lørdag den 7. oktober 2017

Quiltning på langarm er sjovt og stærkt vanedannende

Der er sikkert mange af jer, der lige som mig kigger langt efter quiltning på langarm. (og nu kigger jeg ikke kun). Det ser legende let ud og i hvert fald mere enkelt end at kravle rundt på knæ og samle en quilt. Men.....

"Det er dyrt - jeg har ikke plads til sådan en fætter - jeg kan garanteret ikke finde ud af det - det er garanteret besværligt at sætte quilten på - jeg skal nok øve mig i 100 år, før jeg kan..."

Kan du sige ja til bare en af disse tanker eller alle, så kan jeg glæde dig med, at du ikke har ret. Måske i de to første. Men, læs lidt videre, så forklarer jeg det nærmere.

Du har ret i, at det er dyrt. Men kun hvis du skal købe en maskine selv. Og det behøver du ikke.

Og ja, den fylder godt i landskabet. Selvom det nu er muligt at en langarmsquiltemaskine som min Bernina Q24 med en mindre ramme. Det kommer jeg tilbage til.

Men jo - du kan nemt finde ud af det. Og nej, det er ikke besværligt at sætte quilten på. Der er en regel, du skal kende. Og nej, du behøver ikke øve dig mere end 5 - 10 minutter.  Nysgerrig for at vide hvordan - så læs roligt videre.

Bernina Q24, som jeg har købt hos Kyndbøl Symaskiner i Odense, er med den lille ramme. Det betyder, at den er 275 cm bred. Hvor den bredeste er 4 meter. Og jeg kan så quilte op til 180 cm bredde på quilten.

Du kan leje mig, så quilter jeg for dig. Eller du kan leje maskinen (og mig), så får du et lille oplæringskursus og quilter selv. Almindeligvis kan en slumretæppe - quilt - størrelse klares på 3 - 4 timer.


Det er nemt at quilte selv uden erfaring, fordi jeg har en pantograf på min maskine. Det er håndtag til bagsiden af selve rammen. Her kan lægges et rillemønster på bordet bag rammen. Og så sættes en metalpind ned i rillen og du fører maskinen stille og roligt i mønstret og der quiltes smukt på den anden side af rammen.

Det er derfor, at Jytte på billedet står på den anden side af selve quilten.

Så var det med, at det var besværligt. Der er EN regel.

Alt skal være skåret vinkelret lige og bagside og mellemfoer skal være 10 cm større hele vejen rundt. 

Hm, var det to regler. Har du sørget for det, så kører det glat. Har du ikke, så skal der hugges en hæl og klippes en tå. Men vi klarer den. Det tager bare længere tid.

Se video, hvor Sanne quilter og har 3 minutters erfaring med det. 

Kontakt mig, hvis du har lyst til at booke en tid til at quilte selv. Det kan du gøre efter aftale i butikkens åbningstid. Vil du have quiltet af mig, så kom forbi, så aftaler vi mønster og tråd. Der kan normalt quiltes på maks. to uger.

Og så er det jo lørdag, så du skal ikke snydes for et puslespil. Det kommer her.

Kan du have en skøn weekend

Glade hilsner
Laila
BaliQuilt2 kommentarer:

 1. hej Laila! Sejt! Det ser så nemt ud, så måske ku` jeg også? Man er jo blevet lidt tung i en vis legemsdel, men måske alligevel? Tak for puslespillet, Laila, det er rigtig hyggeligt. Hvor lang tid brugte Jytte til at quilte sin fine quilt? Og Sanne?
  Mange quiltehilsner til alle, Inger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inger
   Tusind tak fordi du tog dig tid til en kommentar. Det er så hyggeligt.
   Selvfølgelig kan du finde ud af det. Ingen har givet op indtil nu. Det er da succes. Jytte brugte 3 timer fra start med kursus, opsætning og quiltning. Det er almindeligs den tid, det tager. Sanne prøvede bare at quilte og gjorde den ikke færdig. Det gjorde jeg, det var min quilt eller en model.-
   Glade hilsner
   Laila
   BaliQuilt

   Slet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.