søndag den 10. juni 2012

Kan en firkant være rund?

Sidste dag med Quiltfestival i Galway, det har været så super hamrende fantastisk. Jeg skal afsted igen, skal du ikke med?

Først var planen et foredrag om design, det var aflyst, da underviseren var blevet syg. Nå, skidt pyt, afsted for at se sidste del af udstillingen. Den bød på quilts fra fængslet i Limerick, som har 2 - 300 indsatte både kvinder og mænd. Der var nogen dygtige quiltere imellem dem.

En udstilling af quilts med 3D-stoffer var sjov, der blev udlånt 3D-briller til det. Vi blev faktisk fotograferet af en fra festivallen, mens vi gik med de briller og et af Anne foran en quilt. Så der må holdes øje med deres hjemmeside eller katalog næste gang.

Kan en firkant være rund? Ja, hvis der er tale om en Round Robin. Den var en meget flot udgave af på festivallen. Flere lande, flere quiltere og samme udgangspunkt: Center skal måle 20 inch, derefter et antal omgange svarende til antallet af deltagere. Ejeren vælger selv stoffet, som bliver sendt rundt og til sidst kan ejeren udsmykke og quilte. Du får en lille smagsfarve her på quilts i denne kategori fra Japan.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
På turen fra festival til vores hotel går vi forbi Galway Cathedral, den er meget smuk. Jeg ville gerne ind og se den, det ville Anne heldigvis også. Tænk, så viste det sig, at en ældre mand fra Texas og hans kone var der med en 16 fod bred quilt, som forestillede den sidste nadver.

Manden havde syet den på maskine, han havde været 2 ½ år om den. Han begyndte med at få et trykkeri til at forstørre billedet 300 %, så han kunne se alle de små firkanter (pixels), som et billede er bygget op af. Ud fra disse fandt han stoffer i farver, som passede. I alt 350 håndfarvede stoffer er der brugt til quilten. Kvadraterne er ½ " i færdigsyet størrelse og der er 51816 firkanter i hele quilten.

Den er quiltet på en langarmsmaskine af en professionel quilter, hendes maskine er 14 fod bred, så den er quiltet frihånds vendt 90 grader. Imponerende håndværk både syning og quiltnig.


Manden fortalte videre, at hans skjorte var håndfarvet også. Han havde leveret 10 skjorter og fået ti forskellige farver retur. Han viste det første billede med denne teknik, som var et billede af ham og hans kone. Han var virkelig underholdende og med bred amerikansk cowboy texas accent.


Jeg vil afslutte dagens rejsebrev med et billede af Anne, hvor hun indtager (eller prøver på det) den største cup cake, jeg har set. Håber I kunne lide, det jeg har valgt ud. Min dag har været strålende.

10 kommentarer:

 1. Tak for den gode rejsebeskrivelse, hvor man kan læse, at det har været en fantastisk tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det har været hyggeligt at gøre og dejligt, du vil læse med.

   Slet
 2. Kaere Laila,
  tusind tak for de mange fine billeder, smilebox´er og beretninger fra udstillingen, hel fantastisk!
  knus
  Bente

  SvarSlet
 3. Tak, Bente. Skønt at du synes om det. Det har bare været en så fantastisk tur.

  SvarSlet
 4. Hej Laila!

  Hvor har det været hyggeligt at følge jers færd i Irland. Utroligt flotte quilts, men det giver selvfølgelig mere at se det i virkeligheden. Det ser også ud til, at I har knyttet venskaber og hygget jer. Det i sig selv er jo rigtig dejligt.

  Kom nu godt hjem, men lad lige solen blive derovre - smil.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ingelise. I dag er det 14-15 grader varmt og ikke så meget sol som i går. Men jeg lader den irske sol blive.... Rigtig god tur til dig.

   Slet
 5. Hej, der skal vist mere end en kop kaffe, til at skylle den cup cake ned. Det har været hyggeligt at følge jer rundt i jeres færden. Og I ser glade ud, så det ser ud til at have været en god tur. Og endnu en gang tak for, du tog dig tid til at vise os rundt. Men hjemme er bedst. Hilsen Jane.

  SvarSlet
 6. Hek Laila! Det var da en mundfuld! Gad vide hvor mange kalorier der er i? Det har bare været så sjovt at følge jeres færd på turen, tak fordi du delte, og kom godt hjem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne Nyvang Christiansen12. juni 2012 kl. 10.17

   Hej Inger.
   Ja, havde vi bare kunnet nøjedes med stof-cupcaken .... Men der var så mange lækre fristende "rigtige" kager, som vi absolut måtte smage. Uhm.
   Vi er kommet godt hjem og prøver nu at fordøje de mange, mange indtryk.
   Der var så mange helt fantastiske og meget, meget smukke quilts - jeg glæder mig til at se billederne og jeg er glad for, at jeg fik taget en del nærbilleder af selve quiltningen på mange af dem - den var helt unik.
   Kh. Anne.

   Slet
 7. Hvor har I givet lyst til at man da MÅ komme med næste år :):)

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.