fredag den 19. september 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag 190914

Stort tillykke til dig, som har skrevet som nr. 4 i sidste uge. Der handlede det om tråd. Tak for jeres
kommentarer, der er stor variation over trådene. Det er da helt vidunderligt med sådan en alsidighed.

Anni Heldgaard Bach, det er dig, som har skrevet som nummer 4. Du har derfor vundet ugens gavekort til BaliQuilt på 125 kr. Kontakt mig senest fredag i næste uge på mail og du får gavekortet.

Ugens puslespil er en flot taske designet af Jinny Beyer og syet med stoffer fra hendes Quilters Palette. Pst - den indeholder 150 forskellige stoffer, som virkelig er quilterens palette med hele farvespektret.

Jeg får de sidste 89 ruller hjem på tirsdag, så kan du får dem alle hos BaliQuilt. Hvis du har lyst, kan du se halvdelen allerede nu.

Mønstret til tasken kan downloades gratis her.

preview36 pieceQuilters palette toteJeg samler, samler stoffer, sorte gamle symaskiner, spændende tråd og meget mere. Det kan være store og små stykker stof. Bliver der lige under 50 cm tilbage på en rulle, så kommer der i kassen til "hak". Du ved ligesom flæskestegen bliver til fars, så bliver disse rester til udskårne dele med Accuquilt.

Meget små stykker, som fx tynde strimler, når der skæres rent gemmes også. De kunne måske bruges til kort og sys fast med tyl over. Selv tråd kan gemmes med dette formål.

Jeg har læst om en meget organiseret amerikansk quilter, som er ekspert i resteprojekter. Hun har nogen bestemt størrelser, som hun skærer sine dele i. Sorterer dem i kasser efter størrelse og farve og vupti er der nemt til en hel quilt.

Og ja, nogen gange må "bøtten" vendes og der skal tages endelig stilling til det videre liv for stof-stumpen.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske spørgsmål. (som faktisk er to i en)

Hvad anvender du rester til og hvor lille skal en rest være for IKKE at blive gemt?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Indtil da, pas godt på dig selv.

23 kommentarer:

 1. Jeg syr firkanter 2 eller 3 cm skabeloner. Ellers bruger jeg også meget små rester (også trådrester) til kort.
  Nogen stamps, behøver der heller ikke ret stor stumper til.

  SvarSlet
 2. Hej Laila.
  Jeg gemmer alle rester, især balistoffer. Jeg er ikke så god til at bruge dem, men jeg arbejder på det.
  Mvh.
  Kristina Hyldevang - Otto

  SvarSlet
 3. Hej Laila,
  Lige for tiden rydder jeg op i mine rester. Der bliver lavet 3cm firkanter og små 6kanter med det samme og så ryger de i et glas. Resten ryger ud. Ved godt der er mange der kan bruge alt, selv ægkanterne. Men ikke mig :-) Måske jeg skal se mig om efter de der aflange firkanter (ruder) og lave nogle af dem også.
  Rigtig god weekend
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 4. Hej Laila.
  Tak for gevinsten, som jeg glæder mig til at bruge. Jeg har ikke mange rester, men jeg gemmer stofstykker på ca. 5 x 5 cm, det kan jo bruges til et flot restetæppe, som jeg efterhånden har lavet 3 af. Det var dog datteren Helles rester, for jeg har ikke syet så lang tid endnu

  SvarSlet
 5. Uha jeg er ikke god til at bruge rester :-(
  De bliver gemt til min sy-veninde.
  Hilsen Helle Andreasen

  SvarSlet
 6. Hej Laila! Tusind tak for taskemønsteret! Jeg gemmer rester, men ikke stykker på under ca. 10 x 10 cm, jeg er for meget rodehoved til at holde orden på noget, der er mindre. Jeg har tit tænkt på at gemme ægkanterne med tryk og farveprikker, men det er aldrig blevet til noget. Jeg kender et par stykker, som aldrig har rester af betydning, og heller ikke ufoer! Hvordan bærer de sig dog ad med det? Mange hilsner Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. Jeg syr ofte af mange forskellige stoffer i et tæppe e.l., det bruger jeg resterne til, jeg elsker mange farver, jo flere jo bedre.

   Slet
 7. Hej Laila
  Mine rester er delt op i farver. Jeg havde en del skotøjsæsker, som blev dekoreret med noget pænt papir, og fik noget lak. Uden på har jeg lavet et lille ovalt skilt, hvor der står hvilken farve der skal være i den pågældende æsker. Jeg har dem ikke i nogen bestemt str. men dem under ca. 3 cm ryger ud. Mine bali- rester bliver gemt helt ned til den mindste stump, da der ofte skal bruges meget små stykker, når man applikerer.
  Hilsen
  Kirstine Heldam

  SvarSlet
 8. Kære Laila.
  Sad med et stort smil, da jeg læste om rester ......
  Nå, for mit eget vedkommende så ryger rester og stumper under ca. 5 x 5 cm ud.
  Jeg har haft stor succes med at opdele mine rester i farver i plastiklommer, så er det nemt at finde farver og mønstre til f.eks. billedtæpper.
  Strimler opbevares for sig til "reste-stimmel-tæpper" og alt andet opbevares for sig og kan så bruges til diverse restetæpper, billedtæpper, postkort eller hvad der nu ellers "er gang i".
  Og det er da blevet til et par restetæpper i firkanter ....... :-)
  Kh. Anne.

