fredag den 29. marts 2013

Quiltersjov 29 marts

Quiltersjov på en langfredag, ikke noget problem vel? Patchwork er der ikke så meget fokus på, når jeg læser jeres kommentarer.  Så der er vi enige stort set over hele linien.
Jeg er på farten og får først internetadgang sent i aften. Måske først lørdag, men tilmeld dig nyt på mail så går du ikke glip af noget. 
Derfor får du ikke puslespil eller en vinder før senere. Du kan altså stadig nå at skrive din kommentar.
NYT: Ankommet til hotellet, internetadgang og en computer. Jeps, der kan afsløres en vinder.
STORT tillykke til Aase R. Send mig en mail, så får du en kode til et gavekort til BaliQuilt.
Lige før påske kom en længe ventet ordre fra Accuquilt.  Seks store kasser fyldt med skæremaskiner og skabeloner. Kig forbi hjemmesiden og se dem der eller nyd synet her.


Det sværeste ved patchwork er at få spidser til at passe. Eller måske er det at vælge stoffer eller næste projekt. Hm, det kunne også være, at det sværeste ved patchwork er at begrænse sig. Men det er samtidig også det bedste. Vi er nået til ugens quilterfilosofi.


Hvad synes du er det sværeste ved patchwork?
Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl 12.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. 

32 kommentarer:

 1. Holda op hvor ser det spænden ud , ønsker mig sådan denne maskine jeg syntes den kan en masse , nå nu vil jeg ind og kigge på din side . God Påske til dig og din familie .

  SvarSlet
 2. Det sværeste er helt klart quiltningen og i det hele taget monteringen og færdiggørelse af de ting man har syet. Sådan er det for mig.

  SvarSlet
 3. Det ser spændende ud. :-)

  SvarSlet
 4. Lisbeth Schwartz29. marts 2013 kl. 13.44

  Det sværeste er at quilte, jeg har været igang på maskinen flere gange, det med lige linjer og buede linjer er ikke så svært. Men et lave fjer og hjerter puha. Det bliver tit fint nok på forsiden, men ikke helt på bagsiden, hold op jeg har pillet op flere gange.

  God påske.

  Mange sy-hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jeg syntes maskinquiltningen med frihånd er noget af det sværeste, men jeg prøver da, og til sidst blir det vel bedre......
  Fortsat god Påske, hvor du så end fejrer den....... <3

  SvarSlet
 6. Jeg synes helt klart, at det sværeste ved patchwork er, at der hele tiden er så meget, jeg gerne vil prøve. Jeg er pensionist og det koster en formue i materialer og kursuser og tid, er der aldrig nok af. Selv efter 23 år med nål og tråd, er det hele bare så spændende.

  SvarSlet
 7. Hej Laila
  Det sværeste ved patchwork er helt klart quiltningen - som du jo ved, så syr jeg det hele i hånden og jeg synes at det er svært at få det pænt på begge sider, samt at lave afstand og sting lige store.....men det kommer vel en dag....Rom blev jo som bekendt ikke bygget på een dag :o)
  Fortsat god påske.... :o)
  Mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 8. Hej Laila
  Det sværeste for mig er helt sikkert, at begrænse mig. Både hvad angår projekter, men også i at købe stoffer. Jeg køber de fleste stoffer via nettet og nogen gange syntes jeg også det er svært, at finde de rigtige farver som passer sammen.
  Hilsen
  Mette

  SvarSlet
 9. Anne Nyvang Christiansen29. marts 2013 kl. 22.51

  Kære Laila.

  Det sværeste ........... BEGRÆNSNINGENS KUNST !!!

  Jeg lærer det nok aldrig.

  Bliver fristet både til at købe stof og materialer, men også til at gå igang med for mange quilts, som så må ligge i årevis og vente på at blive maskinquiltet.

  Men jeg arbejder meget seriøst på at lære det ..... eller okay, at ændre bare lidt på det.

