fredag den 28. marts 2014

Quiltersjov 28. marts 2014

Sidste fredag i denne måned, der er lovet godt vejr i weekenden. Men der kan nok også findes lidt kvalitetstid til patchwork, ik ?

Der er sagt ja til mange ting, når jeg læser jeres svar på sidste uges spørgsmål. Det er super skønt med al den aktivitet og vidunderligt, at der hele tiden kommer nye projekter og ideer. Tak fordi du delte med mig.

En vinder skal også afsløres, husk at du selv skal kigge forbi næste uge og se, om det er dig, som er den heldige. Du har derefter en uge til at "give dig til kende" og få din gevinst. Ok, tilbage til det sjove, at trække ugens vinder.

Det blev tallet 6, der kom ud og jeg siger STORT tillykke til:

Winnie, du har vundet et gavekort på 125 kr. BaliQuilt. Kontakt mig senest næste fredag for at få gevinsten.








Ugens puslespil er en spændende quilt, hvor du kan slippe nemmere om ved skærearbejdet med en Accuquilt skæremaskine. Den består af trekanter og det er et oplagt projekt til at få nedbragt dit stoflager, så der er plads til nye spændende stoffer. Du kan se mere om Accuquilt skæremaskine og skabeloner her.
preview42 pieceMajestic Accuquilt



Lige nu er jeg ved at tegne mønster i EQ til en kaffe serviet, som består af tre halve sekskanter. Jeg vil gerne vise dig, hvordan den skal sys. Det gør jeg her på bloggen, når det er klar. Jeg spurgte på BaliQuilts facebookside, om det skulle være en lille ugle-mobiltaske eller kaffeservietten. Der var rigtig mange, som skrev "begge to". Hvis du har lyst, kan du se BaliQuilt på facebook her.  Forleden var der en debat, også på facebook omkring kopiering af mønstre, disse to ting fik mig til at tænke. Og ja, nu er vi nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvor finder du din inspiration til patchwork på internettet?

Skriv dit svar i en kommentar herunder og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Du er meget velkommen til at sætte link med i din kommentar, så andre kan have glæde af dine inspirationssider.
Vinderen trækkes tilfældigt blandt jeres kommentarer, der er ingen rigtig eller forkerte svar. Så skriv og husk at dele dette opslag, hvis du synes om det.

26 kommentarer:

  1. Kære Laila.

    Når jeg skal sy et restetæppe, googler jeg ..... og måske er der inspiration, som kombineres med egne idéer.

    Når jeg skal på kursus, googler jeg også .... billeder af tilsvarende quilte studeres og måske giver det en idé til farve- og stofsammensætning, måske kombineres det med egne idéer.

    Rigtig god weekend.

    Kh. Anne (N.C.)

    SvarSlet
  2. Hej Laila
    Hvis jeg ved hvad jeg vil lave (f.eks. dækkeservietter), så googler jeg det også for at finde et mønster som jeg kunne falde for - ellers lader jeg mig inspirere på forskellige blogge, Facebook og internetbutikker - får også en masse nyhedsmails med forslag inspiration.
    Rigtig god weekend og mange hilsener fra Tina :o)

    SvarSlet
  3. Hej Laila
    Jeg finder inspiration mange steder bl.a. YouTube, på facebook, hjemmesiden "Quiltville.dk", billeder og mange andre steder. Også det at sy sammen med andre kan give mig inspiration.
    God weekend og mange syhilsner

    Helle Hermansen

    SvarSlet
  4. Hej Laila
    Mine mange bøger både danske og udenlandske bliver kikket flittigt i. MEN det nemmeste er jo at google hvis det er et bestemt projekt. Der popper jo altid en masse sjovt op og pludselig er der gået alt for lang tid,men mange nye ideer. Det var også på denne måde jeg fandt dig og din butik.
    God weekend
    Patchworkhilsen
    Bente Kold

    SvarSlet
  5. Hej Laila! Jeg finder inspiration på hjemmesider, f.eks. BaliQuilt, Missouri Star Quilt, You Tube og hvad jeg ellers falder over. Ofte er det sådan, at jeg ser en nem og sjov måde at sy en blok/quilt på You Tube, bliver inspireret, og derefter går i gang med noget helt andet! Mærkeligt! Rigtig god Weekend til alle, mange hilsner Inger

    SvarSlet
  6. hej lajla
    Jeg finder inspiration på nettet, bøger,pw butikkerne
    God pw weekend Anette

    SvarSlet
  7. Hej Laila.

    Det er lidt forskelligt. Mange gange googler jeg eller kigger i nogle af de mange bøger, jeg har købt hos dig. Jeg lader mig selvfølgelig også inspirere af de mange flotte ting, man ser på messer.