  SvarSlet
 9. Jeg gemmer mine rester nogle bruges til applikation og andre til sekskanter og 5x 5 cm tern . Jeg har mit første restetæppe til gode:-).
  Good weekend.

  SvarSlet
 10. Jeg har faktisk først for nylig fået øjnene op for de rigtig små rester. De kan sagtens skæres i brugbare kvadrater - 3 x 3 er nok det mindste jeg vil begive mig ud i. Stamps vil nogle rester også kunne bruges til. Kunsten er at gemme dem på den rigtige måde, så man kan finde dem, når man skal bruge dem - i kvadrater eller blot tilskåret til stamps. Jeg arbejder på at finde den rigtige måde at gemme dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. her skulle jeg også have skrevet,
   Venlig hilsen
   Susanne Krüger

   Slet
 11. Hej Laila!

  Da jeg meget tit syr små ting, så bruger jeg resterne til det. Lidt større rester bliver skåret op i enten firkanter eller sekskanter, om ikke andet kan de altid bruges til en lille applikation.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 12. Jeg skærer strimler og firkanter ned til 5 cm til mig selv. Har en veninde der syer reste sengetæppe nr 3, til dobbeltsenge til hendes børn. Hun vil gerne have firkanter i 4x4 cm. Har jeg for meget, bliver det lagt i fryseposer og givet bort i min syklub. Der er nogle der bruger meget små stykker til billedtæpper.

  SvarSlet
 13. Jeg gemmer alle rester, lægger dem i en papkasse, når den er fuld begynder jeg at sy. Jeg syr på regnestrimmel som jeg laver tæpper af. Det er foreløbig blevet til 2 stk. og der ligger strimler klar til et halvt tæppe mere. Hilsen Lajla

  SvarSlet
 14. hej jeg gemmer rester ned til ca, 5 cm har en kasse fuld, dykker ned i den til små poser dækservietter eller bare skal bruge et lille stykke men det er mine tanker at det skal soteres i farver måske min søndag skal bruges til det , det tror jeg god week-end Ane

  SvarSlet
 15. Hej Laila, rester, vi er et par stykker, der lægger dem i en kasse, så tager vi bare, hvis vi skal bruge nogen, de mindste er vel 3x3 cm. De er ikke sorteret i farver. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 16. JA jeg gemmer , og det er på den måde at jeg kommer resterne fra et projeckt, i en fin lille bunke, og tænker, de kan da bruges.
  Når jeg så har gemt rigtig mange rester, i rigtig lang tid, og stadig ikke har brugt dem, så kan jeg finde på at rydde op i dem , og der kan blive smidt 2 meget små stykker ud.
  Rester skal være over 3 cm for jeg gemmer dem.
  Gemmer nu alt hvor der er flisofix på, tror de engang bliver til en masse blomster
  Gemmer ofte i de der store chokolade guld æsker, de er pæne ,og så er det jo dejligt at skulle tømme dem for chokolade.
  SvarSlet
 17. hej Laila

  Lige nu gemmer jeg bare ALT. Jeg har prøvet at skulle lave nogle små ting hvor der skulle sættes et meget lille stykke stof ind og så skulle jeg klippe I et stort stykke for at kunne gøre dette. Derfor er jeg begyndt at gemme alle stykker jeg klipper fra.
  Hvornår jeg igen skal bruge noget er ikke lige på programmet da jeg har større projekter på beddingen.
  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 18. Mine rester er blevet størrer og størrer inden jeg gemmer dem. Før kunne jeg gemme nogle på 2 - 3 cm, nu skal de være større.
  Mine rester bruger jeg til et slumretæppe, skønt projekt at ha liggende til at sy på ind imellem ...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 19. Hej Laila
  Jeg gemmer ikke rester der er mindre end 5x5 - jeg har ikke brugt nogle af dem endnu, men drømmer om at lave et restetæppe en dag :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 20. Hej Laila.

  Bruger rester til små gaver, syning af prøver mm. Hvis en rest er mindre end 5x5 cm, gemmer jeg den ikke. Ved af erfaring, at den så ikke vil blive brugt.

  Mvh Connie P

  SvarSlet
 21. bruger rester til firkanter eller hexagoner, de mindste er 1 cm fra spids til spids
  vh Karin L

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.