søndag den 1. januar 2012

En blok hver dag - blok 1

Jeg har EQ7 og prøver at designe, lege og eksperimentere så ofte som muligt. I fredags fik jeg ideen til at tegne dagens blok ind i programmet fra Quilter's Block-A-Day Kalender. Du kender den sikkert og har den måske selv.

Tanken om rent faktisk at sy hver eneste blok har jeg tit tænkt, fordi jeg er ret betaget af "Dear Jane" på nær det med håndsyningen. Men nu begynder jeg med at tegne blokken hver dag. Jeg tror, at jeg efterhånden vil vælge nogen af blokkene ud til min "Dear Luna" bliver det nok. En quilt med 365 blokke bliver lige voldsom nok.

Den blok hedder Happy New Year måler 9 * 9 ". Jeg har leget med blokken sammen med en blok mere og fået en quilt ud af det. Det er sjovt at lege med farverne og se, hvor meget det ændrer udseendet.

Den er lidt urolig, men egentlig ganske pæn. Jeg vil mene, at kvadraterne til blokken kan skæres og derefter sys "kanterne" på hver kvadrat og skæres til. Fire kvadrater sys så sammen til blokken.

Den anden blok er fire fourpatchblokke, der er sat sammen.

I den første quilt er blokkene vendt på spidsen, i den anden quilt er de vendt horisontalt. Her er kun anvendt blok 1.
Den bliver lidt tredimesionel, men måske også lidt kedelig.

Hvis du har lyst til at få filerne, så send mig en mail eller skriv det i kommentarfeltet.

Det er altid skønt at få kommentarer til det, der lægges ud.

1 kommentar:

 1. Hej Laila,
  den er saa flot, jeg kan godt lide at se buer, hvor der ingen buer er ☺
  Quilten burde sys!
  Godt nytaar til dig og dine!
  kh
  Bente

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.