fredag den 14. september 2012

Quiltersjov 14. september

Det er fredag, klokken er tæt på 19.00, mens jeg skriver dette. Det er tid til en ny omgang quiltersjov på en fredag, hvor det pludselig blev efterår!

Ugen har budt på tre blokke i Blokfesten, søg på blokfest og find dem alle. Ellers har jeg i dag fået gjort klar til at sende ud til Quilteklubbens medlemmer. Du kan lige nå det, hvis du er kvik og vil med i denne omgang. Klik her, hvis du se mere om quilteklubben.

Men til det sjove, du får et puslespil, som er forsiden på en meget populær bog. Den har været udsolgt noget tid, men er meget snart at finde på hylden igen. Du er velkommen til at forudbestille dit eksemplar, det kan du gøre her.
Sidste uges spørgsmål om hvilken slags quilter man selv mener at være, har givet mange gode svar. Jeg blev såmænd også lidt quilterfilosofisk, da jeg læste svarene. Nogen var til det hele og fik mange oplevelser OG ufoer ud det, andre (få) gjorde en ting færdig af gangen. Og så var der en del svar, som handlede om man var til at quilte i hånden eller på maskine. Jamen, sådan kunne spærgsmålet da også forstås.

For mig er en quilt ikke en quilt, før den er quiltet. Jeg syr patchwork og er en quilter. De, som ikke får quiltet, er måske "toppere". De syr jo kun toppen ;)

Nu er vi fremme ved ugens quilterfilosofiske ?

Quilter eller patchworker, hvordan er din opfattelse af disse to betegnelser?

Skriv dit svar i en kommentar herunder og deltag i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Vinderen kan ses her på bloggen i morgen.

Og husk, det er kun for sjov!

25 kommentarer:

 1. Hej Laila

  For mig er quilter og patchworker kort og godt et og samme begreb.....ingen forskel :o)

  Hilsen
  Tina

  SvarSlet
 2. Hej Laila! Sikke da et (svært) spørgsmål, nu skal jeg jo tænke! : Kan man være en quilter, hvis man ikke quilter? Når toppen er syet, er det patchwork, og når den er færdig (quiltet og kantet), er det en quilt, - tror jeg nok! :-) Jeg er selv en patchworker, men vil arbejde på også at blive en quilter. Men betegnelsen quilter bliver jo brugt bredt, og jeg synes egentlig, at det er lige meget; man kan jo bruge det ord, man selv synes "smager" bedst, bare man morer sig! Mange quilte-hilsner til alle, god week-end fra Inger

  SvarSlet

 3. Hej Laila.Meget spændende med dine puslespil, den i sidste uge var sværer end den idag, nå det var jo ikke det der skulle skrives,man er vel en patchworker indtil man skal quilte,alle har jo forskellige meninger og det er rart, vi er jo alle forskellige.

  God aften god weekend til alle. Solvejg

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er en og samme person.
  Men måske er en quilter lidt "finere/dygtigere" end en patchworker ....
  God weekend fra Mette

  SvarSlet
 5. Jeg synes ikke, ordet patchworker bliver brugt særligt ofte, så for mig er en patchworker en quilter og omvendt!

  SvarSlet
 6. Hej Laila, jeg mener også, når man syr "toppen" eller andet, er man patchworker, og når man har quiltet sit patchwork, er man quilter. God week-end. Hilsen Jane

  SvarSlet
 7. Hej Laila.
  Hvis man ser sådan helt bogstaveligt på det, så er ordet quilt engelsk og patchworker såvidt en dansk betegnelse, så egentlig er det vel det samme.
  Alligevel synes jeg måske, at en quilter lyder lidt mere prof. end bare en patchworker. Uanset, så syr vi alle sammen patchwork, og får alle flotte resultater ud af det.
  Rigtig god weekend til alle.

  Mange hilsener

  Pia

  SvarSlet
 8. Skal man være begge dele, er man vel patchworker til man har quiltet sit første tæppe og så quilter derefter.
  God weekend.
  Mvh
  AC

  SvarSlet
 9. Jeg tror man er patchworker når man laver toppene og når det heles så skal samles er man quilter. Jeg tror man syr patchwork og laver en quilt.
  God weekend
  Hilsen
  Lis

  SvarSlet
 10. Hej Laila

  Jeg synes det er det samme om man er en patchworker eller quilter.
  Rigtig god weekend. Nu vil jeg gøre klar til imorgen da skal jeg på kursus. Glæder mig.

  God weekend.

