fredag den 4. oktober 2013

Quiltersjov 4. oktober 2013

Endnu en uge er næsten til endebragt og her i huset har der været ekstra travlt. Vi har nemlig fundet en ejendom, hvor vi kan flytte BaliQuilt til. Juhuuu, det bliver så godt. Dobbelt så meget plads, skønt! Men, men først skal der jo gøres klar til quiltshop. Så det vare lige lidt, før jeg kan invitere dig indenfor.

Men jeg kan finde en vinder blandt jeres kommentarer, som gik på, hvad det sidste var, I faldt for med hensyn til "gadgets". Rigtig mange har skrevet om, hvad de ikke kan undvære og det er da helt i orden. Det er jo kun for sjov. Så STORT tillykke til:Lillian T. Møller,
du sender mig en mail senest næste fredag og jeg sender dig et gavekort.
Jeg synes, at I skal have endnu en af Jacqeline de Jonges super skønne quilts i denne uge også. Saml puslespillet, hvis du synes om det og eller ruller du bare videre. Det er kun for sjov!preview36 pieceBe Colorful
Quiltersjov fortsætter med lidt mere hygge til dem, som kan lide det. Nemlig en rebus, men først løsningen på sidste uges rebus: Seksten butikker deltager i quiltrally på Sjælland.

Her kommer en ny:


Jeg har fået de flotteste rigtig julede stoffer hjem og en sending af retrostoffer i lækker brun, lyserød og blå farver. Kollektionen hedder "Chocolate, strawberries and blueberries" og faktisk kan jeg godt gå og blive lidt lækkersulten af at kigge på dem. Det er mine første retrostoffer både som mig og til butikken, men der kommer helt sikkert flere. Ellers er jeg jo vild med batikker i enhver afskygning, det er vist ingen hemmelighed. Prikkede, stribede, blå, grønne, paisley - Suk, men der SÅ mange stoffer, som er skønne, flotte og helt uimodståelige. Jeps, vi er nået til ugens quilterfilosofi og dermed det ? , som du skal svare på i denne uge, hvis du vil have chancen for at vinde et gavekort til BaliQuilt.
Hvilken slags stof kan du allerbedst lide?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Det er også her på siden, at du kan finde ud af, om du har vundet. Du skal altså selv kigge ind igen og se, om du er den heldige vinder.

Rigtig god weekend og husk, det er kun for sjov!

72 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Det spørgsmål kan jeg svare kort og præcist på - nemlig REPROSTOFFER - er helt forgabt i dem......det er de skønneste stoffer der findes :o)
  Rigtig god weekend.... :o)
  Knus
  Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg kan så tilslutte mig, selvom jeg ikke troede, de var mig. Men der er så mange andre og jeg kan SLET IKKE vælge.

   Slet
 2. Hej Laila
  Tidligere kunne jeg bedst lide de almindelige stoffer og helst i lidt dæmpede farver. I dag bruger jeg helst batikstoffer og gerne lidt mere "vovede" farver.
  God weekend til dig og din familie.
  Helle Hermansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, Helle, jeg elsker også knald og friske farver. Men det duer måske ikke til alle projekter, eller gør de?

   Slet
 3. Hej Laila
  Det var et rigtigt svært spørgsmål. Når jeg skal igang med et nyt projekt, vælger jeg de stoffer, som jeg bedst kan lide lige på det tidspunkt. Næste projekt kan meget vel være noget helt andet.. Giver det overhovedet mening??

  Jeg kan rigtig godt lide batikkerne, men helst når jeg syr på maskine, da de godt kan virke lidt "stive" i det, når jeg syr i hånden.

  God weekend
  Hilsen
  Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, Tina. Du er en af de standhaftige. Jeg ville nogen gange ønske, at jeg også valgte stoffer fra projekt til projekt.

