fredag den 11. oktober 2013

Quiltersjov 11. oktober 2013

Jubii, så blev det fredag igen. Ugen er gået med dejlige forberedelser til BaliQuilts nye bolig, men også chokerende oplevelser i forhold til forsikringen. Nå, det løste sig heldigvis med et tredie tilbud. På den quiltermæssige side er der udtænkt en sød lille blok til en nøglering, men den må du lige vente på at se.....
Der er nemlig en stor flok quiltere, som skal se den først.

Jeg har trukket en vinder blandt ugens mange kommentarer, her opdagede jeg, at det ikke er så smart at skrive svar til jer. Det er lidt bøvlet, når der skal tælles svar. Så om fredagen vil jeg nøjes med en opsummering af dagens kommentarer. Det håber jeg, at I kan leve med ;)

Nå, tilbage til den "alvorlige" del - ugens vinder! Stort tillykke til:Hannah Guldfelt, du sender mig en mail på laila@baliquilt.dk senest næste fredag, så får du et gavekort til BaliQuilt retur. 


Ugens puslespil er et billede fra et af kapitlerne i en ny bog, EQ with me: Quiltdesign, hvor du lærer at designe de skønneste quilt i programmet fra Electric Quilt. Saml det, hvis du har lyst og ellers springer du over. Det er kun for SJOV!preview35 pieceQuiltbook3

Du får lige lidt mere at hygge med, nemlig en rebus.


Ind imellem når jeg ser en gudesmuk quilt, ja så tænker jeg: "Gid jeg kunne trylle og vupti, så kan jeg snildt sy lige den quilt". Men sådan er livet ikke helt og spidser og paperpiecing er to ting, som jeg ikke er så gode venner med. Mest det sidste og det er jo, fordi jeg ikke får øvet det. Sår'n er'et jo..
Hvis jeg helt selv kunne vælge, ville jeg nemlig sy en af de flotte quilt, som består af ren paperpiecing. Hvor der dukker de smukkeste blomster, spidser og krummelurer frem af. Vi er nået til ugens quilterfilosofi...

Hvilken quilt vil du gerne sy, hvis du ikke skulle tage hensyn til dine evner, pris eller noget som helst andet. Hvis der bare kunne vælges frit?

Skriv svaret i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Rigtig god weekend til dig, tak fordi du kiggede med.

20 kommentarer:

 1. Jeg ville sy et dobbelt sengetæppe i en flot traditionel blok f.eks. en stjerneblok. Men det får jeg aldrig gjort. Jeg har syet 2 enkelt sengetæpper i nogle meget simple og lette blokke - og det var stort. Større bliver det aldrig for mig, det har jeg erkendt.

  SvarSlet
 2. Hej Laila! Hvis jeg ikke skulle tage hensyn til mine evner,(eller mangel på samme),,men bare kunne og havde råd og tid til det hele? Ja, så ville jeg lave et dobbelt sengetæppe af Kaffe Fasset-stoffer med masser af små, spidse trekanter, buer og smukke applikationer. Selvfølgelig designet af mig selv! Der skal et smukt bagsidestof, naturligvis også K.F., og bagefter skal det quiltes fabelagtig smukt, også af mig selv. Det hele vil nok tage en måneds tid eller to, for det der med applikationerne tager jo lidt tid, ikke? Lyder det ikke bare godt? Det er i hvert fald en god drøm! Mange hilsner til alle fra Inger

  SvarSlet
 3. Jeg har været omkring, tror jeg de fleste tekniker indenfor patchwork, men jeg ville meget gerne lave et applikeret sengetæppe, hvor jeg selv har tegnet mønstrene. Jeg kan ikke tegne, så det er nok tvivlsomt om det nogensinde vil ske, men jeg drømmer stadig om det, imedens jeg glæder mig over at kunne bruge dygtige designeres mønstre.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 4. Ved ikke om det hedder Flying Color, du har den på din FB væg den 9. oktober.
  Den ville jeg gerne lave ....
  Watercolor står også på min ønskeliste ...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 5. Hej Laila :-D
  Jeg tror at jeg ville kaste mig over "Nearly Insane" som er er utroligt smukt tæppe på højde med "Dear Jane"........der er mange udfordringer i, bl.a er der en blok som består af 228 dele !!!! (har set den live - det er vildt) - den kræver sin "mand" at få pæn, men må helt sikkert være spændende at kaste sig over :-D.
  God weekend........og god arbejdslyst i den kommende nye butik - glæder mig til at se den om et par måneder :-D. Knuz Tina

