fredag den 22. november 2013

Quiltersjov 22. november

Fredag igen og så hurtigt, at jeg tror, der har manglet nogen dage i ugen! Uha, det går stærkt. På søndag bare en måned til jul.
Spørgsmålet for en uge siden gik på, hvordan mødet om interessen patchwork organiseres... Tusind tak for jeres kommentarer, der er mange forskellige måder at gøre det på. Alle lyder hyggelige, rare og imødekommende og sådan skal det være.

En vinder er fundet blandt jeres kommentarer, den trækkes som altid tilfældigt. Et STORT tillykke til:

Gitte Sinnet, det blev nr 21, som kom ud og det var dig.

Du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125,- kr, kontakt mig senest næste fredag for kode til gavekortet.

Ugens puslespil er en flot quilt fra Veldhoven i maj 2013, en lille sjov landsby - måske Happy Village. Du kan samle det, hvis du har lyst.preview35 pieceFunny Happy Village
Jamen, du får også en rebus i denne uge, den fortæller, hvor jeg befinder mig denne fredag. Det tror jeg nemlig ikke, at du kan gætte, om du så fik 100 gæt.


I dag havde jeg besøg af en quilter, som ikke engang var quilter endnu. Hendes veninde havde overtalt hende til at komme til hende og lære at sy. Hos mig spurgte de om hun kunne komme på et kursus for helt fuldstændig nybegyndere. Sådan for at lære at skære rigtigt og alt det andet, som hører til patchwork. Og selvfølgelig kan hun det. Det fik mig til at tænke på, hvad der er vigtigst at lære som spritny quilter. Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?Hvis du skulle vælge DEN vigtigste ting at fortælle en ny quilter, hvad ville det så være?
Skiv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning. Denne gang fordobles gavekortet, men kun hvis vi når op på 50 kommentarer. Så brug muligheden for at dele indlægget med de små knapper, så flere kigger forbi. Eller send et link eller fortæl om quiltersjov næste gang I mødes til patchwork.
Men vigtigst af alt, hav en fantastisk uge, til vi ses igen.


31 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Det vigtigste som jeg ville fortælle en ny quilter ville nok være at hun skal være meget omhyggelig og præcis med sammensyningen - ellers får hun ikke noget godt resultat og det ville være synd for sådan et stort arbejde - derudover skal hun også vide at det også vigtigt at være omhyggelig med at vælge stof....med disse 2 gode råd kan det ikke gå helt galt :o)
  God weekend og mange hilsener fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Jeg ville fortælle en ny quilter at omhyggelighed og tålmodighed er en vigtig ting.
  Hilsen Helle Andreasen

  SvarSlet
 3. uha, lad være med at gå shop amok, der er så meget man gerne vil lave og så mange skønne stoffer...
  Pludselig er der mange ae stoffer der "bare" ligger på hylden
  god weekend
  Karin L

  SvarSlet
 4. Hej Laila! En ny og "blank" quilter skal nok starte med et ikke for stort, enkelt projekt som hun selv finder tiltrækkende. Råd hende til at gå på biblioteket for at låne og studere, indtil hun finder ud af hvilken "must have" litteratur hun vil investere i. Og gå så i gang! Husk hende på, at det skal være sjovt! Jeg tror også, det vil være godt at være sammen med nogle andre, der syr. Jeg har altid oplevet megen hjælpsomhed
  og glæde ved at lære fra sig hos quiltere, tak og lov for det! mange hilsner, og god fornøjelse fra Inger

  SvarSlet
 5. Ny quilter skal vælge noget nemt og noget vedkommende synes er super flot. Tålmodighed og præcission ;)
  Men det er en skøøøn beskæftigelse
  Jeanette Stubberup

  SvarSlet
 6. Hej Laila
  En ny quilter skal starte på et lille nemt projekt, som hun synes bare er flot. Så vil jeg sige bogen Sy Patchwork bare er en dejlig bibel for nye, den har jeg selv bare været så glad for.
  God weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Laila!

  Da jeg startede, blev jeg sat til at sy et lille tekniktæppe, dvs. et lille tæppe med små blokke, hvor de mest elementære tekniker afprøves (syet i hånden). Det var både over pap, frysepapir, buer og applikationer m.m.

  Det har jeg haft meget stor glæde af, da jeg faktisk kun har det grundkursus bag mig. Derefter kommer lysten til at udvikle sig noget mere.

  Løsning: Denne fredag tilbringes på Læsø sammen med en hulens masse islænderheste.

  Go' fornøjelse og go' weekend.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 8. Hej Laila.
  Mit råd til en ny quilter ville være at tage et grundkursus i den teknik hun ønsker at sy i, enten i hånden eller på maskine. Og så gå efter nogle farver som føles rigtige, evt tage et kig hos andre og brug noget af det til det første patchwork. Og som andre også har nævnt shop ikke amok. Det gjorde jeg selv og har stof og andet liggende som jeg endnu ikke har gjort brug af. Og måske kommer det heller aldrig i brug....:-)

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 9. Jeg ville instruere i brugen af skæresæt, fremfor at klippe. Og så ville jeg nok anbefale, at tage et kursus for begyndere.

  SvarSlet
 10. Hej Laila, jeg syntes bare hun som ny skal kaste sig ud i det, hvis hun har gode veninder, som kan hjælpe lidt. Og så kommer det stille og rolig at man tilegner sig mere viden. De forskellige indehavere af patchwork butikker her i Danmark er også altid søde til at dele ud af deres viden når man handler der.
  Knus Winnie

  SvarSlet
 11. Hej Laila. Jeg ville fortælle om skæreteknik frem for at klippe stoffet - uanset om der er tale om maskinsyning eller håndsyning. Dernæst ville jeg foreslå et begynderkursus. Denne metode til at komme ind i patchworkverdenen har virket for mig.