   Slet
 4. Hej Laila
  Balibatik stoffer er en klar favorit, men også andre patchworkstoffer. Jeg bliver grebet af de flotte farver og mønstre. Helst lidt friske farver, gerne stoffer med store blomster som kan applikeres på patchwork. Jeg kan også godt lide at arbejde med stoffer som passer tone i tone.
  Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Mette. der er vidunderligt mange muligheder. Tone i tone kan slet ikke undværes til at dæmpe de vilde friske farver.

   Slet
 5. Hej Laila
  Min favorit er balistoffer, men jeg syr også med de andre patchworkstoffer, det afhænger meget af hvad jeg vil lave, har også syet i reprostoffer.
  God weekend
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu en quilter, som kan lide forskellige stoffer og måske også har svært ved at vælge ;)

   Slet
 6. Jeg syntes der er så mange flotte stoffer. Jeg kan ikke lige sige hvad jeg er vild med.
  Mange pw. hilsner fra
  HelleB.

  SvarSlet
 7. Hej Laila
  Jeg har ikke nogle egentlig favorit stoffer, det kommer meget an på hvad jeg vil lave. Er det noget der skal applikeres bruger jeg helst bali stoffer, og ellers hvad der lige passer, men jeg er nok slem til at vælge stoffer, der er lidt nedtonet i farven
  God weekend
  Kirstine Heldam

  SvarSlet
  Svar
  1. Slem til at vælge nedtonede, er det fordi du gerne ville nogen andre farver, men ikke tør det?

   Slet
 8. Jeg er så vild med Bali stofferne De er flotte i farverne og dejlige at sy i

  SvarSlet
 9. Hej Laila

  Det er ikke så nemt at udvælge favoritstoffer, det er nemmere at fravælge stoffer. Jeg er ikke til de moderne stoffer, der leder tankerne hen på 70´erne og 80´erne.
  Balistoffer og repro-stoffer er mere favoritter, selvom det er to meget forskellige stoffer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange af de moderne stoffer er flotte, men de der med psykedeliske hashtrips mønstre er heller ikke min stil. Men der kommer rigtig mange af dem, kan jeg fortælle. Desværre kan du ikke deltage i lodtrækningen om gavekortet uden at skrive dit navn under indlægget.

   Slet
 10. Uh, det er er svært spørgsmål, for jeg kan lide forskellige stoffer, men hvis jeg ser på mine stoffer, så er der nok flest med blomster, en hel del balistoffer, tilsat striber og prikker + en del andet, som jeg ikke kunne undvære.
  Syhilsner Esther Olesen

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, Esther det blev til mange forskellige slags, lige som de fleste andre. Skønt!

   Slet
 11. Hej Laila,
  Jeg er forholdsvis ny i "branchen" og er meget imponeret over alle de forskellige slags stoffer der er. Men jeg tror at det kommer an på, hvad jeg vil lave. Har lige syet et tæppe til mit barnebarn (3) og der er mange børnestoffer i. Ser mange flotte stoffer, som ikke alle er lige velegnede til alle modeller set med mine øjne. Om et år kan det meget nemt være anderledes
  Hilsen Marian

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi forandrer jo smag hele tiden alt efter, hvad vi påvirkes af. Men der er helt sikkert nogen stoffer som ikke egner sig alle projekter og det er jo en del af opgaven at vælge dem fra.

   Slet
 12. Reprostoffer, de fås i de skønneste farver
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
 13. Hej Laila! Åh, - det er svært! Lige i øjeblikket er det jo nok repro-stofferne, det er de foretrukne, det er nemlig dem, jeg pt. har gang i. Men ellers har jeg i mange år været vild med Kaffe Fasset, de er bare så super-flotte, glade og farverige. Det eneste problem er bare, at jeg næsten ikke nænner at skære dem i stykker. Så jeg har efterhånden samlet lidt sammen, som jeg tager frem og aer en gang imellem! Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har haft meget gang i Bali-stofferne, men jeg er jo begyndt at skæve lidt til dem, de er jo super-flotte! Men ellers er det jo nok farver og mønstre, der er afgørende for, om man bliver vild med dem eller ej. Kan vi ikke bare sige, at jeg, ligesom alle I andre, er på stoffer? Mange hilsner til alle, fra Inger

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inger, jeg har også en samling Kaffe Fassett stoffer, som jeg aer på og måske en gang skære i stykker.

