fredag den 12. september 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag 120914

Jabba, dabba, dooo! Fredag igen og der skal siges STORT tillykke til Helle Andreasen. Det blev nemlig tallet et, som kom ud og du var den første, som havde kommenteret.

Du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr, som du får ved at kontakte mig på en mail senest næste fredag. Så kvitterer jeg med kode til et gavekort.

Sikke mange spændende og helt u-undværlige ting, I har fundet. Dejligt at læse om, der var i hvert fald en del, som jeg ikke kendte til. Skønt at lære noget nyt.

Ugens puslespil er en flot quilt fra Birmingham, Festival of Quilts 2014. Den er og aldeles vidunderlig. Vil du se den uden at samle puslespillet - så klik på "Dagens billede" i menuen til højre. Der ligger det også.

preview32 pieceWoman in RedUgen har (heldigvis) budt på lidt syning for mit vedkommende. Det er skønt, når der er tid til det og det er jo ligesom det,  som er meningen med tilværelsen, ik.

Jeg har quiltet på maskine, her bruger jeg den tråd, som jeg synes passer til. Jeg skeler ikke til, hvilken slags det er. Det kan altså være en tynd, en tyk, bomuld eller poleyster. Når jeg syr sammen, så er det mest bomuldstråd. Men jeg bruger en meget tynd poleystertråd som undertråd. Så fylder sømmen mindre og det kan jeg godt lide.

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvilken tråd bruger du til quiltning og til sammensyning? (Og du behøver ikke sy på maskine for at svare)

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

18 kommentarer:

 1. .....øv, tallet 1 er jo MIT tal......jeg var bare ikke hurtig nok sidste fredag :o).......nå, pyt - stort tillykke til vinderen :o)
  Jeg syer kun med bomuldstråd - både når jeg syer og når jeg quilter.......er oplært med at man skal bruge sammen kvalitet som stoffet og da jeg altid bruger bomuldsstof, så bliver det også bomuldstråd :o)
  Rigtig god weekend.......knus fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Jeg syer med bomuldstråd og Superior Threads den er jeg blevet mega glad for :-) især til symaskinen.
  God weekend

  SvarSlet
 3. Hej Laila
  Jeg bruger også, som Tina Hjortskov, altid bomuldstråd, både når jeg syr på maskine og i hånden. Ligeledes bomuldstråd til quiltning. Kun når jeg rier stof på pap (bryder mig ikke om at lime, det bliver for hårdt) bruger jeg syntetisk tråd, da jeg har så meget, som skal bruges til et eller andet.

  God weekend
  Helle Hermansen

  SvarSlet
 4. Hej Laila.
  Jeg syr mest i hånden og bruger bomuldstråd til både sammensyning og quiltning. God weekend og tillykke til vinderen

  SvarSlet
 5. Hej Laila
  Sikke en overraskelse at stå op til :-) jeg siger mange tak for gevinst.
  Jeg vil helst bruge bomuldstråd, men kan engang imellem tage en polyestertråd, hvis den passer bedre.
  Hilsen Helle Andreasen

  SvarSlet
 6. Hej Laila.
  Jeg bruger altid bomuldstråd til sammensyning. Det bruger jeg også til quiltning på maskinen, men i hånden er det dejligt med silketråd.
  Kh. Kristina Hyldevang - Otto

  SvarSlet
 7. Jeg bruger den farve der passer. Tager ikke hensyn til om det er bomulds tråd eller polyestertråd. :) Til Quiltning bruger jeg Quiltetråd gerne flerfarvet.
  Tillykke til Helle.
  God weekend.
  Kirsten

  SvarSlet
 8. Hej Laila, jeg bruger altid bomuldstråd både til at sy sammen og quilte med. God weekend. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 9. Nogen gange kommer det an på hvad arbejdet skal bruges til, ellers er det farven der afgøre det ...
  Kunne måske godt lære noget om tråd anvendelsesområder ...
  Hilsen fra Mette

  SvarSlet
 10. Jeg bruger oftest bomuldstråd, både til syning og quiltning
  vh Karin L

  SvarSlet
 11. Hej Laila!

  Da jeg syr mest i hånden, er det vigtigt for mig, at tråden er i samme farve, som det mørkeste stof jeg skal sy sammen. På den måde bliver stingene ikke så tydelige på retsiden. Det er egentlig ikke så vigtigt, om det er bomuldstråd eller polyestertråd, men farverne skal gå lige i ét med det mørke stof.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 12. Hej Laila! Jeg bruger den tråd som de dygtige quilte-quinder råder mig til, for der har jeg rigtignok meget at lære! Jeg har en ide om, at det er bedst med bomuldstråd, så det bruger jeg som regel til at sy sammen med, men med hensyn til quiltning er jeg mere eller mindre blank! Derfor er det interessant for mig at læse om, hvad I andre bruger, især hvorfor den ene slags og ikke den anden slags. Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 13. hej Laila
  Jeg burger en tynd bomuldstråd til at sy mine blok sammen med og det er både over og undertråd. Når jeg quilter burger jeg som regel en maskinquilter tråd, men jeg kunne godt tænke mig at eksperimentere lidt mere med trådene. Men mon ikke det kommer en dag :-)

  SvarSlet
 14. Til sammensyning, bruger jeg en bomuld/polyestertråd.Til quilt, bruger jeg, hvad der passer til projektet. Vores store sengetæppe er slet ikke quiltet. I stedet har jeg syet ca 1250 knapper i. Det giver en fantastisk effekt.

  SvarSlet
 15. Bruger meget gerne MasterPiece fra Superior Threads
  mvh Anne-Lise

  SvarSlet
 16. Jeg syr som regel med samme over og undertråd, men men
  Nu syr jeg med den meget tynde The Bottom line i understråden
  Der er 1420 yard på og så synes jeg den er flink til ikke at trække undertråden op.
  Ellerser jeg også vild med at Free Style med Gytermann Sulky
  Og hvos det skal være meget nemt og synligt Så kommer der lige en Cotten 12 i maskinen
  Og lige den tråd kan man få i så mange flotte farver , at man kan blive "nød" til at samle på dem.
  Og så må man jo også have en kasse til at samle dem i :):)

  SvarSlet
 17. jeg quilter med forskellige tråde har osse håndquiltet med broderitråd jeg syntes det er udfordrende at prøve nye ting, spørgsmålet kunne være hvor holdbart det er . En rigtig quitetråd er jo meget stærk, Ane

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.