fredag den 19. april 2013

Quiltersjov 19. april

Fredag igen, velkommen til den. Her er der i dag leget med design af søde "dig og mig"-dækkeservietter samt en quilt med applikerede blomster i sarte lilla farver. Spændende, hvordan det kommer til at se ud.

Jeg skal ellers lige love for, at der er gang i rigtig mange forskellige ting og mange på samme sted. Smiler. Sådan er vi vist flest, som gør. Bliver fristet til noget, selv om der er gang i noget andet. Men det gør ikke noget, når bare vi hygger os!

Ugens puslespil har denne gang en smuk quilt syet af Kim Diehl, som er amerikaner og har udgivet en del bøger. Hun anvender ofte applikationer og blomster og projekterne er ofte egnet til rester. Du kan se  bøger hos BaliQuilt ved at klikke her. Det er her, du får bøger til amerikansk pris plus dansk moms sendt til dansk portosats. Derudover har du mulighed for at få op til 30 % i rabat, vil du vide mere om det, så klik her.Som altid bestemmer du selv, om du vil samle puslespillet, det er kun for SJOV!

preview35 piece

Det jeg aller bedst kan lide ved patchwork, er forandringen fra stofferne bliver købt, til de er skåret og lagt op, til de er syet sammen, når de er skåret rent og når projektet er quiltet og der er lukkekant på. Det var mange ting, men altså selve forvandlingen fra en bunke stof til en færdig quilt, er det, som jeg synes er aller bedst og mest fantastisk.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske spørgsmål, svar på det, alle svar er rigtige og du deltager herefter i lodtrækningen om et gavekort til BaliQuilt på 125 kr.

Hvad synes du aller bedst om ved patchwork?


Vinderen er fundet blandt jeres svar i sidste uge og jeg siger tillykke til Birthe Jensen. Du sender mig lige en mail, så kvitterer jeg med en kode til et gavekort.

Tak fordi du tog dig tid til at være med og rigtig god weekend.

44 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Det jeg godt kan lide ved patchwork er faktisk hele processen.....at finde et mønster og noget spændende stof....derefter klippe mønsteret ud i pap og skære stoffet til, for til sidst at sy det hele sammen og quilte et flot mønster....det er, som du også selv siger, sjovt at se det forandre sig undervejs og se det færdige resultat til sidst.....og så elsker jeg at sy i hånden :o)
  Rigtig god weekend.. :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er svært at skille delene fra hinanden. God weekend til dig også.

   Slet
 2. Hej Laila - det jeg nyder er legen med farver - at kunne kombinere det med stoffernes tekstur og hyggen ved symaskinen - så går alt op i en højere enhed :-)
  Rigtig god weekend
  Venlig hilsen Hannah Guldfeldt

  SvarSlet
  Svar
  1. Legen med farver er vidunderlig og også at satse ind imellem. God weekend til dig også.

   Slet
 3. Hej Laila!

  Patchwork er ligesom et puslespil, og så er det nyt hver gang. Det er spændende, når den sidste brik falder på plads, og helheden træder frem. Farverne - hvordan ser det egentlig ud, når det hele er samlet. Vender alle brikkerne nu den rigtige vej osv.Det synes jeg er rigtig sjovt.

  Go' weekend.

  Hilsen
  Ingelise
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. En meget smuk sammenligning og den rammer præcist. God weekend til dig også.

   Slet
 4. Begyndelsen og slutningen. Det er vild spændende at start et nyt projekt, vælge mønster og stoffer osv. Og så er det en fantastisk følelse, når et projekt er helt færdigt og kan foræres væk eller hænges op - så bliver man glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig er det lidt dobbelt at afslutte et projekt, stor tilfredshed og glæde men også lidt trist at tage afsked.

   Slet
 5. Det bedste ved patchwork er helt klart, når jeg tegner mit eget mønster til et restetæppe og lader stoffet bestemme vejen. Jeg kan ændre undervejs, uden at skulle tage hensyn til mønster og mål, for til sidst at stå med noget helt unikt. Det er det bedste ved patchwork for mig.
  God weekend
  Lilian Tandrup Møller

  SvarSlet
  Svar
  1. At være den der sætter kursen, er altid skønt :-)
   God weekend til dig også

   Slet
 6. Det allerbedste, er alle de skønne Quinder, man har mødt på sin patchworkvej.
  Alle de skønne timer, vi sidder sammen og syr på vores forskellige projekt. Enten vi syr på maskine eller i hånden.
  Alt det vi lærer af hinanden. Al den hygge. Grin. Alle de gode råd og ideer, vi giver hinanden. Selvfølgelig er det spændende, at sætte stoffer sammen og lave mønstre. men det er det skønne samværd, der er absolut det bedste.
  Sådan er det for mig :)
  God weekend
  Kirsten

  SvarSlet
 7. Allermest spændende er at finde stoffer til et nyt projekt, især, når jeg forsøger at bruge stoffer fra lagret og ender med altid at skulle købe mindst et stykke stof.
  Det dejligste er at dele min store interesse med ligesindede
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan altid lige bruges en mere til samlingen.

   Slet
 8. Det allerbedste er, at besøge patchworkbutikkerne og se på det smukke udvalg der er af stoffer. Dernæst er det jo at finde lige præcis de stykker stof, der skal med hjem og blive til en skøn quilt.
  Jeg vil sige hele processen fra start til slut. Måske lige undtaget quiltningen, den er jeg altså ikke gode venner med

  SvarSlet
  Svar
  1. Udvælgelsen er skøn og kan tage MEGET lang tid.

