fredag den 16. november 2012

Quiltersjov - 16. november

Fredag, weekend og quiltersjov - kan det blive meget bedre?

Her sidder jeg mæt og tilfreds efter en skøn middag og er toptunet klar til quiltersjov. Først skal der findes en vinder blandt jeres kommentarer omkring julepatchwork. Der var ikke overraskende rigtig mange, som syr julepatchwork.

Kommentar nummer 5 er ugens vinder, jeg skal sige tillykke til:


Mona

Skriv mig en mail, så jeg ved, hvor jeg skal sende gavekortet hen.
Et puslespil skal du ikke snydes for, du får et med billedet af (en af mine) drømmequilts. Quiltningen er fuldkommen vidunderlig, det vil du se, når du har samlet billedet ;)
Rigtig god fornøjelse og husk - Det er kun for sjov!

Det er længe siden, jeg har haft rebus med, så der er dobbelt op i dag. Du får en leg med ord også.

 
Blev jeg spurgt om to ting, jeg er god til i forhold til quiltning og patchwork - ville mit svar være: Maskinquiltning og Farvevalg. Jeg havde egentlig tænkt det skulle være tre ting, men det var svært at skulle skrive tre ting, jeg er god til. Janteloven lever endnu, det er sundt at kigge ind og sige noget positivt om sig selv. Så den tredie ting jeg er god til kommer her og er min frygtløshed for nye projekter.

Vi er nået frem til den alvorlige del af Quiltersjov, nemlig ugens quilterfilosofiske ?
Skriv 3 ting, du er god til i forhold til patchwork og quiltning

Skriv dit svar senest næste fredag kl. 18.00 og deltag i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Håber du har hygget dig, det har jeg med at skrive indlægget. God fornøjelse og god weekend. Husk, det er kun for SJOV.26 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg er rigtig god til at blive inspireret til nye projekter....og jeg er endnu bedre til omgående at kaste mig ud i dem - jeg synes efterhånden også at jeg er blevet rimelig god til at sætte farver sammen....og så er jeg også god til at dyrke det sociale liv i forbindelse med patchwork og quiltning....I LOVE IT :O)
  God week-end.. :o)
  Mange hilsner fra
  Tina

  SvarSlet
 2. Jeg er god til at sy og klippe pænt og nøjagtigt.
  Jeg er god til at fifle; dvs. hvis opskriften ikke rigtig giver et pænt resultat, så finder jeg min egen løsning, så jeg bliver tilfreds.
  Jeg er god til at få noget godt ud af mine rester.
  Det var da meget ler :-)

  SvarSlet
 3. Hej. Jeg er god til at quilte , til at blive inspireret til at gå i gang med noget nyt og blevet god til at springe ud i at sætte mange forskellige farver sammen. Kh. Kristina

  SvarSlet
 4. hmmm den var svær....men jeg er god til at sætte farver sammen og til at få gode ideer :-) Knus, Helle

  SvarSlet
 5. Jeg synes selv, at jeg er rimelig god til at sætte farver sammen, bruge mine rester og improvisere, hvis mønsteret ikke lige passer til min tålmodighed (eller mangel på samme)..

  Anne-Lise B.

  SvarSlet
 6. Svært...., men lad mig nu tænke! 1: Jeg er god til at blive begejstret over et mønster, en farve, et stof og en bog/blad. 2: Jeg er god til at planlægge, vaske og stryge stoffet omhyggeligt inden jeg skærer(omhyggeligt). 3: Jeg er god til at tage det helt afslappet, hvis jeg "taber gnisten" i et igangværende projekt, at lægge det fra mig i ufobunken. Og det helt uden dårlig samvittighed!!! Mange hilsner fra Inger

  SvarSlet
 7. Jeg mener selv, at jeg er god til at sy på pap, for derefter at sy det sammen....det var vidst 2 ting, som det 3. er jeg god til at blive inspireret af andres restetæpper (som jeg måske kun får syet toppen til, fordi jeg inderst inde ikke orker at sidde og quilte et stort tæppe)

  SvarSlet
 8. Hvis jeg selv skal sige det, og det skal jeg jo for at deltage ;) så er jeg god til at matche farver sammen. Og at blive inspireret af andre patchworkere, for derefter at lave mit helt eget - blandt andet har jeg lavet barnedåbsophæng i patchwork med billeder overført til stof. Jeg er også god til, at sy over pap da det for mig altid sikre den perfekte sammensyning.

