fredag den 22. juni 2012

Quiltersjov

Tiden flyver da bare, nu er det fredag igen. Rigtig mange har delt deres lytteoplevelser, mens de syr. Som altid spændende at få del i jeres rutiner. Det er ikke blevet til nogen indlæg, men nu er der kun 5 arbejdsdage tilbage på skolen. SÅ bliver der mere tid til at blogge ;)
En vinder er udtrukket til at modtage ugens gavekort, der skal siges tillykke til:

Fru Olsen alias Mette


Send mig en mail senest kl. 18.00 fredag næste uge, så du kan få din gevinst.
Ugens quiltersjov er et puslespil, som noook lige er lidt sværere end sædvanligt. Men husk, det er kun for sjov!

For dig, som ikke kan åbne eller se puslespillet, er der hjælp her.
preview
Mit sidste (færdiggjorte) projekt er Christians tæppe og det, som jeg aller bedst kan lide ved det, er farverne. Jeg har brugt alle mulige toner blå stoffer, alle bomuld, men både almindelige patchworkstoffer, batikker og endda nogen med guld eller sølvprint. Jeg eeeeelsker blå og brugte rester og nye, det var en sjov proces at samle sammen til den. Og det var en aha-oplevelse at opdage at alt kan bruges. Sammen med sort blev det en smuk quilt.

Ugens quilterfilosofiske ? lyder:
Hvad er du mest stolt af / glad for i dit sidste færdiggjorte projekt?

Skriv dit svar i en kommentar senest fredag kl. 18.00 næste uge og du er med i ugens lodtrækning.

Jeg har bevidst valgt at bruge en blog af hensyn til de mange, som ikke er på facebook. Men jeg ville ønske, der kunne sættes billeder på jeres kommentarer. Jeg arbejder på at finde en løsning, som også tilgodeser dette.

19 kommentarer:

 1. Mit sidste færdiggjorte projekt, er et tæppe syet af pastelfarvede balipops. Tæppet var til mine forældre, og skulle bruges til deres udestue. De bor lige ved vandet på Bornholm, så farverne måtte gerne matche havet ved siden af. Det er syet og quiltet med kærlighed og er stolt over at det lykkedes mig at lave hjerter på hele tæppet og at der er så mange der beundrer det flotte tæppe. Knus fra Helle

  SvarSlet
 2. Lisbeth Schwartz22. juni 2012 kl. 20.58

  Jeg skulle lige tænke hvad var lige det sidste var for der er produceret grydelapper med hjerter og muffins med applikation og muffinsgrydelapper hvor de var trygt på stoffet, og jeg kunne blive ved, men mit allersidste projekt er en toilettaske syet og frihåndsquiltet på symaskine, bøvlede lidt med lynlåsen men den blev flot. Skal til og sy en lillebror til den. Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til dig, Lisbeth. Du er ugens vinder. Send mig din mailadresse senest fredag i næste uge, så er der et gavekort på vej til dig.

   Slet
 3. Mit sidste færdiggjorte projekt er de dækkeservietter som du har designet - "I en kælder sort som kul" kalder du dem - dem med musene og kattepoterne. Det jeg er mest stolt af er, at quiltningen er blevet så fin - jeg er nemlig nybegynder inden for dette område og skulle for første gang sådan rigtigt quilte dem selv i hånden....synes selv at jeg slap godt fra det og er da en aaaaanelse stolt. Iøvrigt nogle rigtig søde dækkeservietter som jeg er blevet utrolig glad for :o)

  SvarSlet
 4. Mit sidste færdiggjorte projekt er mit Maraton tæppe fra Symus fra 2011. Det er syet i batikker i lyserøde og grønne nuancer.Det skal bruges som tæppe i vores dejlige nye bil. Endnu en UFO der er færdig:) Mvh. Kristina Hyldevang-Otto

  SvarSlet
 5. Mit sidste projekt var nr. 4 tæppe til mine børnebørn - dette var med Star Wars og jeg er virkelig stolt af hvor flot det blev. Da jeg afleverede det til Jonas 7 år blev det lagt på gulvet inde i stuen så vi alle kunne se det, og derefter hentede hans lillebror hans tæppe som blev lagt på gulvet i køkkenet. Dejligt at de begge er så glade for deres tæpper som er vidt forskellige.

  Dorthe Blaabjerg

  SvarSlet
 6. Det sidste jeg har lavet, er et tæppe til mit barnebarn, med en stor applikeret bamse i midten og farvestrålende billeder af legetøj i kanten.
  ønsker alle en god uge
  Lis Holte

  SvarSlet
 7. Mit sidste projekt er et tæppe til mit barnebarn med katte og kattepoter, kombineret med forskellige grønne stoffer. Det er maskinquiltet med diagonale linier. Dette tæppe er jeg rigtig tilfreds med.