   Slet
 9. Anne Nyvang Christiansen20. april 2013 kl. 12.33

  Kære Laila.

  Hele processen er en nydelse for mig, men især begyndelsen og slutningen står mit hjerte nær.

  :-))

  Mange hilsner fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var noget kryptisk, men altså at finde og udvælge, ikke så meget at sy det sammen og så quiltningen, hvis jeg forstår dig ret.

   Slet
  2. Anne Nyvang Christiansen22. april 2013 kl. 19.07

   Smiler .... jeg havde nu ikke tænkt, at den skulle være kryptisk.

   Men du har (næsten) helt ret. Hvis der ikke er variation i toppen, så kan jeg godt finde det kedeligt at blive ved med at sy det samme og det samme.

   Mange hilsner fra Anne.

   Slet
 10. Lisbeth Schwartz20. april 2013 kl. 14.47

  Ja den er svær, for det er bare hyggeligt at finde et nyt projekt så kommer det at finde stofferne, se hvordan det man har valgt kommer til at se ud.... ja jeg kan blive ved, Bare at kigge i butikker efter nye ting......

  Mange sy-hilsener

  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Lisbeth, det er altid svært at skulle vælge noget ud.

   Slet
 11. Patchwork er en dejlig hobby, jeg kan blive helt opslugt at at sy. Jeg glemmer alle mine smerter når jeg syer. Jeg holder af at finde et mønster vælge stoffer og komme igang. Der kan laves så mange flotte ting.

  Mange pw. hilsner fra
  Helle B. Der elsker sine stoffer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så er der ingen bivirkninger ved denne form for medicin ;)

   Slet
 12. Hej Laila.

  Det kan jeg sige helt enkelt og nemt "mulighederne er utallige i patchwork", så kedeligt og ensformigt bliver det aldrig.

  Mange hilsner fra
  Bettina Herskind

  SvarSlet
 13. At vælge stoffer er det bedste, men at sy det sidste sting er også rart, så man kan sige: Yes, jeg fik det færdigt !

  mvh
  Anne-Lise B
  http://annelisebrinkhard.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. -----ja og det er lidt underligt, at det er så fedt at kunne sige sådan, når nu det har været fedt at sy også.

   Slet
 14. Hold da op, den var ikke nem. Det er det hele, finde mønster, stoffer, klippe, skære, sy, quilte, ja, det må være hele processen. Det er spændende. Hilsen Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men jeg har aldrig lovet, at det var nemt, vel?

   Slet
 15. Hej Laila

  Der er ikke kun en ting der er "det bedste" ved patchwork. Nej det er hele processen fra ide, finde eller selv tegne mønster, over det at finde de rigtige stoffer, til at sy og quilte det færdige resultat, til at færdigmontere og til slut glæden ved det færdige resultat - Det er det bedste ved patchwork.

  Hilsen Aase R.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig EN samlet skøn pakke.

   Slet
 16. Hej Laila
  For mig er det helt klart at starte nyt projekt op, skære stoffer til det, sy det og se om resultatet bliver som jeg ønskede.
  Hilsen
  Lisbet

  SvarSlet
 17. Hej Laila
  Har sendt dig en mail. Tak for gevinsten i sidste uge.
  Det bedste ved patchwork for mig er:
  Jeg kan altid lære noget nyt
  Møder andre dejlig piger med samme lidenskab
  Kommer på besøg i lækre butikker
  Er en hobby, som tager meget af min tid som førtidspensionist.
  Men også selve processen med at finde mønster, stof og få det skåret ud. Dernæst at samle det hele igen til et nyt lækkert produkt, som kan glæde et andet mennesker.
  Hilsen Birthe Jensen, Sæby

  SvarSlet
  Svar
  1. Har fået mail og svaret dig, Birthe. Tillykke igen. Det er ikke nemt at vælge, heller ikke når det aller bedste skal beskrives ;)

   Slet
 18. Jeg kan godt lide at sidde i min stol og sy patchwork, når alt forarbejdet er gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som en rar og hyggelig ting.

   Slet
 19. Jeg kan godt lide at der hele tiden kommer nye udfordringer, og jeg er vild med at glæde mig til jeg skal begynde på et nyt project
  Og så er det den fordybelse man oplever når man bare syr og syr og syr og syr .
  Og så kan jeg godt lide at samle stoffer , mønstre ,linealer ,æsker ,tråde, skæreværktøjer, nåle, farver, strygejern og alt det man kan købe når man er på træf eller besøger butikker

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det, Susanne. Hele processen med at samle sammen er bare skøn.

   Slet
 20. Hej Laila. Jeg kan lide hele processen med patchwork, fra jeg har bestemt mig for et arbejde ( som kan være svært) til det er på"tegnebrættet" og man er i gang. Mvh Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Helene. Du har ligesom de fleste svært ved at vælge ;)

   Slet
 21. Det bedste for mig er konstruktionen af quilten, beregningerne alt det indledende, der efter at sy og se om ideerne holder, og så sker der det i nogen mange tilfælde suk det bliver en ufo for så får jeg en ny idee der bare lige skal afprøves.
  Dermed ikke skrevet at jeg ikke holder af at sy det sidste sting i en lukkekant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan også lide det helt, sådan er vi vist flest ;)

   Slet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.