fredag den 14. marts 2014

Quiltersjov 14. marts 2014

Fredag med endnu et stormvarsel - lige som vi troede, det var forår. Men det skal da ikke afholde os fra at sy flot patchwork og smukke quilts. Vel?

Jeg er SÅ imponeret over jeres meget gode og lærerige svar på spørgsmålet om præcise sømme. Med tiden håber jeg at kunne skrive en række indlæg om netop det med sømme.

En vinder er også fundet, som altid ved tilfældig lodtrækning, det blev tallet 1, som kom ud.
STORT tillykke til Birgith Lund, du har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr. Kontakt mig senest næste fredag for detaljer.

Ugens puslespil er en smuk quilt i skønne blå farver, du kan samle det, hvis du vil og ellers springer du over. Valget er dit!
preview35 piecePlume-Grand-CentralI dag har jeg været på messe i Middelfart - I Tråd med Tiden, ikke med butikken, men bare i godt selskab og slappet af og oset rundt. Skønt! Hilste på venner fra facebook, bustur, kurser, møder - ja alle mulige steder, hvor mennesker mødes.
På messen var der rigtig meget strik, papirklip, knipling, hækling og selvfølgelig patchwork. Jeg oplevede det også på messen i Rødovre, at kvinder har mere end en håndarbejdsinteresse. Jeg strikker strømper og syr patchwork, ikke så meget andet.
Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvilken slags håndarbejde har din interesse?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Pas på dig selv, til vi ses.

25 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg var, som du selv så, også på messen i Middelfart - det er bare SÅ hyggeligt - dejligt med ny inspiration og hyggelige indkøb.
  Jeg interesserer mig for flere slags håndarbejder, bl.a patchwork, strik, hækling og knipling og nu også (som noget helt nyt) båndbroderi........dog er patchwork helt klart mit foretrukne håndarbejde.
  Rigtig god weekend og mange hilsener fra Tina

  SvarSlet
 2. Hej Laila
  Jeg skal en tur på messen på søndag og glæder mig meget. Jeg kan vældig godt lide at hækle og så brodere også. Da jeg jo foretrækker at sy patchwork på maskine er det rart med lidt at sidde med foran fjernsynet eller når man er i byen. skal helst have noget i hænderne hele tiden.
  God week-end
  Gitte M

  SvarSlet
 3. Hej Laila! 1. Patchwork. 2. Patchwork. 3. Patchwork. 4. Strik, især sokker til ungerne. Jeg har broderet meget, men det var før patchworken kom ind i mit liv. Jeg har mødt en del patchwork-piger, der knipler, jeg begriber ikke, hvordan de bærer sig ad med at holde styr på pinde og tråde! Rigtig god weekend til alle, lige meget hvilket håndarbejde I hygger jer med, mange hilsner Inger

  SvarSlet
 4. Hej Laila. Patchwork, patchwork, patchwork og patchwork. Det er det eneste jeg gør i. Skulle have startet for 20 år siden. :) Det er godt nok den skønneste hobby jeg nogensinde har prøvet. God weekend
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 5. Hej Laila
  Uha jeg laver en del forskelligt håndarbejde, men patchwork tager mere og mere over. Jeg syr tøj, mest til børnebørnene og Barbie, strikker trøjer, strømper, babysko og tæpper, broderer lidt ind imellem, og så har jeg lavet lidt i orkis og hækling. Jeg vil gerne lære at kniple, har arvet et kniplebræt, men ved ikke lige hvornår jeg får tid til. Det kunne være rart om døgnet nogle gange havde lidt flere timer. Hvis det kan komme ind under håndarbejde, så laver jeg også kort mest 3D kort, lidt tepose kort og en sjælden gang pergamano kort. Men jeg bruger allermest tid på patchwork, det er jeg helt vild med.
  Hilsen Kirstine Heldam

  SvarSlet
 6. I årenes løb har jeg prøvet mange forskellige slags kreative gøremål, men den der har holdt længst og holder endnu er patchwork og på det sidste en smule strik.
  Hilsen Esther

  SvarSlet
 7. hej jeg har syet patchwork i mange år,det er helt klart min favorit , men jeg strikker ind imellem jeg syr næsten hver dag, er osse glad for at quilte især håndquilting syntes jeg er smukt Ane

  SvarSlet
 8. hej Laila jeg har syet patchwork i mange år, jeg strikker osse ind imellem men jeg er osse glad for at quilte især håndquilting syntes jeg er meget smukt det giver tingene så meget liv god week-end