  SvarSlet
 9. Hej Laila,

  Ja hvad er jeg så god til Hmmmm. Jeg er god til at bruge inspiration fra diverse blade og bøger og så lave mit eget design. Og jeg er god til det med farver. Samt god til at tegne ting op på en god og præcis måde.
  Knus fra Winnie

  Og stort tillykke til Mona.

  SvarSlet
 10. Jeg er rigtig god til at sy baglæns, skabe UFOér og ........ hmmmmm som Tina, er det sociale meget vigtigt for mig også ...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 11. Hej Laila!
  Jeg er rigtig god til at springe ud i nogle projekter, som jeg faktisk ikke kan gebærde mig i, men har hidtil opnået gode resultater. Jeg er god til at "opfinde" forskellige ophæng fra egentlige applikationsmønstre og ikke mindst er min tålmodighed mit bedste redskab. Det gælder både håndsyning, og maskinsyning, som jeg er begyndt at bevæge mig ud i og ikke mindst quiltning på maskine, som er et U-land for mig, men lykkes skal det altlså en dag: ha-ha.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 12. Hej Laila

  Ja hvad er jeg god til. sætte farver sammen, jeg har også bedre tålmodighed ved patchwork end ved meget andet, og når jeg så hjælper andre siger de at det er jeg bare god til. Jeg er ikke mindst god til at købe stoffer :-). Ups nu blev det 4 og jeg tror den sidste skal stå først.
  God weekend.

  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 13. Hej Laila

  Det jeg er bedst til er at få ideer, nogle bliver til noget andre bliver kun til ideer, så er jeg god til at bruge mine rester og som det tredie er jeg ret god til at sy over pap - det er også det jeg holder mest af.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 14. Hej Laila
  God til nye ideer/ting, broderi på quilt og til at gi' quilt som gaver - kun til dem som regner det- Hilsen Birgith

  SvarSlet
 15. Ja, du har ret, det er svært at rose sig selv, men tre ting, som jeg er god til, at hoppe ud i nye projekter, med ukendte teknikker (learning by doing), at håndapplikere på symaskine, at sy patchworktasker.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 16. Hele 3 ting - det er en udfordring, men jeg er god til at sy alle former for paperpiecing, er rigtig god til at få topstykker færdig, kniber mere med quiltsandwichen (så jeg har en del liggende der mangler montering)og så er jeg rimelig god til at designe i EQ7. Fortsat god søndag til alle.

  SvarSlet
 17. Jeg er god til at springe ud i at afprøve nye teknikker, og til at forandre et given mønsterstørrelse til noget der er brugbart for mig, og til at applikerer

  SvarSlet
 18. Jeg er god til at sätte sammen farver. God til at sätte sammen rester.God til at lägge det tilside og tänke jeg quilter senere.

  SvarSlet
 19. Hej laila.
  De 3 ting jeg synes jer er god til. Jeg er efterhånden ret god til at håndquilte, jeg elsker det, jeg er også god til at få syet det jeg er igang med færdigt, har ikke mange ufoer liggende og sidst men ikke mindst er jeg god til at være sammen med andre om min hobby.
  hilsen jette

  SvarSlet
 20. Hej Laila
  Jeg er god til at skære så jeg ikke har for meget spild.
  Jeg er god til at sy sammen så det kan klare lysprøven
  Jeg er god til at quilte
  og sidst men ikke mindst så er jeg god til det jeg vil. :-)
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laila.

   Jeg designer selv nye og moderne mønstre fx på bøjlepunge, grydelapper med hunden Nuser samt Uglen Oskar, som endda har været i Kludemagasinet.
   Jeg synes selv, at jeg er god til at sammensætte farver. Har desværre én gang ladet en butiksindehaver stå for farvevalget - og jeg har aldrig fortrudt noget så meget - da jeg synes, at jeg er langt bedre til det selv!
   Omhyggelighed er også en af mine forcer.

   Hilsen Bettina

   Slet
 21. 1. er alt for god til at blive begejstret for noget nyt: stoffer, mønstre og bøger mv.
  2. er derfor god til at få lavet mange Ufo'er.
  3. det jeg pt. er bedst til: at vaske og stryge stofferne, sy lige og er noget øv, så bliver der syet baglæns.
  Tak for at sætte tankerne i gang Laila. Det var en øjenåbner, noget skal ændres i fremtiden: bl.a øves quiltning og på den måde få nogle Ufo'er udryddet.
  Mange hilsner til alle.

  SvarSlet
 22. Hej Laila!

  Jeg er god til:
  1) vælge farve
  2) vælge stoffer
  3) sætte stoffer sammen på plads i et mønster

  Patchwork hilsner
  Edna

  SvarSlet
 23. Dette er en prøve.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.