   Slet
 14. Hej Laila!
  Helt afgjort balistofferne, men de er hårde at stikke i, når man syr i hånden, så det er mest bomuldsstofferne, jeg begiver mig af med, men der sniger sig alligevel lidt balistof ind. Balistofferne er simpelthen skønne i farverne.

  Go' weekend.
  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Bali, YES. Du må vist prøve de nye "Black Needles", som jeg har fået anbefalet netop til syning i balistofferne.

   Slet
 15. Uh, jeg er til alle forskellige stoffer og farver - afhængig af, hvad jeg vil lave. Det ville sikkert være nemmere og mere overskuelig, hvis man kun samlede på noget bestemt. Men sådan er det ikke.
  Der er dog nogle stoffer, som jeg ikke bryder mig om, især de stormønstrede 70'er stoffer, som er begyndt at dukke op.

  SvarSlet
 16. Helt klart Bali stoffer. De er så flotte. Ofte kan man på samme stykke stof, finde flere, både farver og mønstre. Det synes jeg er facinerende. Stofferne er også blevet blødere end de var i starten, så de begynder, at være til, at sy i, i hånden også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Om stofferne er bløde, afhænger af hvor mange gange de er skyllet fra fabrikantens side. Det kan hjælpe at skylle dem op. Selvfølgelig afhænger det også af kvaliteten på bomulden. Men som regel vil vi bare i gang, ikk.

   Slet
 17. Hej Laila. Det bliver spændende med den nye butik. Jeg tror bare, jeg er på stoffer. Der er så mange flotte og skønne stoffer. Men den med bali og reprosstoffer, kan jeg godt tilslutte mig. Det kommer an på, hvad jeg skal sy. Mange hilsner Jane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er SÅ spændende med butikken. Der rives vægge ned i weekenden og males kontor.

   Slet
  2. Tillykke, tillykke Laila. Glæder mig til at besøge den nye butik. Selvom jeg også synes der er en egen Laila-hygge ved den butik du har nu. Man lærer jo helt automatisk de andre kunder at kende. Kh Pia Lindegaard

   Slet
  3. Tak for det, Pia. Jeg vil gøre mit til at den nye butik også bliver med Laila-hygge.

   Slet
 18. Hej Laila
  Jeg er nok den lidt mere kedelige patchworker :-). Når jeg har fundet det jeg gerne vil lave, så finder jeg stof, som svarer nogenlunde til billedet..... Men Bali stoffer og Kaffe Fassetts de er bare smukke, dem bruger jeg meget.
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kedelig, det ved jeg ikke. Men til den sikre side. Og det er jo også ok.

   Slet
 19. Hej Laila
  Jeg er vild med Balistoffer, men så er jeg lige begyndt at sy Dear Jane, og der vil jeg gerne holde mig til originalstofferne. Og de er jo også rigtig flotte. Så jeg høre nok til dem der vælger ud fra det jeg syr.
  Hilsen Jytte

  SvarSlet
  Svar
  1. To meget forskellige stoffer, som begge er smukke.

   Slet
 20. Jeg elsker ALT stof. Ensfarvede batikker i stærke, mættede varme farver Dybrøde og gulgrøn og varm orange. Ikke skrigende farver men dybe. Hilsen Pia Lindegaard

  SvarSlet
 21. Jeg kan lide alle slags stof, har ingen favoritter og så komme det jo også an på hvad man vil lave. Hilsen Gitte M

  SvarSlet
 22. Jeg er vild med balistoffer, især de klare blå, grønne og turkise nuancer. Jeg kan blive helt "høj" af at kigge på dem.
  Mvh Connie P

  SvarSlet
  Svar
  1. uha, der har du så sandelig helt ret. Dem er jeg også VILD med

   Slet
 23. Hej Laila,
  Jeg elsker alle stoffer og har næsten en hel butik i mine gemmer, men alligevel kan jeg altid lige finde noget nyt jeg bare må eje. Så nogle gange er det stof fra mine gemmer jeg bruger til projekter og andre gange er jeg ude at finde lige det rigtige til den person jeg laver projektet til.
  Knus Winnie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt til det med nærmest at have en hel butik .... Så dan havde jeg det også.