  Kærligst Anne.

  SvarSlet
 10. Hej Laila.
  For mig er det rigtigt, rigtigt svært, at sy patchwork på maskine, jeg øver mig, men det bliver aldrig rigtig godt,og så må jeg tilbage, til det jeg kender, og er god til, nemlig at sy i hånden og over pap.
  Hilsen Jette Hansen

  SvarSlet
 11. Det sværeste er at blive færdig, fordi der ustandselig myldrer 100-vis af ideer og projekter rundt i hovedet. Hvis man nu kunne lære at begrænse sig og ikke gå i gang med et nyt projekt, før det første var færdigt, så var meget nået, men så blev syningen måske ligfrem lidt pligt-agtigt og så var det jo ikke så sjovt mere, så jeg fortsætter nok i samme spor - mange projekter i gang på samme tid og engang imellem bliver der da også noget færdigt.

  mvh
  Anne-Lise B

  SvarSlet
 12. Helt enig med de fleste andre. Det sværeste er at holde gejsten hele vejen, især når jeg kommer til quiltningen. Og ja, man er nødt til at begynde noget nyt, når man ikke kan lade være - ellers er det ikke sjovt længere. Og så en gang i mellem får jeg hevet mig selv op ved nakkehårene og får quiltet en ting færdig. Og så er jeg meget glad og stolt bag efter :-)

  SvarSlet
 13. Jeg synes det sväreste er farvesammansätning når jeg vil bruge det jeg har i skabet. Man kan ha det i sit hoved men så er det ikke helt sådan når man har gjort blocken.

  SvarSlet
 14. Hej Laila!

  Jeg har ikke så mange projekter i gang på én gang. Jeg arbejder meget målrettet, nok fordi jeg ikke har så meget plads. Jeg kan aldrig lade være med at købe noget, når jeg ser nogle flotte stoffer, dog kun FQ, og jeg mangler som regel ikke andet end bagsidestof. Stoflageret vokser og vokser - UHA.

  Det sværeste for mig er absolut at sy patchwork på symaskine. Alt bliver skævt, og mange gange rynker det. Jeg øver og øver, få ting har jeg da været ret heldig med, men jeg foretrækker stadig syning i hånden.

  Jeg er meget videbegærlig, og vover mig meget tit ud i noget, som jeg ikke magter, sjovt er det, og jeg ender som regel med at grine af mine dårlige evner. Det er god motion.

  Fortsat go' påske.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 15. Det sværeste er jo ikke det man lige kommer til at tænke på med Patchwork.
  Men montering og afslutining er det der kræver mest af mig Og så sy kanter på i hånden.
  Det er det sværeste
  Det sjovester jo så at gå i gang med noget nyt, så her er svaret på det sværeste måske!!
  Det er svært ikke at begynde på 10 nye ting.
  Og helt ætligt, så er det sværeste nogle gange at finde ,, hvor ligger den lille saks, eller hvor er min opsprætter LIGE NU osv.

  SvarSlet
 16. Hej Laila.
  Det sværeste for mig er frihånsaquiltning. Nå ja, så også at holde sømrummet som nogen gange bliver enten for smalt eller for bredt.
  Mvh AnneH

  SvarSlet
 17. Det sværeste ved patchwork, det er, at der er så meget spændende, som man skal prøve, så det er næsten umuligt at begrænse sig, alt andet kan læres, ved øvelse.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 18. Hej Laila
  Det sværeste lige nu er farver, at finde de rigtige og sætte sammen. Men også at kunne kombinerer de accuquilt skabeloner som jeg har købt. Ved godt der er forslag på bagsiden, men alligevel. Måske har det noget med at man skal sætte sig og bruge den tid det nu tager, men når man så gerne vil flere ting på en gang så er det lidt svært.
  Hilsen Gitte M

  SvarSlet
 19. Hej Laila

  Det sværeste ved patchwork er for mig at begrænse mig, så jeg ikke har alt for mange projekter i gang af gangen. Selv om jeg forsøger har jeg mindst 10 ting i gang. Alt skal nok blive færdigt, men nogle af tingene kan være længe undervejs, mens andre bliver hurtigt færdige og det har ikke altid noget at gøre om det er store eller små arbejder.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 20. Hej Laila.

