fredag den 18. juli 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag

Ugens vinder er fundet, der skal siges STORT tillykke til Annelise Pedersen. Du er så heldig at have vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr.

Du får fingrene i det ved at maile til mig senest næste fredag. Så sender jeg en gavekortkode retur til dig. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Ugens puslespil, kan det blive ved - ja det kan det, er et projekt fra Accuquilt. Denne gang et flot sengetæppe i blå. Det er som altid helt frivilligt, om du vil samle puslespillet.

preview36 pieceBlå himmelEn rebus kan vel også løses sammen med en kølig drik. Eller hva......
Husk, at du kan klikke på billedet for at det vist større.
Spændende forslag til udstillere på det kommende quiltemarked, tak for dem. Nu tænker jeg så, der skal da også være kurser og workshops. Og hvad er mon forskellen på de to? Varighed eller indhold.

Jeg tror, at workshop er kort, måske et par timer og kursus - ja det er så længere, måske fire til fem timer. Begge dele vil jeg forvente om, at jeg skal have fingrene i "bolledejen" og bedrive noget.

I modsætning til en demonstration, hvor der vises (demonstreres) en teknik.

Nå, det var egentlig ikke det her, som var planen for min filosoferen denne fredag. Men lad os få klarhed over det. Altså....

Hvordan er din opfattelse af forskellen på workshop og kursus?

Skriv dit svar senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Indtil da, pas godt på dig selv.

14 kommentarer:

 1. Hej Laila! Tja..., hvad skal man sige? Kursus: Langt eller kort, foredrag/og eller undervisning, f.eks. farvelære, kunstquilts, brug af andre materialer/stoffer m.m. Kursus kan både indebære teoretisk og/eller praktisk undervisning og vejledning i særlige teknikker. blokke o.s.v., måske med brug af egen, medbragte symaskine. Workshop: Kortere varighed end kursus, og altid med "fingrene i bolledejen". Også her over et bestemt emne, f.eks.: Sy en ufo færdig, jellyroll-race, sy en juleløber, pude, taske, puttetæppe o.s.v. Man kommer hjem med et projekt som er færdigt, eller i hvert fald godt i gang til færdiggørelse hjemme. Kursus er teori og (måske)praksis, workshop er (måske)teori og praksis. Forskellen er efter min mening flydende, men begge dele er sjovt, hyggeligt og spændende! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 2. For mig er forskellen mellem workshop og kursus, varigheden, worhshops, som jeg har oplevet den har været på højst 3 t, medens kursus altid var af længere varighed. Workshop er et importeret ord, som faktisk betyder værksted eller seminar, så egentlig er der slet ikke nogen forskel.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke skrive andet, end det, Esther allerede har skrevet: jeg ser også workshops som noget, der varer nogle timer, og kurser kan strække sig op til flere dage.
  Hilsen Annelise

  SvarSlet
 4. Har aldrig været på Workshop, så ved det ikke, men jeg forestiller mig da, at det næsten må være det samme

  SvarSlet
 5. jeg syntes måske forskellen kunne være ,at et kursus er mere intenst end et workshops Ane

  SvarSlet
 6. Jeg kan ligesom Annelise også tilslutte mig det Esther har skrevet. God weekend.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Laila
  Jeg kan ikke rigtigt se den store forskel, da de begge kan indeholde det samme og varigheden kan være alt fra 1 time til måske en hel weekend eller måske endda mere. Begge steder foregår der undervisning i en eller flere teknikker/emner og alle laver det samme........tror at det er hip som hap hvad man kalder det :o)
  Mange hilsener og rigtig god weekend fra Tina :o)

  SvarSlet
 8. Jeg mener at workshops er hvor man alle kommer med input til det der arbejdes med, det er ikke nødvendigvis det samme alle arbejder med. Et kortere forløb hvor man lige kan få den manglende hjælp til at komme videre. Et kursus har en underviser og et mere eller mindre fast emne og er af længere varighed - uger/mdr.
  Karin

  SvarSlet
 9. Hej Laila, ja, det er vel næsten det samme, workshops er vel kortere, og dog, der er også små hurtige kurser. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 10. Hej Laila. Jeg mener en workshop er på 1-2 timer, som en smagsprøve på, om det er noget man vil på kursus i. Kursus er for mig minimum en dag, altså 6-8 timer, gerne flere fordelt over flere gange.

  SvarSlet
 11. Workshops er for mig et kort og inspirerende tilbud på et træf eller i en butik, og det er rart hvis man selv får lov at prøve.
  Kursus er en ny teknik eller længere forløb, hvor man har meldt sig og glædet sig gennem længere tid

  SvarSlet
 12. Hej Laila. Det var dejligt at møde dig i din flotte butik i dag. Jeg har ikke været på hverken kursus eller workshop, men jeg tror, at et kursus varer længst

  SvarSlet
 13. Et godt spørgsmål men ikke let at svare på. Der er vist flere - som mig - der ikke kan redegøre for det, men et kursus har jeg prøvet og det kan være et langt forløb, hvor der er undervisning tilknyttet. Det andet har jeg aldrig deltaget i, men det har jeg opfattet som noget koncentreret og af kort varighed? Jeg ser frem til at få forklaringen fra Baliquilt. Mange sommerhilsner fra Mors.

  SvarSlet
 14. for mig er forskellen at en workshop er noget som kun tager relativ kort tid, et par timer måske, hvor et kursus er længere.
  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.