fredag den 1. marts 2013

Quiltersjov 1. marts 2013

Fredag igen, og hvilken fredag! En skøn lun dag med helt klare forårsfornemmelser. Skønt!

Sådan gør du-videoer på Youtube, mønstre, informationer, billeder - Sidste uge handlede det om Internettet og hvad vi kunne finde der. Der er mange bud på det, men alle er stort set enige om to ting.
1. Der er rigtig meget spændende at hente.
2. Det tager pludselig lang tid ved computeren. ;)

Der er trukket en vinder og jeg kan denne uge sige tillykke til:

Ingelise, som fortalte, at hun søgte på nettet dagligt og rent faktisk var blevet afhængig.

Du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr, det eneste, du skal gøre for at få det, er at sende mig en mail. Så kvitterer jeg med kode til gavekortet, som kan bruges, når du har brug for at handle.

Det er også første dag i en ny måned, så der er præsenteret en ny flot pakke med fatquarters. Dem kan du se nærmere på i puslespillet. Det samler du, hvis du synes om sådan noget. Ellers kan du se fatquarterpakken ved at klikke her. Husk puslespillet er kun for SJOV!
Kan du ikke se puslespillet, så klik på det lille billede her.
preview35 piece

Jeg har skåret en del stof i dag og nyder at have den store patchworklineal med skærehjul direkte på linealen. Det er så meget nemmere. Forleden bestilte jeg linealer hos Creative Grids, som har så mange smarte linealer. Der er en, som er god til at nå på tværs af stoffet i fuld bredde, en til trekanter, en til huse og så videre. Det bringer mig over til ugens quilterfilosofi.

Vælg en af linealer og fortæl om den, hvorfor blev den valgt?
Er det den smarteste, ligger bedst på bordet eller er det en lineal, som du ikke kan huske, hvorfor du købte den?

Skriv din kommentar senest næste fredag kl. 18.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.


36 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Mit behov for forskellige linealer er ikke så stort - endnu - men jeg kunne rigtigt godt tænke mig en lineal med skærehjul direkte på linealen fordi den skærer mere nøjagtigt......ligeledes kunne jeg også godt tænke mig nogle af de kvadratiske linealer - tror at de er gode til rigtig mange ting.
  God weekend... :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg misforstod spørgmålet - tror at du mener at jeg skulle vælge een af mine egne og fortælle hvorfor den blev valgt (tror at der mangler noget i dit spørgsmål)........men jeg har kun een lineal (indtil videre) og det er en almindelig patchworklineal på 30 x 15 cm.

   Slet
  2. Hej Tina
   Det er bare helt i orden. Det er da en god ide også at fortælle, hvis der nu er en lineal, du bare må eje ;)

   Slet
 2. Jeg har faktisk ikke selv købt en lineal, men fået dem i gave. Mit ønske er den store med skærehjulet, for den har jeg prøvet og den aflaster hånd og arm meget

  SvarSlet
  Svar
  1. Et godt ønske, Anni. Jeg er super glad for den, jeg har.

   Slet
 3. Anne Nyvang Christiansen1. marts 2013 kl. 22.32

  Kære Laila.

  Jeg har i årenes løb fået investeret i en del linealer, som hver for sig er gode til hver deres forskellige formål.

  Men to, som jeg gang på gang vender tilbage til, er den store aflange fra Creative Grids, samt den store kvardratiske.

  Det er noget med, at så er jeg helt sikker på, at vinklen er helt korrekt :-)))

  Rigtig god syuge til alle.

  Mange hilsner fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en vigtig ting - at få vinklen rigtig.

   Slet
 4. Lisbeth Schwartz2. marts 2013 kl. 06.59

  Jeg har købt en Creative Grids 4½ " hos dig, den er jeg vældig glad for når jeg arbejder med jelly rolls. Den lærte jeg at bruge på et kursus, og så kunne den ikke undværes.

  God weekend.

  Mange syhilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker linealerne fra Creative Grids, fordi tallene er tydelige at se og fordi de har skridsikre "områder indbygget" i linealen.

   Slet
 5. Jag har en firkantet cm linjal og en lang inc. Det klarer jeg mig godt med.

  SvarSlet
  Svar
  1. En firkantet og en lang er to gode valg, kan du undvære en lang med cm mål?

   Slet
 6. Min første lenial fra 1997. 15 x 30 bruges meget flittigt især sammen med de nyere. Ønsker mig som det næste den med skærehjul på.
  Birgith

  SvarSlet
  Svar
  1. 15 x 30 cm er også et godt mål, dejlig bred.

   Slet
 7. Jeg ønsker mig helt vildt linealen med skærehjul!
  Jeg har prøvet den et par gange hos en syveninde, og den er fantastisk - virkelig en aflastning for ryg og skuldre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun være enig med dig, Annelise

   Slet
 8. Hej Laila.

  Jeg så, du arbejdede på din "Bargello Color Wheel" som var bare så flot - og så måtte jeg bare eje den skabelon/mønster....!