  Mange syhilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg er patchworkere når jag finder et mönster jeg synes om. Siden blir jeg ofte UFO quilter.

  SvarSlet
 12. Ja, hvis man spørger ordbogen er der ingen svar at hente. Om jeg er det ene eller det andet, afhænger af, hvor i verden jeg er, for der er vist ikke mange steder udenfor Norden, som bruger ordet patchworker. Jeg betragter mig selv, som patchworker, men også som quilter, hvis jeg er udenlands.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 13. Hos mig er der ingen tvivl. Jeg er patchworker! Når jeg når til at quilte, så bliver det en sur pligt at få gjort projektet færdigt.
  Syhilsner
  Kirsten

  SvarSlet
 14. Hej Laila. Jeg tror nok, at jeg er patchworker, men jeg holder meget af at quilte både på maskine og i hånden. Det er et svært spørgsmål, som jeg ikke har tænkt over tidligere, og er der egentlig nogen forskel? God søndag fra Hanne Bruun

  SvarSlet
 15. Jeg slutter mig til flokken - jeg er også patchworker. Det er bare det sjoveste at lave toppen. Jeg går næsten også altid død, når jeg skal i gang med at quilte. Så jeg er gået over til minimalistisk quiltning :-)

  SvarSlet
 16. For mig er det ligegyldigt, om det bliver kaldt patchworker eller quilter, jeg elsker at skære og sy, sætte sammen, og se det færdige resultat.
  Kærligst Mona

  SvarSlet
 17. Quilter er for mig processen med at sy en top, fyld og en bagside sammen. Patchworker er for mig det at sy dele/lapper sammen til en helhed.

  SvarSlet
 18. Spændende begge dele, men øver mig stadig på Quilting.

  SvarSlet
 19. For mig var det et og samme begreb indtil jeg begyndte at læse og lære mere om det. Så nu vil jeg sige at jeg er en patchworker, men jeg håber inderligt også jeg engang kan blive en rigtig god quilter. Er helt imponeret over jer som virkelig kan frihånds quilt
  Gitte M

  SvarSlet
 20. Hej Laila

  Er det mon ikke en temperament spørgsmål om man vil betegne sig som quilter eller patchworker ? I engelsktalende lande er man quilter, i Danmark + Norden bruges også ordet patchworker.

  Hilsen Aase R.

  SvarSlet
 21. Jeg er en der syr ting af stof - gerne brugte - jeg er hverken det ene eller det andet, men så længe det er sjovt, kan det vel også være ligegyldigt?
  Bliver dog nødt til at indrømmer at der efterhånden ofte indkøbes "lidt" nyt stof, som så omsættes til et bestemt produkt, som jeg har fundet/købt et mønster til! Jeg nyder at se andres ting, såvel som jeg nyder at være i selskab, hvor der arbejdes med stoffer - der kan jo altid læres en masse nyt, så engang bliver man måske så dygtig, at man med rette kan kalde sig en quilter, pt ved jeg absolut ikke, hvad det dækker over (men jeg ved hvad en UFO er)
  Jeg har lige læst, der skal 12 sting på en inch - så jeg har lang vej igen før jeg kan quilte!
  Mange hilsner til alle.

  SvarSlet
 22. For mig er en Quilter, een der er meget dygtig til at sy patchwork.
  En patchworker er sådan een som mig :)
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 23. *For mig at se er jeg begge dele for jeg både syr pw og quilter det syede :) DVS jeg kan ikke quilte som man skal med lige sting og lige mellemrum, men jeg gør det så godt som jeg kan. Og vil gerne freestylequilte på maskinen.
  Hilsen Chila

  SvarSlet
 24. Hej Laila,
  Jeg har egenlig slet ikke tænkt på om der igrunden var den store forskel, men når du spørger på den måde kan jeg godt se forskelligheden. Om jeg er en Quilter nææææ, men patchworker, ja det er jeg med et strejf af quilter, som nok bliver mere og mere, efterhånden.... Når jeg ser mange smukke og unikke quilt, ja så er jeg ikke quilter...
  God weekend til alle
  Patch/Quiltehilsen Anne Lise

  SvarSlet
 25. Syr vi ikke alle Patchwork af alle de små stykker stof,, Og er Patchworkere !!
  Ja :):)jeg køber jo stoffet og skærer det så i mange små stykker, og genbruger nok ikke ret tit de gamle skjorter eller duge , som man oprindeligt ville kalde ægte patchworkere
  Quilter, er det ikke det, der er det næste spændende nogle i hånden og andre med Free style på maskine.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.