fredag den 18. maj 2012

Quiltersjov

Sååååå er det fredag igen, velkommen til(bage). Tak for jeres svar på min undren, det fik mig til at tænke over, at jeg jo heller ikke lige når at kommentere alle de steder, jeg gerne vil. Hm, jeg fortsætter med Quiltersjov, så længe jeg synes, det er sjovt!

Ugens vinder er fundet ved et tilfældigt valgt tal mellem jeres kommentarer.

Det blev tallet 6 og dermed kan jeg sige tillykke til Inger R, som  har vundet ugens gavekort. Kontakt mig inden næste fredag for aftale om anvendelse.

Quiltersjov denne uge er en rebus, hvor der kan findes hjælp i et bynavn, som fremgår af rebussen.


Skriv gerne løsningen i din kommentar eller husk den, så vil jeg prøve at huske at skrive den næste uge. Løsningerne kan jo ikke ses sådan lige med det samme, men du behøver ikke skrive den.

Hele ugen har jeg fulgt med i alle de gode råd, der er givet videre i kommentarerne. Jeg tror, de kan blive til stor gavn i lang tid frem over. Hm, da jeg var på Quiltefestival i Aulby i dag, talte vi om, hvor mange forskellige smarte (og nærmest u-undværlige) linealer der dog findes. ´

Men det stopper ikke der, quiltehandsker, ditto underlag, nåletrækker og mange flere hjælpemidler. Hvis jeg skal vælge det, som har størst værdi som hjælpemiddel med streg under HJÆLP, så bliver det rulleskæreren. Tænk, hvor meget tid der spares med sådan en fætter. Senere kom den så i både små og store udgaver fra 18 - 60 mm. Ja, så kom der mere i quilterværktøjskassen.

Ugens quilterfilosofiske ? er: Hvilket hjælpemiddel har / har haft størst værdi for dig?

Skriv dit bud i en kommentar, berig os andre med dine erfaringer OG deltag i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

21 kommentarer:

 1. Nåletræderen er det største hjælpemiddel for mig, da mine øjne er dårlige - men heldigvis ikke dårligere end at jeg stadig kan sy.

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig er rulleskæreren alfa og omega for en quilter, men lige så uundværlige er skærepladen og skærelinealen!
  På andenpladsen kommer mit fingerbøl! Jeg kan overhovedet ikke håndsy uden fingerbøl, og sådan har jeg haft lige siden min mormor lærte mig håndarbejde for mere end 60 år siden!

  SvarSlet
 3. Hej Laila,
  med fare for at det bliver kedeligt, så er mit svar også rulleskæren, dét ultimative patchworkværktöj!
  Kh Bente
  -som ikke skrev noget i sidste uges quiz, da jeg skriver mange kommentare også under almindelig posts og ikke kun når der er en giveaway. Fra min poisibog kan jeg huske; "vær mod andre som du ønsker at de er imod dig" og jeg kan også godt lide at få kommentare på bloggen!
  PS: hilsen fra Else, hun blev glad ☺

  SvarSlet
 4. Anne Nyvang Christiansen19. maj 2012 kl. 09.17

  Kære Laila.
  Når nu jeg tænker over det, så ændrer hjælpemidlets værdi sig igennem årene - for mig ihvertfald. Ja, jeg er da enig i, at rulleskærer og skæreplade er en STOR opfindelse, men ligeså er linealerne også !
  Men også opsprætteren og de forskellige sakse til forskelligt brug.
  Indtil for få år siden kunne jeg se at sy og iøvrigt også lave andet håndarbejde uanset, hvor meget eller hvor lidt lys, der var.
  Nu er jeg meget afhængig af et rigtig godt arbejdslys - især om aftenen, så p.t. er det gode lys det vigtigste hjælpemiddel for mig - da du ikke skriver patchworkhjælpemiddel, tænker jeg, at det er ok ....
  Til gengæld er det sjældent, at jeg bruger opsprætter ....
  Kh. Anne.

  SvarSlet
 5. Hej Laila.

  Da jeg helst syr i hånden, kan jeg absolut ikke undvære gode synåle, fingerbøl og meget gerne gode markeringsblyanter. Som andre er jeg også meget glad for gode sakse, rulleskærer/skæreplade, linialer og ikke mindst mit gode lysstofrør med dagslys. Jeg kan godt blive ved, men alt har en ende.