  SvarSlet
 6. Jeg tror det er Dear Jane og Dear Hannah der står øverst på listen. Jeg startede på Dear Jane for et års tid siden, men det ligger stille lige nu. Jeg er ved at sy sengetæppe i Grandmammas flowergarden og det skal være færdig først. Ellers har jeg være omkring det meste i mine 24 år med patchwork.
  God weekend Lilian

  SvarSlet
 7. Hej Laila
  Et sengetæppe med applikation i midten i en firkant og så forskellige teknikker rundt om selvdesignet, så det til sidst var mit færdige sengetæppe til sengen, men det går nok noget, er først kommet så langt som til forsiden op et slumretæppe. :-)
  God weekend.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 8. hmmmm .... jo, at quilte billeder. Så nogle utrolig flotte på NQT-2012 af en mandefigur i bar overkrop og jeans.Så flotte. Men dertil når jeg nok aldrig, når jeg også skal på arbejde en gang om dagen ;0)

  SvarSlet
 9. Hej Laila. Ja, en af mine favoritter er jo lige Carol Bryer Fallert, eller måske lige Lebby Lehmann. Gerne noget med en masse spidser, og farver, som den du viste på din side, som jeg ikke kan finde. Eller mindre billeder med de frie teknikker, hvor der er mange muligheder for at afprøve, nye muligheder.
  Quiltehilsen fra Rita

  SvarSlet
 10. Hej Laila. Jeg ville uden tvivl sy noget fra Karen Eckmeiers bøger. Jeg ved bare ikke, om det skulle være fra "Happy Villages", "Layered Waves" eller "Accidental Landscapes". Det skulle helt sikkert være i blå/grønne farver :-) Hilsen Connie

  SvarSlet
 11. Hej Laila, jo, det skulle være et dobbelt sengetæppe, med en masse applikationer. Det er ikke fordi, jeg ikke kan. Jeg ved, DET FÅR JEG ALDRIG GJORT. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 12. Hej Laila,
  Ja efter at have læst om quilts m.m. er jeg noget overrasket over at de forskellige har navn. Så jeg har meget at lære endnu :-) men jeg kunne tænke mig at lave et ophæng med huse/landskab eller et sengetæppe med broderier på lapperne.
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 13. Hej Laila - Jeg ville gerne sy et dejligt stort stjernetæppe med små stjerner i glæde varme farver og sort bund, til min søn og barnebarn.

  Hilsen Karin Klausen

  SvarSlet
 14. Tror måske Dear Jane i king size
  der er så mange muligheder og så lidt tid....
  vh Karin Lind

  SvarSlet
 15. Hej Laila. Jeg ville sy en stjernesampler. Et tæppe med ene af forskellige stjerneblokke i klare farver og en dæmpet baggrund. Vh. Else Marie Høgh

  SvarSlet
 16. sengetæppe med applikation og masser af quilting
  Birgith

  SvarSlet
 17. Et sengetæppe som hedder Flowers for My Wedding, det er fra: www keepsakepuilting,com
  Det er Double Wedding Ring med kant af flyvende gæs og blomsterapplikationer.
  Vh
  AC

  SvarSlet
 18. Jeg ville så afgjort lave en quilt mage ved den der er her på bloggen. Den hvis designer hedder Caryl Bryer Faller. Det ville være helt vildt, hvis jeg kunne lave en sådan.
  Syhilsner fra Kirsten

  SvarSlet
 19. Der sker noget underligt på min pc eller nettet. Nu er det 3.gang jeg skriver - lykkens gang? Jeg kunne tænke mig at lave et sengetæppe med broderi på nogle af blokkene eller et ophæng med bygninger/landskab. Vidste iøvrigt ikke at der var så mange forskellige navne på quilts. Men skal jo lære så længe man lever ik??
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 20. Kunne godt tænke mig et applikeret sengetæppe, naturligvis håndapplikeret. Måske en dag... (Når Dear Jane er færdigt og alle de andre projekter jeg har gang i).

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.