fredag den 6. juni 2014

Vind et gavekort med Quiltersjov hver fredag

Der er fundet en vinder blandt jeres spændende kommentarer, det blev tallet 8, som blev udtrukket.

Tælle, tælle -

STORT tillykke til Jette Carlsen, du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr.

Kontakt mig senest næste fredag for at få din gevinst.

Der er ingen tvivl om, at de fleste quiltere vil nyde at kunne hive et par dage eller mere ud af kalenderen til at koncentrere sig om patchwork.

De tre s'er sy, spise, sove er udvidet til fem. Sy, Spise, Sove, Snakke og Skraldgrine.Ugens puslespil er en smuk lille væg-quilt, som er skåret med en af de nye skabeloner fra Accuquilt - Simple Shapes af Edyta Sitar. Som altid kan du samle det, hvis du kan lide puslespil og ellers spring videre.

preview36 pieceSimple ShapeRebus får du også denne uge, der er lidt hjælp at hente ved at læse indholdet i dette indlæg. Men prøv, hvis du er til rebus. Klik på billedet for at få det større.


Jeg er så heldig at være afsted med min elskede i pinsen i en skøn sommerlejlighed. Naturligvis afsøges området for patchwork. Smiler. Inspiration skal der findes og opsøges hele tiden, ik.

Falder jeg over noget, så køber jeg altid minimum en halv meter stof og som regel en meter. Jeg har aldrig været til fatqaurters, synes det er er svært at få dem brugt og ikke mindst, at der er nok til det, jeg finder på.

Men sådan er vi meget forskellige. Nogen lader sig aldrig friste - (siger de) og andre slæber med hjem. Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvor meget stof køber du, hvis du falder over noget, der bare må med hjem?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Indtil vi ses, pas godt på dig selv.

15 kommentarer:

 1. Hej Laila

  Når jeg falder over noget stof, der bare "skriger" på at kommer med hjem, ja så skal jeg da mindst have 1 meter, men som regel ender det med 1,5 til 2 meter alt efter hvilken kategori stof, vi taler om. Noget er jo næsten bestemt som baggrundsstof eller borter, og så er man nødt til at købe en del. Hvis det derimod er "mønster-stof", så er en meter sikkert nok. Og man kan jo altid bruge resten suppleret med nye indkøb ;)

  God pinse

  Helle Hermansen

  SvarSlet
 2. Hej.
  Jeg bliver altid fristet, når jeg er i en patchworkbutik. Det kan være svært vælge stof for jeg har lyst til at købe hele butikken. Når jeg køber er det som regel 1 - 1 1/2meter. Mere hvis jeg ved, hvad det skal bruges til.
  Kh.
  Kristina Hyldevang-Otto

  SvarSlet
 3. Hej Laila
  Jeg køber også som min. 1 meter, afhængigt af hvilket stof det er og hvis jeg ikke ved hvad det skal bruges til........hvis jeg har et projekt i tankerne, så køber jeg så jeg er helt sikker på at der er nok.....hellere alt for meget end for lidt :o)
  Fortsat god fornøjelse med jeres lille miniferie i det jyske :o)
  Knus
  Tina

  SvarSlet
 4. Når jeg bliver fristet afhænger det af hvad jeg vil bruge det til , jeg køber som regel 1/2 til 1 meter . God pinse.

  SvarSlet
 5. Hej Laila! Jeg køber som regel 1/2 meter, og hvis jeg har en ide om hvad jeg vil bruge det til, køber jeg 1 meter eller mere. Stofferne er souvenirer, og det er rigtig sjovt at genkende dem senere i blokke og som små lapper i et stykke patchwork. Og så det er rigtig slemt, at gå glip af en patchworkbutik, det har jeg prøvet i Berlin! Mange hilsner, og god pinse fra Inger

  SvarSlet
 6. Hej Laila, når jeg bliver fristet, og det gør jeg altid, så køber jeg for det meste en 1/2 til en 1 hel meter. Har netop i dag været med min søster, på vores årlige patchwork udflugt. En herlig dag hvor vi besøger en eller to butikker, og hvor begrænsnings kunsten er en svær størrelse, at have med at gøre.
  god pinse
  Kirstine Heldam

  SvarSlet
 7. Beror på. Jeg köber evt 50x50cm biter. Men om det er til bundfarve 1-2m så om det är nåt jeg synes om.

  SvarSlet
 8. Hej Laila!

  Jeg elsker også at gå på opdagelse, når vi er på tur. Sidste weekend var vi f.eks. i Kristianstad, hvor der lidt udenfor byen var en kæmpe stofbutik - ja faktisk 2 længer på en gammel gård. Hvilket eldorado, og ja - jeg køber altid lidt med hjem. Før i tiden var det fatquartes, men som du skriver, er der aldrig nok til det, man finder på.

  Dem syr jeg puttetæpper af nu.

  Nu køber jeg altid 30-40 cm af stofferne, men det kan godt være, at jeg øger til lidt mere efter hånden. Jeg er blevet mere modig med tiden - smiler.

  Ha' en rigtig go' tur og go' pinse.

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 9. Hej Laila. Det er meget forskelligt. Jeg køber fat quarters, hvis jeg kan få 4-6 stk. der matcher. Ellers ikke. Metervarer køber jeg også helst flere forskellige af, der matcher. Det afhænger af antallet, hvor meget jeg køber af hver. Ofte 1.5-2 meter af bundfarven og 1/1- 1 meter af resten, afhængig af antallet. Der skal jo ikke 12 meter til et tæppe.

  SvarSlet
 10. Hej Laila, jeg køber mindst 1/2 m., hvis jeg ved, hvad det skal bruges til, bliver det nok til "lidt" mere. Forsat god pinse. Mange hilsner Jane.

  SvarSlet
 11. Det kommer lidt and på mønstret på stoffet, men efterhånden har jeg lært, at 1 fat quarter er for lidt , så i reglen er det minimum ½ m gerne mere.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 12. god ferie Laila
  jeg bliver ofte fristet, jeg køber nok 1/2 meter hvis jeg er helt vild med det ellers køber jeg tit 1/4 stykker jeg syntes altid man kan finde muligheder til dem Ane

  SvarSlet
 13. hej Laila
  Jeg bliver altid fristet når jeg står I en patchwork butik og der er altid nogle stoffer som jeg MÅ have. jeg køber en FQ og gerne nogle stykker I farvematch således jeg altid har noget der passer sammen.
  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 14. Hej Laila.

  Jeg har det lidt som dig. Synes FQ er for små. Da jeg mest syr på maskine, og ofte tæpper, er der bare aldrig nok til det, man lige har lyst til at lave. Mega irriterende at blive begrænset af, at man har for lidt stof. Jeg køber som regel 1 meter når jeg forelsker mig i stof. Hvis stoffet har potentiale til bagsidestof, køber jeg som regel 2-3 meter. Måske er det derfor jeg har så meget på lager :-)

  Mvh Connie P

  SvarSlet
 15. Hej Laila
  Når jeg bliver fristet til stof-køb, køber jeg aldrig under 1/2 meter og ofte køber jeg 1 meter. Er der kun FQ- stykker, bliver det ofte til 2 - 3 stykker.

  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.