har lært mig.
  Rådet er - vær altid omhyggelig, når du klipper/skærer dit stof, der skal kun mm skævt og det får følger for resten af quilten.
  Et andet råd - quilt altid meget på dit arbejde, det er det, der gør arbejdet "færdigt" - uanset om det er et stort tæppe, vægtæppe eller dækkeserviet.
  Og så vil jeg give Rita ret, det er altid så ærgerligt, når man opdager at man her glemt at tage et billede.

  SvarSlet
 4. Mit bedste råd er at man skal ha´ det sjovt med sin hobby. Er det, man er i gang med ikke sjovt - ud til højre med det .-)
  quiltehilsner
  Angelika

  SvarSlet
 5. Mit bedste råd er at huske på, at der ikke findes noget quilte-politi, som bestemmer, hvad der er rigtigt og forkert. Man bestemmer helt selv :-).

  SvarSlet
 6. Jeg vil nok sige:"Bare gå i gang, når jeg kan, så kan du også"! Og så vil jeg jo nok låne hende nogle af mine bøger, og tage hende med hen i en hyggelig quiltebutik, til udstilling(er) og låne hende en stabel Kludemagasinet. De råd jeg selv fik (de gode af dem), og de råd, jeg ville ønske at jeg selv havde fået i sin tid, vil jeg give hende, hvis hun altså gider at få dem. Jeg giver Laila, Rita, Anne, Lone og Angelika helt ret: Det skal være sjovt, man skal gøre sig umage og husk at tage billeder, også af fejlene! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til dig, Inger. Du er ugens vinder.

   Slet
 7. Mit quilteråd er at du skal bruge en tråd, der passer til stoffet, når du syr sammen. Det ødelægger det store stykke arbejde, når man kan se trådene, der ikke passer i farven

  SvarSlet
 8. Råd, ja det ved jeg nu ikke, men min erfaring siger mig at man bare skal turde prøve, for det er den bedste måde at lære på!!!!!!

  SvarSlet
 9. At have tålmodighed og være omhyggelig. Man kan ikke se hvorlænge, man har været om at lave tingene, men kun resultatet.

  SvarSlet
 10. Bare gå igang. Start der hvor du er! Jeg håber det er lysten der driver værket! Den kan man nå langt med. Det er med til at skabe ny energi, når man "arbejder" med noget man syntes er sjovt. Vent ikke for længe! Der er teknikker og udfordringer nok, til et lang liv, hvis man kommer godt igang.

  SvarSlet
 11. Kast dig ud i det.
  Sig tak, når nogen roser dit arbejde og begynd ikke at komme med forklaringer om de fejl/mangler du syntes der er.
  Lær af det, du syntes der er forkert, men som en anden skriver "der er ikke noget quilte-politi" så hvem kan siger hvad der er det rigtigt.
  Hav det sjovt og hyg dig med det du laver.

  SvarSlet
 12. Lisbeth Schwartz14. maj 2012 kl. 18.37

  Bare gå igang tag med på kurser eller quiltecafeer man får så mange fif.
  Skær omhyggeligt så kommer man langt.

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 13. Vær omhyggelig. Har man gjort det så godt man kan, er der alt mulig grund til at være tilfreds med resultatet. Man irriterer sig nemt, hvis man ved, at det kunne have været gjort bedre, hvis man bare havde givet sig tid.

  SvarSlet
 14. Lav en liste over ufoer og x af når de er syet færdige Ja bare man kunne tage sig sammen til at sy kanterne på i hånden , husk alle har en svaghed Måske man kan vokse sig fra det

  SvarSlet
 15. Mit bedste råd er at tage dig den tid, det tager at lave arbejdet ordentligt, og husk så, at ingen er helt perfekt - ikke engang Vorherre! Han laver også fejl en gang imellem!

  SvarSlet
 16. Mit råd er at være meget nøjagtig med linealen når du skal skære. Det er smadder ærgeligt at mangle 1-2 mm på hver strimmel,når der skal til at sys sammen. Det kan ses i samtlige sømme.
  Anne Hansen

  SvarSlet
 17. Min veninde har altid sagt til mig - hvis der er noget der ikke passer - "HUSK - det er een gang at pille op men det er altid at se på det". Dette råd vil jeg gerne give videre til andre quiltere.

  Hilsen Kirsten Harvig

  SvarSlet
 18. Tag billeder af det du laver, og spring ud i det, du syntes, er spændende. Vær et par stykker, eller 15, der syr sammen. Så er der altid hjælp og inspiration, til nye projekter. Og vær omhyggelig med det, du laver, tag den tid, det tager, det giver pote i sidste ende. Hilsen Jane...

  SvarSlet
 19. Her er allerede mange gode råd, et der er godt for mig er at stryge sømrum efterhånden som jeg syr og få presset dem i "rigtig " retning ,så det kan sys sammen uden at det "buler " ,altså ligger pænt fladt når der skal quiltes.
  Mål flere gange, du skærer kun en gang !

  Tag fotos - det er alligevel forbavsende så meget man kan glemme :o)
  Og sig ,hvis du forærer væk, at det kan /skal bruges....ikke bare pynte.
  Mange hilsener
  Ingrid

  SvarSlet
 20. Hvis du vasker og stryger dine stoffer, inden de anvendes (vi er enkelte, der har oplevet stærke farver, der smitter voldsomt af - og det er til at græde over første gang man vasker et arbejde, og det så "løber sammen i farven"), så vask stoffet inden det placeres i skabet - eller sæt et mærke på med: Er ikke vasket!
  Det er ret træls at stå med stof og være i tvivl om det har været våd eller ej.
  God tur til alle, der skal til Nordisk Træf i Ålborg.

  SvarSlet
 21. Mit råd er, syer du efter et mønster med inch-mål, så brug en inch lineal. Det bliver aldrig helt nøjagtigt hvis det regnes om i cm.
  Ligesom flere andre skriver, så husk at tage billeder af dine ting, og så jeg brodêr altid navn og årstal bagpå.
  Anette

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.