  Hilsen og go' weekend
  Ingelise

  SvarSlet
 6. Hej Laila.
  Mit vigtigste redskab er skæreplade, rulleskære, linealer og dernæst symaskinen, saks og opsprætter.
  Kh Anne Hansen

  SvarSlet
 7. Ja jeg må jo også indrømme at rulleskærer, linealer og skærepladen er fuldstændig uundværlige, men jeg er også meget glad for mine flamingoplader, som jeg har lavet i flere str. lige til at sætte en blok op på så er det lige til at gå igang med syningen, når det er i hånden, hvilket det mest er for mig......Og mit fingerbøl, kan slet ikke uden....

  SvarSlet
 8. Hej Laila.
  Mine vigtigste redskaber er skæreplade, lineal og rulleskærer

  SvarSlet
 9. Hej Laila
  Det vigtigste for mig er gode nåle og godt tråd, men vil helst ikke undvære noget af alt det andet, som bruges til patchwork.
  Mvh
  AC

  SvarSlet
 10. Rækken af redskaber er uendelig, men rulleskæreren, underlaget og linealen er rare at have sammen med gode sakse, men uden nåle til håndsyning og til symaskinen, ja, så har man ikke noget at bruge det til.

  SvarSlet
 11. Ja, jeg støtter mig nok til flertallet, rulleskærer, lineal og skæreplade, har jeg ejet længe :-) ...men da jeg så lærte at bruge det rigtigt, at udnytte alle streger og vinkler, blev det undværligt, super let at bruge, og det også til andre ting end Patchwork.

  God weekend

  SvarSlet
 12. Øh..., går vi ud fra, at symaskine, rulleskærer, lineal og skæreplade er en selvfølge? I så fald er det absolut min dagslyslampe, jeg nødigst vil undvære! Og så mine briller med glidende overgang, selvfølgelig! Men ellers har jeg det med at falde for spændende linealer, sjove (uundværlige) dimser og dippedutter, f.eks. er jeg ejer af en chenille-opsprætter, som jeg bare aldrig har brugt. Jeg kan altid finde en eller anden ting, som jeg bare MÅ eje! Mange hilsner Inger
  PS. Jeg vandt sidste uges lodtrækning, tusind tak, Laila! Gavekortet skal nok bruges til hjælp til en spændende lineal, jeg ikke kan undvære, jeg skal bare lig finde ud af hvilken.

  SvarSlet
 13. Jeg lægger mig i kølvandet af de mange der finder rulleskærer, skæreplade, linial uundværlige, men for mig er symaskinen lige så uundværlig og allermest de lækre stoffer.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 14. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 15. Lisbeth Schwartz21. maj 2012 kl. 17.16

  Hej Laila
  Det må være skæreplade og rulleskære og lineal der er de vigtigste for mig.

  Hilsen

  Lisbeth

  SvarSlet
 16. Rulleskærer
  Linial
  Skæreplade og
  det sidste nye mine QUILTEHANDSKER, ej hvor er jeg dog glad for dem...
  Ikke mere ondt i nakken af anstrengelser....
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 17. Hej Laila!
  En super god og skarp saks og min symaskine og dertil selvfølgelig mine quiltehandsker.
  Hilsen Trille

  SvarSlet
 18. Hej Laila.
  Jeg "æælsker" min nye Pfaff symaskine, dernæst rulleskærer, skæreplade, div. linialer osv.
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 19. Hej Laila

  Jeg melder mig også under fanen og siger, rulleskærer, linieal, skæreplade, nåletræder og fingerbøl i nævnte rækkefølge som de største hjælperedkaber som jeg absolut har størst værdi og absolut ikke vil undvære :)

  Løsningen på rebusen: "Denne uge bød på årets quiltefest i Aulby som blev afholdt samtidig med Nordisk træf i Ålborg"

  Hilsen Tina

  SvarSlet
 20. Hej Laila , svaret er : Denne uge bød på årets quiltefestival i Aulby som blev afholdt samtidig med nordisk træf i Ålborg.

  Det vigtigste redskab for mig udover de indlysende grundting som skæreplade m.m. er nåletråderen - det er en fantastisk opfindelse.

  Hilsen Dorthe Blaabjerg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe

   Tillykke til dig, du er ugens vinder.

   Slet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.