    Hilsen Connie P

    SvarSlet
  8. Mange steder, på nettet, i butikker, og når jeg ser alle de flotte ting andre laver, enten i "live" eller på Facwbook

    SvarSlet
  9. Det finder jeg mange forskellige steder. Jeg googler en del, har også fundet inspiration på min søsters blog Sting for Sting, der er der mange andre bloggere der har en masse fine ting at vise frem, og nogle af dem viser mange detaljer, så det er nemt at gå til. Har på den måde også fundet hjemmesider med gratis mønstre. Jeg bliver også inspireret af mine mange bøger, og fra messer.
    Hilsen
    Kirstine Heldam

    SvarSlet
  10. Alle de dejlige sypiger i fb grupperne er en fantastisk inspiration ligesom mange af Web shop sites, nationale som internationale.
    Ulla, Bornholm

    SvarSlet
  11. Jeg finder inspiration på FB og googler også meget. Er med i tre sygrupper, hvor der også er meget at blive inspireret af

    SvarSlet
  12. Hej Laila!

    Jeg googler. Der er et utal af gratis blokke på mange hjemmesider, og ydermere er der mange bloggere, der lægger fine ting ud til fri benyttelse. Det er helt vildt sjovt at undersøge, hvad verden byder på. Jeg er vild med nettet.

    Ellers finder jeg inspiration i butikker og på messer, hvilket også er interessant.

    Go' weekend.
    Hilsen
    Ingelise Hansen

    SvarSlet
  13. Jeg er ikke så dygtig at jeg bare kan se et færdigt arbejde og så få ideer til udarbejdelse af mønstre. Vil helst købe et færdigt mønster og så evt. lave om på farverne. Hvis jeg bruger noget fra nettet er det gratis mønstre, men jeg er vild med at se andres færdige ting, så jeg følger en del bloggere.
    Hilsen Inge Lise Hansen

    SvarSlet
  14. Jeg finder ideer i PW grupper på Facebook , søger efter videoer på Google og på forskellige butikkers hjemmesider samt på blogs.

    Hilsen Karin Klausen Jørgensen

    SvarSlet
  15. jeg kikker alle steder på nettet i bøger og blade god week-end Ane

    SvarSlet
  16. Jeg finder meget inspiration på patchwork for alle, når jeg ser noget som jeg synes er flot, så gemmer jeg billedet i en mappe på mit skrive bord, så jeg nemt kan finde det igen. I mappen har jeg inddelt den i flere kategorier (Tæpper, puder, tasker m.v.) så næste gang jeg skal sy en pude eller et tæppe, så går jeg ind i min mappe og finder f.eks. puder og så kommer de 10-20 billeder frem, og det indspirer mig til nye projekter. :) Go´ weekend til alle :) Karina

    SvarSlet
  17. Jeg följer bl.a. Eleanor Burnes och MissouriQuilt på YouTube.

    SvarSlet
  18. Jeg finder meget inspitation på nettet på blogs hjemmesider og Google med videre, ind imellem kan jeg ikke lige huske hvor det nu var jeg lige så det henne:-) good weekend

    SvarSlet
  19. Jeg har gemt i masse links til inspirtionssider på nettet, under favoriter, får nyhedsbreve fra andre og skulle jeg mangler, har jeg et hav af bøger, men jeg har endnu ikke fundet en side, som kan give mig mere tid.
    Hilsen Esther

    SvarSlet
  20. Hvor jeg finder inspiration: Google, FB
    vh Karin L

    SvarSlet
  21. Jeg finder ikke ret tit inspiration på nettet. Mere fra kurser, bøger og syklubber.

    SvarSlet
  22. Jeg har gemt link fra sider jeg "falder" over. Bruger også youtube til at få ideer
    Hilsen Helle Andreasen

    SvarSlet
  23. Jeg er forholdsvis ny indenfor pw. Fik interessen sparket igang via Fb og hjemmesider. Har fornylig fundet ud af, at youtube kan give en masse inspiration og hjælp med bl.a. teknikker. Og så har jeg en del blade med quilts efterhånden.
    Hilsen Marian

    SvarSlet
  24. Jeg kigger på stoffer og får inspiration fra nye bøger. Hilsen Edna

    SvarSlet
  25. Jeg bliver inspiretet ved at få nogle nyhedsmail fra de 4-5 butikker som jeg er handler ved og så har jeg kigget en del på Youtube efter min mand viste mig hvordan jeg kunne få hjælp og inspiration derfra. Og så surfe lidt rundt på nettet og se hvad der ellers er af spændende ting ude i verden.
    Hilsen
    Gitte M

    SvarSlet
  26. Hej Laila! Jeg finder inspiration på Martingale og hos DIG! God Påske!!! Hilsen Edna

    SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.