fredag den 13. juni 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag

STORT tillykke til ugens vinder, som er udtrukket tilfældigt blandt jeres kommentarer. Du skal bare svare på ugens spørgsmål for at vinde og der er ingen forkerte svar.

Tallet 13 kom frem på netop fredag den 13 - jeg har talt mig frem til at skulle sige tillykke til:

Gitte M, som er ugens vinder.

Du har vundet et gavekort på 125 kr. til BaliQuilt. Kontakt mig senest næste fredag, så får du gavekortet. Det skal anvendes indenfor 30 dage efter udtrækningsdatoen.


Ugens puslespil er en mere i rækken af flotte quilts, som du kan nemt kan skære ud til med Accuquilt. Den kan naturligvis også skæres på almindelig vis, det tager bare længere tid. Smiler.

preview36 pieceSnail Trail Quilt


En rebus får du også at hygge med, gør det, når det passer dig. I aften, i morgen, på mandag eller om et år. Der er adgang året rundt.


Rigtig mange har fortalt mig, at de er i gang med oprydning. Eller snarere udrydning af UFO-er, altså færdiggørelse af UFærdige Objekter. Det lyder som en fornuftig ting at gøre - at få ryddet op og sorteret.

Nogen projekter bliver måske endda sorteret helt fra. Tiden er løbet fra dem, men de kunne også gives videre. Der er andre, som helt sikkert kan lide dem eller har ideer til en helt anden anvendelse af projektet. Den proces er også sjov og så er dit arbejde ikke helt spildt.

For nylig opgav jeg et projekt, der var simpelthen for meget at rette op. Og det ville ikke en gang være sikkert, at det ville lykkes. I stedet for at smide det i et hjørne, så brugte jeg det til et nyt projekt.

Jeg skar panelerne ud til "æbleskrog" og skar nogen ensfarvede skrog og syede det hele sammen til en løber. Bag på blev resten af panelerne fra det oprindelig projekt brugt til bagsiden. Jeg opnåede stor tilfredshed med at have brugt stofferne og min tid til "noget".

Vi er nået til ugens quilter-filosofiske ?

Har du nogensinde opgivet et projekt?

Skriv dit svar og fortæl gerne lidt om, hvilket projekt det var, hvorfor du gav op og også gerne, hvad du gjorde med det.

Du skal skrive senest næste fredag kl. 13.00 for at være med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Vi ses - i virkeligheden eller i cyberspace.

Indtil da, pas godt på dig selv.

19 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Ja, det har jeg faktisk så sent som i denne uge - jeg ville lave AnnaKa´s "Til Sydamen", men har fortrudt både stofvalg og størrelse (den blev for stor synes jeg) + at jeg kun havde kun brugt 1 lag thermolam - der skulle have været 2 lag i den for at få den stiv nok !........så alt-i-alt er jeg slet ikke glad for den - heldigvis har jeg hverken købt hanke eller pynteknapper til den endnu, så det er kun stoffet og thermolammen der er spildt :o)
  Rigtig god weekend og mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 2. Nej det har jeg indtil videre ikke gjort, men måske sker det.
  Mvh. Kristina Hyldevang - Otto

  SvarSlet
 3. Ja det har jeg. Jeg har syet en flot taske i blå nuancer men jeg ved ganske enkelt ikke hvordan jeg færdig monterer den. Jeg har den fremme ind imellem men den ryger tilbage i bunden af skabet hver gang. Ærgerligt, for den har nogle fine farver. Måske en dag, jeg finder en løsning og får den færdig. Jeg kan kun krydse fingre.
  God weekend
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 4. Hej Laila!
  Ja, for mange år siden har jeg endda smidt nogle dækkeservietter ud, inden de blev monteret og quiltet,- de var simpelthen blevet for grimme! Jeg har vist også noget liggende, som jeg ikke rigtig kan komme videre med, de er simpelthen ikke interessante mere. Øv, hvorfor skulle vi nu snakke om det? ;-) Mange hilsner fra Inger

  SvarSlet
 5. Hej, nej endnu har jeg ikke opgivet et projekt, men nogle ligger længe inden de bliver færdige.
  Hilsen Birgith

  SvarSlet
 6. Ja 1 gang, i mine novicedage. Det var noget med buede former, som blev strøget for meget, så det blev pilskævt og umulig at rette op. Det lærte mig at være varsom med strygejernet, når jeg syr patchwork. Det blev klippet fra hinanden og det stof, som ikke var ødelagt, havnede i noget andet.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 7. Jeg har engang syet noget i hånden, der blev så skævt, at det røg direkte i skraldespanden. Det lærte mig at tegne hele mønsteret op på en gang, så man kan kontrollere det.

