fredag den 28. februar 2014

Hvordan får du syet dine sømme præcist?

Sidste dag i årets korteste måned og der er en ny omgang Quiltersjov på vej til dig. Jeg har med stor fornøjelse læst jeres ønsker til kurser på Quilterskolen, tak fordi I tog jer tid til at skrive.

En vinder er fundet, som altid ved lodtrækning tilfældigt blandt kommentarerne. Denne uge blev det tallet 9 og det betyder, at jeg siger STORT tillykke til:

Susanne, Denmark
 
Som har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr. Du kontakter mig senest næste fredag og får din gevinst.
 
Ugens puslespil er en quilt med dele skåret med accuquilt, den er designet af Ricki Tims,
 
 

preview36 pieceAccuquilt Ricki Tims
Jeg har i den forløbne tid set, hvad det gør ved et projekt, når sømrummet ikke er præcist. Det er svært, selv om jeg koncentrerer mig 100 % , kan der alligevel ske et lille skred. Der findes mange forskellige hjælpemidler og jeg har prøvet en del.
Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvordan sørger du for, at dit sømrum bliver præcist?

Skriv dit svar i en kommentar herunder senest næste fredag kl. 13.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort.

Indtil da, pas på dig selv.

22 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg har ingen problemer med mine sømme da jeg altid syr over pap - de skrider aldrig :o)
  Mange hilsener og rigtig god weekend fra Tina :o)

  SvarSlet
 2. Hej Laila
  Jeg er meget omhyggelig med målene, når jeg skærer de forskellige dele ud til en quilt. Er der sømme der skal ligge lige overfor hinanden, sørger jeg altid for at sætte en nål nøjagtig der hvor sømmene er. Det sker da også jeg må pille op, fordi det ikke lige lykkes. Øv, øv så er det om igen. Sådan er et Quiltliv !!!!

  Mange hilsner
  Kirstine Heldam

  SvarSlet
 3. Hej Laila! Ja, jeg oplever, at jeg kun kan sy nøjagtigt på maskine hvis: 1. Hvis jeg slår streger. 2. Hvis jeg syr paper-piecing. Ellers syr jeg i hånden over pap eller på amerikansk (der streger jeg også af). Mit øjemål er altså ikke særlig godt, øv! Mange hilsner Inger

  SvarSlet
 4. Hej Laila
  En l/4"-trykfod med guide gør underværker, når man syr på maskine. Har ingen problemer, når jeg syr over pap.

  Mange hilsner og god weekend
  Helle Hermansen

  SvarSlet
 5. Lisbeth Schwartz1. marts 2014 kl. 06.40

  Hej Laila, Jeg prøver at skære så nøjagtig som jeg kan, men det er nogle gange meget svært, men hvis der findes fif elle andet , så modtages de gerne :-) - God weekend.
  Mange sy-hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Laila!

  Ja det er jo lige det, der er problemet, derfor syr jeg over pap. Det hænder også, at jeg syr paper-piercing, for der er har jeg en streg.

  Hvis jeg vover mig ud i at sy på maskine, så må jeg indrømme, at jeg tegner en streg, ellers går det rivende galt. Jeg ER ikke nogen ørn til symaskinen, men det lykkes af og til.

  Når maskinen er i gang, synes jeg, at jeg piller mere op, end jeg syr - smiler.

  Jeg modtager meget gerne rigtig gode fif. Det ser så let ud for andre.

  Hører ofte ordene: "Når det er skåret, skal det "bare" sys", ja-ja, men hos mig er der ikke noget med "bare".

  Go' weekend.

  Hilsen
  Ingelise

  Hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 7. Hej. Jeg bruger min overtransportør, og jeg sætter de lange tynde patchwork knappenåle i begge lag stof igennem sømmen - så lykkes det!

