fredag den 6. januar 2012

En blok hver dag - blok 6

Blokken den 6. januar hedder Prarie Flower. Den måler 6", jeg syntes, det lignede en fisk.

Først tænkte jeg, at det var svært at tegne blokken. Men det er det, som er sjove ved at lege i EQ: At "oversætte" til EQ - finde ud af, hvordan en quilt eller blok er bygget op.

Måske kan du se det med samme, det er jo super. Men det er ret hurtigt at konstatere, at blokken er delt i fire kvadrater, ikke?

Dernæst, at øverste til venstre er en half square trekant og nederst til højre en fourpatch. Så langt så godt.

Hvis du kigger godt efter, vil du se, at de to sidste kan "deles" op i en fourpatch. Nederst er to kvadrater og øverst to half square trekanter. Vupti, så var den ikke så svær.

Her kan du få hjælp i EQ til tegningen ved at sætte antallet af "Graph Paper Cells" til at være deleligt med blokken. Her var det i opbygning en fourpatch, så jeg valgte 4. Kig også på snappoints, det er antallet af prikker, som linierne skal ramme. Det skal være deleligt med cellerne, her er det 24.

På billedet her kan de måske lettere se, hvordan blokken er bygget op.

Jeg endte i dag med en sød dækkeserviet med to kyssende fisk. Stofferne er fra DaGama Tekstiles og jeg syntes, baggrundsstoffet på fiskene næsten ligner vand og bølger.

4 kommentarer:

 1. Hvor har du dog lavet mange flotte ting, jeg har også EQ, det er et dejligt program.... Quilter du selv, og er det hånd eller maskine, for det er dog nogle flotte quiltninger du har.... :-)
  Hilsen Inge

  SvarSlet
 2. Tak for det, Inge. Jeg quilter selv på maskine og elsker det bare.

  SvarSlet
 3. Bernina Aurora og en 830, begge dele kører bare.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.