  SvarSlet
  Svar
  1. Laila du må gerne slette den sidste jeg sendte 2 den sidste er der ikke noget navn under Ane

   Slet
 9. undskyld jeg sendte 2 vil du slette den ene Laila Ane

  SvarSlet
 10. undskyld jeg kom til at sende 2 vil du slette den ene Laila Ane

  SvarSlet
 11. Strik, syning, scrapbooking,
  tagelaursenpiaeriksen@gmail.com

  SvarSlet
 12. Lisbeth Schwartz15. marts 2014 kl. 08.33

  Jeg har i årenes løb lavet mange ting så som syning af tøj strikning af trøjer sjaler strømper og hækling af duge, grydelapper oldemors firkanter, jeg har lavet smykker og kort og ikke mindst patchwork. I øjeblikket er det mest patchwork.

  SvarSlet
 13. Patchwork er hovedinteressen, men jeg strikker også lidt. For mange år siden var det også broderi og hækling, men efter jeg opdagede patchwork, så så var jeg "solgt".
  Anne-Lise

  SvarSlet
 14. Hej Laila!
  Lige fra jeg var 6 år, har jeg strikket og strikket også på maskine samtidig med hækling, norsk broderi og hardanger. Det blev alt sammen afsluttet, strikkemaskinen solgt for jeg blev meget interesseret i patchwork.

  Patchwork er nu det eneste, jeg laver, men til gengæld har jeg så fået god tid til at læse bøger igen. Jeg har ikke fået læst, siden jeg var barn og ung, og nu hygger jeg mig med en god krimi. Sporten er også blevet taget op igen. Der er ikke tid til mere.

  Jeg har ikke så meget plads, så jeg har nok i det, jeg gør.

  Go' weekend
  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 15. Selvfølgelig mest patchwork i mit godt tætpakkede syrum, men jeg strikker og hækler også en del til børnebørn og niecebørn.
  Som barn og ung broderede jeg, som unge piger jo gjorde dengang. Det gør jeg så stadig, men nu i form af de mere moderne former for broderi såsom stitchery.
  God weekend!
  Hilsen Annelise

  SvarSlet
 16. Strikning,syning, häkling, patchwork og broderi. Jo mere kompliceret jo sjovere. Jeg synes om at byte mellem detta. Just nu er det strikning til for tidlig födte börn på bland andet "Riket". En facebookgruppe.

  SvarSlet
 17. I tirsdags fik jeg en ny symaskine, jeg har store problemer med mine led så min fremtid er vist maskinsyning, men jeg har strikket og hæklet meget og også broderet en del. Nu er det så patchwork - i fremtiden på maskine - og så kan jeg godt lide at sy lidt tøj.

  SvarSlet
 18. Hej Laila, jamen, der er patchwork, strik, hækling, sy tøj( lidt), lave smykker, båndbroderi. lave kort en gang i mellem. Det er strik, der er på programmet i øjeblikket. En speider-man sweater til barnebarnet bla. For mange år siden, flettede jeg med pedigrør, til kurve. Mange hilsner Jane

  SvarSlet
 19. Patchwork og strik. Det er spændende og så er det nemt at få materialer til over hele verden og fylder ik' så meget i en kuffert :-)
  Men jeg har også broderet, hæklet, kniplet og mange flere ting igennem årene
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 20. Patchwork og strik er de to topscorere!!
  Men plantefarvning/vævning/smykker/betonstøbning og......
  Der er så meget at vælge i mellem og så lidt tid
  vh Karin L

  SvarSlet
 21. Jeg er jo vild med at sy Patchwork, hækle og strikke.
  Men går i disse dage også til pileflet, det er altså sjovt, og der er jo syn for sagen inden dagen er gået
  Levende pil er så også sjovt at se blive grønt og fint om sommeren
  Og hvem har ikke brug for en ekstra kurv til sy eller strikketøjet

  SvarSlet
 22. Jeg har prøvet det meste håndarbejde, ud fra filosofien: der skal IKKE stå på min gravsten "Hun prøvede ikke". Jeg er dog hver gang vendt tilbage til patchwork.
  Lilian

  SvarSlet
 23. Hej Laila. Patchwork er min favorit. Har været igennem alle mulige former for håndarbejder, men intet slår patchwork

  Mvh Connie P

  SvarSlet
 24. Strikning og hækling og broderi, men nu er jeg jo også blevet introduceret til patchwork, meget spændende hvad det fører til. Det er vældig hyggeligt at være på kursus hos dig. Mvh Marianne

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.