  Hilsen Connie P

  SvarSlet
 8. Hej Laila

  Ja, jeg har en gang været på kursus for at lære at sy mønstret: wedding-ring, det røg direkte i skraldespanden uden at være blevet færdigt, det er ikke et mønster jeg har lyst til at sy.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 9. Hej. Ja, jeg har opgivet et projekt. Jeg købte 7 m råhvidt stof til bund i DEAR JANE. Fik syet knap en blog og fandt så ud af, at det var min tålmodighed ikke til. Men jeg bruger løs af det råhvide stof til alt muligt andet, og det skal bestemt nok blive brugt, så skaden er ikke så stor.

  SvarSlet
 10. Hej Laila!

  Ja det har jeg. Da jeg lige var startet i patchworkforeningen, skulle vi sy en mysteri quilt (en ny opgave hver mødegang) - altså på maskine - uha. Da jeg var helt nybegynder, og kun syede i hånden, havde jeg slet ingen anelse om, hvordan man syr pw på maskine.

  Det blev simpelthen så vind og skævt, og det røg direkte i arkiv 13. Hvis det var syet korrekt, blev det et rigtig flot tæppe.

  Lige siden har jeg været hunderæd for at sy på maskine, men jeg er ved at komme lidt efter det, for jeg vil så gerne, og det er som bekendt lysten, der driver værket. Mester i det bliver jeg nok aldrig, men bare jeg bliver tilfreds med det, jeg får syet, så er det OK.

  Ha' en go' weekend

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 11. hej Laila ja jeg har smidt noget ud engang for længe siden og har lykkeligt glemt hvad det var Ane

  SvarSlet
 12. Hej Laila endnu har jeg ikke prøvet at opgive et projekt , men jeg har noget liggende som er lidt skævt men det er ikke opgivet endnu tror også jeg har en løsning når jeg giver tage det frem igen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 13. Jeg købte noget plastdug i stof2000 som jeg ville lave en taske af, men efter indkøb af lynlåse og skråbånd, indså jeg at med de farver ville jeg aldrig bruge tasken. Endte med at købe nyt stof, men bruge lynlåsene og skråbåndet og indtil videre ligger plastdugen stadig i skuffen. Smider sjældent noget ud, men finder på noget andet at bruge det til eller forærer det væk, så en anden måske kan få glæde af mit fejlindkøb...

  SvarSlet
 14. hej Laila
  Så var jeg endnu engang heldig med at være nr 13 I lodtrækningen. Super dejligt.
  Jeg har endnu ikke opgivet et project, men jeg er nok tæt på en bom som jeg er igen med. den skal syes I hånden og indtil videre er jeg kun nået første måned med det grove, så mangler alle finesserne, men jeg overvejer at prøve at sy den på maskine istedet og så lave de små finesse I hånden. Men nu må vi se :-)

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Du skal lige sende mig en mail, så jeg kan sende din gevinst.

   Slet
 15. Hej Laila. Ja, jeg har flere gange opgivet projekter, som jeg syntes var grimme. Så kommer de ned i restekassen, og bliver senere skåret ug til feks. firkanter, får rammer om og bliver til nye projekter. Noget er også givet væk, til færdiggørelse af andre fordi jeg ikke kunne lide det. Kun en gang har det været så slemt, at skraldespanden var eneste udvej.

  SvarSlet
 16. Jeps, sidste års sommer DHU fra Hanne´s, kunne ikke få de små skæve stykker til at passe.
  Det røg i skraldespanden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ikke godt, hvis du vil deltage i lodtrækningen, så skal du lige skrive dit navn ;)

   Slet
 17. mit første forsøg med hør i dækkeservietter, det blev så skævt at ingen redning var muligt, så det ændte i skraldespanden

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.