   Slet
 24. Jeg elsker alle Batikstoffer! De har som regel et fantastisk spil i farverne, og så kan de bruges til næsten alt.
  Knus Gitte Sinnet

  SvarSlet
 25. Balistof er helt klart mit favoritstof. Ellers friske farver og Kaffe Fasset. (-:

  SvarSlet
 26. Uh. ha' det var et svært spørgsmål. Jeg er ret vild med balistoffer, men også med Civil War stofferne. Der er så meget "liv" i balistofferne og man bliver glad af dem. Ciwil war stofferne har de smukkeste lidt afdæmpede nuancer og det kan jeg også rigtig godt lide. Det giver mig ro. Det er ikke et entydigt svar, men det er nok, det nærmeste jeg kommer. Mange hilsner ellen

  SvarSlet
  Svar
  1. Og Ellen, det er helt ok. Det er jo svært at bestemme sig.

   Slet
 27. Jeg er mest til stoffer hvor der er knald på farverne med et fint spil i flere nuancer inden for samme farveskala, og næsten alle børnestoffer, da jeg har 2 børnebørn der "skal" syes til og det skal være i glade farver.
  Karin Klausen

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker også nogen med "knald" på.

   Slet
 28. Uha da da, svært spørgsmål, meeen jeg "hælder" mest til reprostofferne
  god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også flotte, desværre kan du ikke deltage i lodtrækningen uden at skrive dit navn i indlægget.

   Slet
  2. ups!
   tak for hjælpen på fb, men denne anonyme er Karin Lind

   Slet
 29. Helt klart A-e stofferne
  De stoffer man købte uden "mål og med" blot fordi de var så skønne at de måtte ejes.
  Ha' en superdejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja de er skønne og også dem, som er uforklarlige sommetider.

   Slet
 30. Min klare favorit er Kaffe Fasset - og derefter balistoffer , gerne i blålige farver. Som du, Laila kan jeg heller ikke rigtig nænne at klippe i Kaffes stoffer - de er så smukke.
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da sjovt at vi kan have det sådan. Vi har vel købt dem for at bruge dem, ikk. God weekend til dig også

   Slet
 31. Min første valg er reprostoffer. Det skyldes nok, at jeg er vild med mange forskellige stoffer i samme quilt. Og med reprostoffer forbliver det roligt at se på selv og der mange i. Men ellers bruger jeg da hele spekteret alm patchworkstoffer, Bali, batik, mordene stoffer osv.

  SvarSlet
 32. Helt klart batikker. Det er de flotteste og farverigeste stoffer. Elsker dem.

  SvarSlet
 33. Hej det må da helt klart være bali-stoffer. Har lige syet en pude til min datter og der skulle bruges 100 forskellige og det kunne jeg nemt finde inde i skabet :)
  Venlig hilsen Charlotte Kristiansen

  SvarSlet
 34. Hej Det er helt sikkert bali stoffer :-)


  SvarSlet
 35. Hej - Nytter ikke at begrænse sig til kun en slags når man er på stoffer :-) Har repro, bali, 30'er stoffer og modern stoffer. Og så også klassisk patchwork stoffer. Men der er altid plads til lidt mere :-)

  SvarSlet
 36. Jeg tilslutter mig balistoffer. De er skønne
  God weekend til alle.

  SvarSlet
 37. Klokken er over 13.00 og kommentarer herefter er velkommen, men tæller ikke med i lodtrækningen.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.