fredag den 27. april 2012

Quilter-sjov - det er fredag!

Hallehøj, her kommer ikke jeg, men quiltersjov. Kun en smule forsinket, men sådan kan det gå, når der kommer folk forbi....

Ugens vinder er fundet, det blev Helle Svensson, som har vundet en lækker lineal fra Creative Grids. Tillykke til dig, held og lykke til alle, som deltager i denne uges sjov.

Denne uge får du et hyggeligt puslespil med Susannes flotte løber og dækkeservietter. Kan du ikke åbne puslespillet direkte her på bloggen, kan du klikke på det lille billede under puslespillet.


preview42 pieceFarm_girl_quilts_lilleKlik på billedet, hvis du ikke kan fp puslespillet til at virke. (Åbner i et nyt vindue)

Kan du mon huske dit første projekt med patchwork?

Mit første var en stjernequilt på et kursus i Korsør hos Asta Rosenbeck. Jeg havde købt lidt "rigtige" patchworkstoffer og så ellers ensfarvede bomuldsstoffer hos Jysk. Uha, det skulle jo ikke koste for meget, hvis jeg ikke brød mig om det. Hm, quilten blev aldrig færdig. Ligger såmænd i en kasse med mærket UFO, ind imellem synes jeg, den skal ud, men den ligger der endnu.

Ugens filosofiske spørgsmål er, som du sikkert har regnet ud:

Hvad var dit første patchworkprojekt?

Skriv svaret i en kommentar her under og du deltager i ugens lodtrækning. Du har helt til næste fredag. Det bliver ikke kl. 18.00, men nok lidt senere jeg er på Samsø til Strik og Quilt, men det kommer i løbet af aftenen.

Ugens gevinst er fem flotte fatquarter i batik, skriv hvilken farve, du gerne vil vinde.

23 kommentarer:

 1. Det var et sæt sengetøj til en junior dyne i de helt små sekskanter og da drengen var vokset fra det lavede moderen det om til et vægæpppe ved sengen....

  SvarSlet
 2. Mit første patchwork var en nålebog og det var i efteråret 1985. Derefter blev det til æsker.

  SvarSlet
 3. Det var et en juledug med stjerner syet over pap til min mor.
  God quilte uge til alle.
  Lis Holte

  SvarSlet
 4. Mit første var solsikketæppet som jeg fik tilsendt med posten i små pakker.
  Det var virkelig så spændende og så svært, og jeg syede det i hånden over pap.
  Tror det var fra en bog af Bente Birk. Og det er mange mange år siden.

  SvarSlet
 5. Jo, jeg glemmer den aldrig, min første quilt, for jeg har den stadig og skiller mig aldrig af med den! Jeg var syg og derfor sygemeldt i næsten 3 måneder, og syede mig rask med en blå quilt med 9 huse, fundet i Hendes Verden. Den har mange fejl, f.eks. glemte papper hist og her, den er lidt skæv og er blevet noget falmet i årenes løb. Men den betyder meget for mig, og jeg elsker den! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 6. Jeg havde meldt mig til et weekendkursus, og regnede med, at jeg måske kunne få syet et par grydelapper. Det blev istedet til et stort vægtæppe med små huse og træer syet som stamps. Der gik flere år inden jeg fik syet mine første grydelapper.

  SvarSlet
 7. Jeg har købt en hundehvalp af Mette fra Patchwork gården i Ørbæk. Vi har været på mange udstillinger og en dag da vi var på udstilling i Brøndby hallen viste Mette mig noget patchwork. Siden sendte hun en lille stjerne nålepude til mig og min søster, og efter den dag har vi begge været stofnarkomaner. Meget sjovt - før forsynede Mette mig med hund, og nu kan hun forsyne mig med stof :-)

  Dorthe Blaabjerg - dobla@mail.dk

  SvarSlet
 8. Mit første patchwork er et babytæppe, jeg har længe været vild med patchwork, men kunne ikke komme igang. Jeg fik en veninde til at vise mig, hvordan man gør, og siden efteråret, har jeg syet bløde bokse, grydelapper, poser og nålepude. Tæppet er ikke helt færdigt, men det blir det en dag, der er jo så mange ting man gerne vil prøve, når man er nybegynder. ( farven kunne være sort)

  SvarSlet
 9. Mit første projekt var et babytæppe til min yngste søn, det er syet i hånden. han er for længe siden vokset fra tæppet, men værner om det, da vi fik hund i vinterferien, kom han sødt med sit tæppe og sagde at nu var hunden babyen så den måtte få hans tæppe, og hunden elsker at ligge på det.