  Hilsen
  Aase Rethpen

  SvarSlet
 8. Det sidste større projekt jeg har fået færdig er 4 dækservietter, som jeg fik i morsdagsgave af min datter Helle. Hun havde pakket det, så det var lige til at gå til. Mønsteret er hendes eget fra Patchwork-oasen. Grunden til at jeg er ekstra glad for dem, er at det er det pæneste jeg har syet....øvelse...øvelse

  SvarSlet
 9. Mit sidste færdiggjorte projekt er et hævestykke til et kært familiemedlem, som er en flittig bager. Det forrige hun fik, er præget af flittig brug og vask. Det er så skønt at sy noget til hende, for hun bliver så glad, og så bruger hun det, både dækkeservietter, grydelapper o.s.v. Denne gang syede jeg "attic window", det er sjovt at lave små projekter og prøve nye mønstre af. Hvis dette spørgsmål bliver taget op igen til vinter, håber jeg at kunne "prale" af 1 af de 2 UFO-sengetæpper, jeg har gang i en gang imellem! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 10. Anne Nyvang Christiansen24. juni 2012 kl. 11.45

  Mit sidste færdiggjorte projekt er "lidt snyd" - det er ikke 100% færdigt, men jeg mangler kun at håndquilte ganske lidt.
  Det blev påbegyndt for ca. 6 år siden. Vi var 9, der hver især medbragte en tegnet blok - vi kopierede og skulle hjem og lave de 9 blokke i hver vores valgte stoffer.
  For en gangs skyld tænkte jeg ikke så meget over valget af stoffer, men greb en masse batikker + nogle "almindelige" stoffer fra hylden.
  Greb i bunken på bordet, hver gang den næste blok skulle håndsyes, tænkte ikke over, hvordan den nu passede til den forrige.
  Yderlige 50 blokke blev udvalgt fra bøger, blade, nettet og tegnet selv.
  Det har været meget lærerigt totalt at slippe tøjlerne og "tage en blok ad gangen". Lade sig flyde med og blive inspireret undervejs. Det betød intet, hvornår jeg blev færdig, den var helt og holdent min quilt. En virkelig skøn og spændende proces, som nu betyder, at jeg synes, at jeg står med en meget flot og spændende sambler, selvfølgelig kaldet "Dear Anne". (Der er en del Dear Jane - blokke i, som er forstørret op til min blokstørrelse).

  SvarSlet
 11. Det sidste projekt, jeg har syet færdig, er en Peek-a-Boo pung/taske (en stor pung/kosmetiktaske med et kik-ind-vindue i plast). Denne gang syet i resterne fra den kjole, som jeg syede til mit barnebarns 2 års fødselsdag.

  SvarSlet
 12. Mit sidste færdiggjorte projekt er en quilt, som jeg har haft stof liggende til i et par år og ideen var i mit hoved. Jeg begyndte i 2011 og færdiggjorde det i 2012. Og for første gang talte jeg op hvor mange timer jeg brugte på quiltningen, jeg brugte ialt 248 timer på at håndquilte tæppet - der er også quiltet rigtig meget, men jeg havde aldrig drømt om, at det tog så mange timer - det skal siges, at jeg håndquilter ret hurtigt. Jeg har stadig quilten liggende herhjemme og jeg ved ikke om flytter sig.

  SvarSlet
 13. Det - jeg er ved at færdiggøre lige nu - er et kravletæppe i rester og først ved tredie forsøg fandt jeg det helt rigtige stof til lukkekanten og da blev tæppet pludselig et "glad" tæppe,hvor kanten "taler " til nogle af firkanterne i selve tæppet.
  Det er dejligt når man føler det lykkes som man havde tænkt det - uden præcis helt at vide fra start hvilket stof der skulle afslutte tæppet.
  Håndquiltningen lykkedes også.
  Jeg glæder mig til at aflevere det. :o)
  Hilsen Ingrid

  SvarSlet
 14. Min Quilteklub i Ribe havde besluttet at sy sengetæpper til Julemærkehjemmet Fjordmark. Tæpper der ligger permanent på værelserne dernede. Tæppetanterne gør jo allerede et fantastisk stykke arbejde med at sy tæpper, som børnene får med hjem efter opholdet på julemærkehjemmene. Dette projekt er så vores bidrag til Fjordmark. Jeg syede 2 sengetæpper, som jeg var rigtig glad for at kunne aflevere + også lige et fra lageret. Jeg fik brugt stoffer fra mit store stoflager samtidig med at jeg kunne gøre andre glade. Det har det rigtig godt med.

  Hilsen Ellen

  SvarSlet
 15. For mig, er hver projekt, en slags selvudvikling. Jeg er mere glad for, ikke så stolt over, at være så priviligeret at få lov til at arbejde med alt det forskellige der høre med inden for interessefeltet. Med valg af stof, farver, størrelse hele projektet er et valg i muligheder, som er dejligt at ha´. Mit sidste projekt er ikke stort, men, fuld af forskellige teknikker,som patchwork, applikation, frit klip og komposition, frit maskinbroderi, fri quilt. Den er afleveret.

  SvarSlet
 16. Min sidst færdiggjorde quilt, er et sengetæppe til min søster i orange farver. Umiddelbart synes jeg ikke helt om farverne, men som færdigt tæppe er det blevet rigtig flot, og hun blev glad for det.

  SvarSlet
 17. Jeg har syet en Babytæppe med dinoer på, til vores første lille barnebarn Sylvester. Mønsteret havde jeg set for længe siden, så nu var det dejligt "skulle" sy det.

  SvarSlet
 18. Det sidste er også det første og det eneste patchwork, som jeg er blevet færdig med. 6 små kaffebrikker med kaffebønner, og vi nyder at se på dem hver dag.
  PS. 3 tæpper er undervejs alle med forskellige teknikker, så der bliver snart mere at være stolt af.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.