  Mange hilsner fra
  Bettina Herskind

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig, det er også et flot mønster, sjovt at sy. Er du mon kommet i gang med den?

   Slet
 9. Linealen med skærehjulet er et hit.
  Jeg har skåret i silkestoffer, som jo er meget levende, og her blev jeg reddet mange gange af netop den lineal.
  Den holder netop silken fast, og man får ikke gjort det skævt , når næste række "skal "skæres

  SvarSlet
 10. Jeg er absolut ikke nogen linial-freak. Jeg har kun de helt almindelige 15x60 cm og en lille kvadratisk på 15x15 cm. Dem klarer jeg mig fint med. Men jeg kan da godt se, at linealen med rulleskærer er praktisk. Så måske ......

  SvarSlet
  Svar
  1. En god aflang og en kvadratisk er grunddelen i linealsamlingen.

   Slet
 11. Hej Laila! Jeg synes, at det er luksus med alle de special-linealer og dimser man kan købe nu og dage, og jeg elsker det! :-) Linealen med skærehjul, den måtte jo komme! Jeg har jo set på min mands skæredims til papirfotos i flere år, fuldstændig samme system, den kunne desværre ikke bruges til stof. Så det ender sikkert med, at jeg må ønske mig linealen med skærehjul, den er da smart! I øjeblikket er jeg er mest glad for min Shape Plus cutter, hvor man kan skære flere strimler hurtigt, nøjagtigt og ens, samt min Bindng Body, de er bare gode! Jeg kunne godt tænke mig en lineal som Binding Body i en kort version, hvis det kunne lade sig gøre. Mange hilsner Inger


  shape

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også alle de sjove ting, der produceres til vores hobby. Shape Plus til strimler er vidunderlig. Og mon dog ikke, der kan fås en kort Binding Buddy ;)

   Slet
 12. Jeg er vild med mine Marti Michell linealer, ikke en speciel, men det at de bare fungerer hver gang og så har de nogle super gode vejledninger. Jej har ikke dem alle, men jeg har snart fødselsdag, så jeg håber, at udvide samlingen.
  MVH Lilian Tandrup Møller

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er super god til at skrive nemme vejledninger, et godt ønske til fødselsdagen.

   Slet
 13. Jeg er helt vild med Marti Michell's linealer og skabeloner, jeg har ret mange af dem, de kan jo kombineres ind imellem
  Hilsen Inge

  SvarSlet
  Svar
  1. Kombinationer er noget, vi bliver gode til som patchworkere, tror jeg.

   Slet
 14. Jeg har en del linialer også special, men den/de bedste jeg har købt var da jeg fik de to store firkanter i både cm. og inch, de var guld værd, når blokke skulle renskæres.
  Jeg kendte ikke linialen med rulleskærer på, den har jeg hidtil kun set til papir.
  Jeg kan godt forstille mig, at den må være aflastende.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 15. Kvadratlinealerne er nærmest ikke undværlige, når blokke skal skæres rent. Diagonallinien er guld værd.

  SvarSlet
 16. Hej Laila
  Jeg har flere linealer som jeg bruger flittigt, men så er der også lige den som jeg måtte eje og som jeg altså stadig ikke har gjort brug af. Den skulle være god til lollipops strimler, men jeg er ikke begyndt at bruge de pakker jeg har købt, så indtil videre må den altså ligge og samle støv.

  Jeg er helt vild med dine nye dækservietter. Bliver dejligt at kunne købe forskellige kits du har lavet.

  Gitte M

  SvarSlet
 17. Uh, jeg kender det med at få købt noget fantastisk smart og så lagt den til side. Jeg lovede mig selv en gang, at jeg ville skrive ned, hvor den var købt og hvordan den skulle anvendes. Men øh.....

  SvarSlet
 18. Selvom jeg syer ret meget, så har jeg ikke mange linealer - det må jeg nok se at få gjort noget ved :-) Men min 6" x 12" inch lineal fra Omnigrid er den, jeg altid rækker ud efter.
  mvh
  Anne-Lise B.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du er tilfreds med det, du har, så er det da godt, Anne-Lise. Men det skader selvfølgelig ikke at udvide sin horisont :-)

   Slet
 19. Jeg har en Quilter's Rule 15 x 60 cm, som jer er rigtig glad for, da den har en ru underside, så stoffet skrider ikke.
  mvh Ninna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, jeg kan godt kan lide ved creative Grids linealer. De har nemlig "indbyggede" skridsikre områder. Det er en vigtig ting for at kunne skære nøjagtigt.

   Slet
 20. Hej Laila
  Også her er jeg ret uerfaren. Jeg har kun én lineal - en lang med cm mål. Den har indtil videre fint dækket mit behov. Når jeg læser de andres kommentarer - kan jeg godt se, at der er en større verden at udfolde mig i. Faktisk kunne jeg godt blive interesseret i en lineal med ru bagside. Synes det ind imellem driller mig med glidninger på stoffet med den glatte af slagsen. Jeg må vist orientere mig lidt med muligheder... :)
  God aften.
  Hilsen
  Joan

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.