fredag den 18. april 2014

Quiltersjov 18. april 2014

Endnu en fredag er dukket op lige så hurtigt som sidste uge, måske endda lidt hurtigere ;) Hyggeligt, ik?
Jamen velkommen hertil, til fredag, quiltersjov og påske. Jeg har fundet en vinder, det blev tallet 10. Derfor et STORT tillykke til:

Jette H, du har vundet et gavekort, fordi det vil du helst vinde, kan jeg læse i din kommentar. kontakt mig senest næste fredag for at få din gevinst.

Og efter jeres kommentarer at dømme - ja så er gavekort mest populært. Skulle du være til overraskelser, så er du velkommen til at bede om det, når du engang vinder. Smiler stort :)Ugens puslespil er endnu et billede fra udstillingen i Prag og jo jo, jeg skal nok få lagt det album ud, så du kan nyde alle billederne. Det kommer lige pludselig. Billedet er fra et af tre borde med slipse-patchwork.

preview35 pieceprag2014Jeg elsker at eksperimentere med forskellig slags tråd og afprøver derfor gerne mange slags. Når jeg quilter (det er på maskine), ja så nupper jeg en, som jeg synes er flot og ser, hvad der sker. For det meste går det godt, men ikke altid. Men hvis jeg ikke prøver, så lærer jeg ikke noget nyt.
Til sammensyning har jeg altid brugt bomuldstråd, men efter jeg har lært Superior Thread at kende, har jeg prøvet noget nyt der også. Nemlig Bottomline, som er en meget tynd og stærk poleystertråd. Der kan simpelthen være så meget på en spole, så det er en hel fornøjelse at sy. Og tråden lægger sig fint sammen med overtråden og kan næsten ikke ses.

Vi er nået til ugens quilterfilosofi:

Hvilken slags tråd syr du med og til hvilket formål?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning.

Indtil da, pas godt på dig selv og hav en vidunderlig påske.

15 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg syer kun med bomuldstråd, både når jeg syer sammen om når jeg quilter - det er jeg "flasket op med" og har egentlig ikke overvejet at prøve noget andet.
  Fortsat god påske om mange hilsener fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Jeg bruger alle slags tråd, både bomuld, polyester og silke. Silke især til applikation, bomuld til håndquilting ellers polyester. Til maskinquilting kan jeg godt lide at bruge superioer
  Fortsat god påske Esther

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig rigtig lært det med tråd, hvilke der var bedst...
  Dog bruger jeg altid tråd fra firmaer der vil lægge navn til varen ..
  God påske fra
  Mette

  SvarSlet
 4. Jeg bruger mest bomuldstråd men jeg har også nu prøvet med polyestertråd og silke for bare et par dage siden og det er gået godt, jeg har quiltede med dem, og det er ikke sidste gang. Fortsat god påske.
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Al slags - hvilket vil sige det der er på lager.
  tagelaursenpiaeriksen@gmail.com

  SvarSlet
 6. mest bomuldstråd når jeg syr sammen, men ellers forskellige tråde når jeg quilter gerne med flere farver eller nyancer i tråden bruger osse broderitråd til quiltning, hvis det er en man skal se tydeligt og hvor stingene skal være lidt lange . god påske Ane

  SvarSlet
 7. Jeg har arvet en hel masse tråd og må indrømme at det bruges efter behov, dog bruger jeg altid bomuldstråd til større opgaver. De få gange jeg har maskinquiltet, er der blevet brugt silketråd eller tråd fremstillet til maskinquilt. Rigtig god påske mvh. Inge Lise

  SvarSlet
 8. Hej Laila, jeg bruger altid bomuldstråd, både til at sy sammen og quilte. Jeg syntes, at polyester nogle gange, er lidt tynde og stive. Mange påske hilsner Jane.

  SvarSlet
 9. Hej Laila. Jeg synes det der med tråd, er svært. Jeg elsker også at eksperimentere og har endda haft garn i underspolen og syet fra bagsiden. Det bliver super flot. Bomuldstråd kan knække pga. krymp, når man vasker patchworken. Polyester tråd kan smelte ved for høj varme under strygning. Jeg bruger oftest en polyestertråd, med bomudskerne. Den er temmelig dyr, men hellere det, end at arbejdet er spildt. Quiltetråden er for det meste syntetisk, for det er bare de flotteste tråde, synes jeg og det skal jo ikke stryges.
  God påske.

  SvarSlet
 10. Hej Laila
  Jeg bruger en supertynd bomuldstråd til at sy sammen med og når jeg quilter bruger jeg de tråde der er beregnet til det. Så har jeg dog ind i mellem brugt nogle ryontråden til at give en anden effekt, men det er kun i mindre områder.

  Gitte M

  SvarSlet
 11. Hej Laila! Jeg bruger bomuldstråd, for det er det jeg kender bedst. Jeg er dog ikke afvisende for at bruge en anden slags tråd, men jeg ved ikke nok om det. Til quiltning har jeg kun prøvet bomuldstråd. Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 12. Hej Laila
  min tråd er fra Güntermann reolen.....
  Vh Karin L

  SvarSlet
 13. Hej Laila, Jeg har aldrig tænkt over det med tråd. Har brugt hvad der var i den farve der passede. Men inden for det sidste års tid har jeg læst mig til, at der findes forskellig tråd, bl.a. også til at quilte med. Jeg må ha' det prøvet :-) og så finde ud af om der er en bestemt farve til at sy sammen med.
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 14. Hej Laila.

  Jeg har aldrig rigtig lært det der med at vælge tråd. Jeg bruger en bommuldstråd i god kvalitet til sammensyning. Har arvet en del tråd efter min mor, så jeg kan næsten altid finde en, der passer. Til quiltning på maskine bruger jeg en rigtig quiltetråd.

  Mvh Connie P

  SvarSlet
 15. Jeg ved ikke, hvad der er bedst, men bestræber mig på at bruge tråd fra anerkendte firmaer, og sp betyder det ikke noget, om det er bomuld eller polyester.
  Annelise

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.