  SvarSlet
 10. Mit første patchworkprojekt var et sengetæppe Trip arround the world, syet på kursus hos Britta i det lokale forsamlingshus, med opklæbning af mønstret i stofferne, på ternet papir. Stofferne indkøbte rester fra Peters resthal, med krav om, at de skulle være ferskenfarvede, det var de, dertil en lille sæk rester + lagner til kant og bagside. Det blev færdig og jeg har det endnu. Kan ses på min hjemmeside.
  Bare ikke pink.
  MVH Esther

  SvarSlet
 11. Mit allerførste projekt var 4 kaffebrikker (sykit fra Patchwork-oasen). Jeg holdt Helle med selskab på hendes stand til Husflidsmessen, og så mente hun, at jeg skulle sy på noget. Jeg kunne lige overskue at få kaffebrikkerne færdige, men jeg havde ikke tålmodighed til andet i 2008. Sidste år fik jeg så lyst til at sy igen og hoppede på vognen med Hannes sommer DHU, der blev til 4 dækservietter.

  SvarSlet
 12. Mit første projekt var da et sengetæppe - mindre kunne ikke gøre det. Og det ligger stadig på min mors gæsteseng i hendes kælder. Stofferne var hvad jeg nu havde fået fat i tilfældigt så jeg ville nok ikke være stolt over det i dag. Men i betragtning af at jeg var 15-16 år da jeg lavede det, så er det ret godt. Jeg har blogget om det her: http://marieiblog.blogspot.com/2010/11/teenage-logcabin.html da jeg opdagede tæppet for et par år siden.

  SvarSlet
 13. Mit første værk er to små billeder af høns, som stadig hænger i mit køkken.
  De blev aldrig quiltet, og bliver det nok heller aldrig.
  Venlig hilsen
  Johanne Marie Andersen.

  SvarSlet
 14. Noget af det første jeg lavede var to sengetæpper til vores piger i lyserøde og lilla farver, det var på maskine og i en strimmelteknik. De har dem stadig, selv om det er mindst tyve år siden. Det ene er vasket så mange gange at det er lige ved at gå fra hinanden. Jeg kommer nok til at lave dem hver et nyt.
  Mange hilsner
  Anne Grete Olsen

  SvarSlet
 15. Lisbeth Schwartz29. april 2012 kl. 07.09

  Mit første parchworkprojekt var julehjerter, jeg lavede 2 stk til gave til min mor og søster, og de hænger på væggen hver jul.
  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 16. Mit første patchwork arbejde var et lille vægtæppe med huset.Det blev ikke så pænt, men jeg var stolt af det. Det er nu 13 - 14 år siden og var starten til mange tæpper, dækkeservietter og meget meget mere.
  Mange hilsner
  Aase

  SvarSlet
 17. Mit første patchwork var til at starte med et pudebetræk i japansk foldeteknik, den yderste farve var sorte rester af min mors bomuldsstof. Og midten var rester fra et meget stivt bomuldsstof i grønt med print på, som var blevet købt og syet til en kjole til mig.
  Jeg syntes det var så hyggeligt, at jeg efterfølgende gik i gang med et stort tæppe med forskellige størrelser af japansk foldeteknik - og grunden til det var, at der ikke var så meget tilbage af det grønne stof. Så til sidst blev også kjolen klippet op. Det var bare en lidt for stor mundfuld for mig som 15 årig, så det tog mig 4 år at blive færdig..

  SvarSlet
 18. Så vidt jeg husker var mit første projekt et babytæppe(håndsyet) med tilhørende pusletaske. Tæppet bliver flittigt brugt stadigvæk.
  Mange hilsener
  Kristina Hyldevang-Otto

  SvarSlet
 19. Mit først projekt var en taske jeg syede i ungdomsklubben i 1977. Det var et mønster fra et dansk ugeblad og jeg brugte kun rester til sekskanterne og et par gamle cowboybukser til alt andet. Selv lynlåsen var genbrug :-) Tasken blev smidt ud efter 30 år og jeg har fortrudt det lige siden :-)

  SvarSlet
 20. Mit første projekt i 1995 var også i stoffer fra Jysk, et senge tæppe i trekanter over pap, jeg brugte gammelt pap fra skoæsker og lign. jeg viste ikke hvad jeg rigtigt skulle, men der gik 4 år så var det færdigt, siden er det gået noget bedre
  :-)

  SvarSlet
 21. Mit første patchwork var æblegrydelapper, købt hos Madam Blå i 1993. Mangler kun at aplikere et enkelt blad,så er grydelapperne endelige færdige.
  Mange hilsner Hanne Kleberg Møller

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til dig, du er ugens vinder. Send mig lige en adresse og et farveønske.

   Slet
 22. Mit første patchworkprojekt i 1979 var bolde syet over pap af stofrester fra min mors overskudskasse. Efterfølgende gik jeg i gang med et sengetæppe, blomster sammensat af sekskanter og syet over pap, det tog et par år inden jeg var færdig. Jeg har stadig tæppet. mvh Ninna Kofoed

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.