tirsdag den 3. januar 2012

Quilt Layout Markører

Jeg tror, at de fleste quiltere samler, det være sig stoffer, tråd og bøger. Men også redskaber, smarte linealer, ikke til at undvære, små dimsedutter og tingenoter, der lige kan hjælpe med dette og hint. Mit problem er så, at der ofte går en tid, før jeg når frem til at afprøve dimsenoten. Og så kan jeg dælen dulleme ikke lige huske, hvad den nu skulle være så fantastisk til eller hvordan den rent faktisk skulle anvendes! Kender du det?

I årevis har jeg forestillet mig at skrive ned i en bog om alle mine skønne erhvervelser uden, at det nogensinde er blevet til noget. Kender du også det?

Nu er begyndelsen til min samling af oplysninger om disse tingester taget: Her handler det om mærker til quiltlayoutet. Dem faldt jeg over til Nordisk Træf i Gøteborg og har efterfølgende søgt højt og lavt efter dem i hele verden. Min søde veninde ønskede sig nemlig et sæt. Nu har jeg fundet en leverandør. Nu har BaliQuilt dem.

Hvad er det så, de kan? Jo, der er 80 mærker, "nummeret" med række 1, blok 1, række 1, blok 2 osv. op til række 10 og 10 blokke i hver række. Ja, ja, tænker du måske. Det kan jeg da selv lave, korrekt. Men er det besværet værd og kan du hulmaskinen ind til midten, hvor nålen sættes igennem? Måske.

Jeg får stort set altid vendt en blok eller flere forkert. Vendt en hel række den gale vej, men det er slut. Blokkene sættes på designvæggen og mærkerne sættes på med en nål i sikker afstand af sømrummet. Så undgår du nemlig at sy igennem dem.

Herefter syr jeg stille og roligt blokkene sammen to og to. Og tager IKKE mærkerne af endnu. Sy bloksættene sammen to og to. Og jeg tager IKKE mærkerne af, men fortsætter, til rækkerne er syet sammen. Og jeg tager stadig IKKE mærkerne af. Syr rækkerne sammen to og to. Og tager STADIG IKKE mærkerne af. Det er SÅ nemt at se, om blokkene vender den rigtige vej.
Når række-sættene med to rækker i hver skal sys sammen, tager jeg mærkerne af på nær den første. Så sikrer jeg, at jeg ikke får vendt forkert ved denne sammensyning. Sådan fortsættes til alt er syet sammen.

Vupti, mærkerne af, sæt dem tilbage på ringen under det gule mærke, som angiver rækkenummeret. Og de er klar til næste gang. Jeg vil ikke undvære dem.


Alle blokke fra mystery 134 nytårsdag 2012 er syet af, så er det tid til kanter. Lyttede til maraton på netradio med Thomas Helmig. Det kan ikke blive meget bedre. (Nåede ikke alle syv timer, har da gemt linket)

2 kommentarer:

  1. ja absolut et must have, min bestilling er afsendt!
    kh
    Bente

    SvarSlet
  2. Jeg er fuldstændig enig med dig, elsker også "notions" og de her bliver hurtigt u-undværlige.

    SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.