  Det er simpelthen at begrænse sig - jeg har til tider for mange jern i ilden, hvoraf nogle UFO-projekter opstår.


  Mange hilsner fra
  Bettina Herskind

  SvarSlet
 21. Begrænsningens kunst - har alt for mange ideer, ikke alle bliver gennemført - impulskøb, der er så mange flotte stoffer, som man bare skal eje :)
  Fortsat god aften
  Ninna

  SvarSlet
 22. Det sværeste for mig er at få en smuk quiltning .....
  Det er også svært at få tingene gjort helt færdige, det er så mange ting jeg gerne vil lave ..... og går igang med dem ....
  Rigtig god aften til dig og dine fra Mette

  SvarSlet
 23. Det sværeste er at lade være med at købe smukke bali-stoffer. Der er hele tiden nogen der er endnu smukkere og som man bare må eje, så lageret vokser og vokser.
  Maskinsyning - uha nej, det er svært - så meget gerne håndsyning.
  Hilsen
  Karin  SvarSlet
 24. Hej Laila! Jeg synes stadig, at det sværeste er at sy PÆNT! Og at quilte pænt, både i hånden og på maskine. Der er meget, der er svært ved patchwork, alligevel bliver vi ved,- det er da også svært at forstå! ;-) Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 25. Det sværeste er at begrænse sig, der er så meget man gerne vil prøve. Desværre kan man jo ikke nå det hele, kun gøre et forsøg :-)
  Hilsen
  Gitte R.

  SvarSlet
 26. Hej Laila, Ja, patchwork er en svær hobby. Hovedet er fyldt med ideer og der er så mange teknikker man gerne vil prøve. Hvilken skal man tage først? Man ved jo godt at listen af UFOer er lang og det var her man skulle sætte ind først; men men jeg har lige set noget jeg MÅ prøve. Men derefter tager jeg helt bestemt en UFO og gør færdig, for så bliver jeg jo også glad.

  SvarSlet
 27. Hej Laila.
  Jeg øver mig stadig med quiltning, syntes det er svært, så holder jeg en pause og syr flere tæpper, så nu har jeg 7 tæpper der skal quilte.lige nu syer jeg et lille tæppe med en kanin, som jeg så på facebook der var ingen mønster, så det tegnet jeg selv,mangler en lille smule skal nok vise det når det er færdig.
  God dag til alle. Kh.solvejg

  SvarSlet
 28. Det sværeste er at få plads til alle sine projekter, når der er et projekt på sybordet, et på spisebord, et i sofaen og man har lyst til et mere eller man får gæster.
  Rose - Maria

  SvarSlet
 29. Det er helt klart, at få farvesammensætning til at harmonerer, sådan at mønstret kommer til sin ret.

  SvarSlet
 30. Det sværeste er at begrænse stof-købet. Når man så skal igang med at sy,mangler man alligevel noget stof, fordi farverne ikke arbejder så godt sammen. Men quiltningen er også meget svær at bestemme.Og maskinquiltningen håbløs endnu.
  Marita

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har altid syntes skærearbejdet er det kedeligste ved at sy PW, så måske det er noget for mig? Meen chancen for at vinde er vist lige så stor som en solformørkelse på fredag, konkurancer har aldrig rigtigt været mig.

   Slet
 31. Hej Laila. Det sværeste hm hm---- det er nok at beslutte hvad man vil lave først af alle de skønne ting, når man sidder og kigger i Quilte/Patchwork blade/ bøger. Hilsen Helene

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.