  Med syhilsen
  Helle Hermansen

  SvarSlet
 12. Jeg vil mene, at det er vigtigt at anbefale en helt ny quilter, at begynde med et lille projekt, så man ikke knækker halsen på et stort tæppe, dernæst vil jeg anbefale hende at tage et begynderkursus og findes det ikke vil jeg anbefale et par gode begynderbøger.
  Er det håndsyning over pap kan hun klare sig med to gode sakse, gode nåle og ordentlig tråd. Er det maskinsyning vil det kræve lidt mere begynderudstyr, nemlig et skæresæt, bestående af skæreplade, linial og rulleskærer. Samtidig vil jeg advare hende om, at det er en hobby man blive afhængig af, men også en hobby, som giver mange glæder.
  Syhilsner fra Esther

  SvarSlet
 13. Jeg vil sige, hun eller han skal være akurart og have god tålmodighed, så er det den bedste hobby, som man aldrig bliver træt af.

  SvarSlet
 14. Jeg har tænkt på at det måske var en ide :):) At skære lidt på Accu cutteren, så er man da straks igang
  Og der er ikke noget der driller med at skære rigtigt osv.
  Så bliver man så glad over at se det første resultet, og næste step er så at lære at skære selv.

  SvarSlet
 15. Hej Laila. Jeg ville sige: velkommen til en skøn, dejlig, fantastisk, farverig verden. Sy, hvad du har lyst til. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 16. hej Laila
  det første jeg vil anbefale er at vælge noget småt til at begynde med, som en grydelap ell små kaffebrikker. Noget brugbart. derefter lære vedkommende at bruge en lineal både med cm og inch og forklare hvor vigtigt det er at være præcis når man skærer og så vejlede i at bruge et skærehjul

  mvh AnneH

  SvarSlet
 17. Jeg ville anbefale hende, at finde nogle søde dygtige damer, og høre hvad og hvordan man gør :) og så ville jeg sige at omhyggelighed et must. Ellers bare gå igang. Det er en super skøn hobby. :)
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 18. Hej Laila.
  Jeg vil sige til hende, gå ind i en patchwork forretning, så får du alt den hjælp du behøver,

  Hilsen Solvejg

  SvarSlet
 19. Hej Laila.
  Jeg ville fortælle, at al forarbejdet er meget vigtig. Sløser du med det, kommer du til at døje hele arbejdet igennem. Og jeg ville også fortælle hende at der er ikke noget rigtig eller forkert, men hvad synes du selv..... er det pænt så brug det, eller lad være, find noget andet.
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
 20. Som ny quilter, skal man bare hoppe ud i, hvad man har lyst til at sy. Jeg ville nok fortælle, hvor vigtigt præcition er, når man klipper/skærer og syr. Det var ihvertfald mit problem i starten, at jeg tænkte, det går nok, men det gør det jo ikke

  SvarSlet
 21. jeg ville sige til hende kom med hjem til mig hvis du har lyst så vil jeg lære dig at sy patchwork, og vi kan sidde og sy sammen hilsen Ane

  SvarSlet
 22. Jeg ville anbefale et lille, nemt projekt samt forklare, hvor vigtigt det er, at teknikkerne er i orden, hvis man vil have et godt resultat.

  SvarSlet
 23. Kære quiltevenner, hej Laila!
  I glemmer strygejernet. En meget vigtig ting for et godt og pænt resultat.
  DortheHansen.

  SvarSlet
 24. Jeg vil fortælle, at det er vigtigt at være præcis med at skære og sy, hvis man vil have et flot resultat. Jeg vil anbefale vedkommende at tage på kursus eller låne nogle bøger på biblioteket. Og ellers skal hun (eller han) gå helt efter, hvad hun bliver fanget af og får lyst til at prøve kræfter med.

  SvarSlet
 25. Melde sig til et godt nybegynderkursus med små overskuelige opgaver, så kommer teknikken med øvelse og atter øvelse.

  SvarSlet
 26. første råd, tag et godt grundkursus. Andet det du syntes er pænt ER pænt, få så mange forskellige løsningsmuligherder i dit værktøjsbælte som muligt. Sidste der er mange måder at flå en ræv på

  SvarSlet
 27. Jeg ville sige, at en god forberedelse er det vigtigste. Hvis hun lærer at skære præcist, er det en god begyndelse for resten af arbejdet.
  Hilsen Connie P

  SvarSlet
 28. Det må være dejligt at være på Læsø hvor der er en hulens masse islænderheste!
  God weekend

  SvarSlet
 29. Det vigtigste når man er nybegynder, at ikke starte et stort projekt op, men starte med nogle mindre ting som f.ex. dækkeservietter.
  Dernæst skal man have sig for øje, at det gælder om at være præcis når stoffet skæres (eller til en start klippes), da det gør sammensygningen meget lettere.
  Jeg anbefaler altid at starte med håndsygning over pap, men det er også min egen favorit symåde.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 30. Man skal være rigtig omhygelig og så ikke give op!
  Anne-Lise B

  SvarSlet
 31. Tusind tak for jeres kommentarer, jeg trækker lod blandt dem til aftenens quiltersjov den 29. november. Kig forbi kl. 19.00 eller når det passer dig.
  Kommer du på besøg her efter lodtrækningen, så er du stadig velkommen til at skrive en kommentar.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.