  SvarSlet
 8. Jeg prøver at huske, ikke at skære for mange lag stof ad gangen og ikke sy for hurtigt og altid at ha lys nok .....
  Ikke at det lykkes hver gang, men jeg prøver. Lykkedes det ikke, har jeg en god og godt brugt opsprætter...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 9. Det tricks jeg bruger til at få mine sømrum lige er følgende, jeg skærer aldrig i mere end 4 lag stof, sørger for at mit skæreblad er skarpt, for hver tredie fjerde skæring, kontrollerer jeg, at stoffet stadig er lige, er det skredet 1 mm, skærer jeg til, inden jeg fortsætter. Når syr sætter jeg knappenålene i på skrå, (hvis der er sømme, som skal passe sammen) så de er nemme at tage ud efterhånden ellers bruger jeg ikke nåle. fordi min symaskine har overtransportør, så jeg skal bare sørge for at stoffet ligger præcis ovenpå hinanden og fører kun stoffet, ikke noget med at trække. Jeg bruger altid kanten af trykfoden til at sy efter. På den måde lykkes det for mig
  Mange hilsner Esther

  SvarSlet
 10. Tror ikke der er nogen vej uden om: øve, øve, øve og øve!

  SvarSlet
 11. jeg har en hjælpepind på min trykfod som stoffet glider op af og så har jeg hos Laila købt nogle lilla klisterstrimler som jeg har sat fast på mit symaskine bord ud for afmærkningen 1/4 inch så jeg har lidt længere kant at køre mit stof hen ad. Så passer det og for at være helt sikker kontrollere jeg med en lineal engang i mellem.

  Hilsen Gitte M

  SvarSlet
 12. For at få ens sømrum er jeg meget præcis, når jeg skærer stoffet, dernæst at sy med helt ens sømrum. Dertil bruger jeg altid at sy med sømrum = trykfodens bredde (skæremålet er regner efter trykfodens bredde). Det plejer at give et godt resultat.
  Hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 13. Hej Laila, jeg syr, for det meste med overtransportør. Kører nålen til højre, så det passer med det sømrum, der skal være. Og så syr jeg ikke så hurtigt. Når jeg skærer, har jeg max 4 lag. Mange hilsner Jane.

  SvarSlet
 14. Ved at være grundig, når jeg skærer. Symaskinen har inch trykfod med fører, så der kommer det helt af sig selv.
  MVH Lilian

  SvarSlet
 15. Hej Laila, det første jeg har syet på maskine, blev ikke helt lige. For jeg klippede lapperne ud og havde så en streg at sy efter Men kunne jo ik se den nederste streg!! Har nu fundet ud af at der er noget der hedder at skære og har nu fået en sådan. Men nu er spørgsmålet så, skærer og tegner i efter en skabelon? For en mm bliver nemt til flere og er jo nok til at det bliver skævt. Men det er jo nok rigtig som der bliver nævnt i et indlæg at der skal øvelse til :-)
  Hilsen Marian

  SvarSlet
 16. Inch trykfod hjälper mig. Jeg ser altid til at "skärevärktöjet" alltid är skarpt.

  SvarSlet
 17. Hej Laila.
  Jeg skærer helst i dagslys, holder skærehjulet skarpt, har noget skridsikkert på mine linealer, så de ikke glider under skæringen, vinkler stoffet af flere gange undervejs og bruger 1/4 inch trykfod med føringsskinne. Et godt forarbejde er det halve arbejde.

  Mvh Connie P

  SvarSlet
 18. hej Laila
  ja hvad gør jeg. Jeg måler med min skærelineal, så jeg hele tiden får det samme sømrum, og så godt med lys, så plejer det at gå Ane

  SvarSlet
 19. Passer meget på ved udskæring så forarbejdet er nøjagtigt, og så er jeg glad for overtransportøren og en 1/4"-foden, men der sys da af og til "baglæns".
  Mvh Inge Lise

  SvarSlet
 20. JA jeg har 3 ting der hjælper mig
  Først trykfod nr 57 hos Bernina, den har en lille hjælpedimmer i siden.
  Så sætter jeg min ligestingsplade på, og det bedste er så at sætte støtte strimler på Sewing Edge ), der begynder ude på sybordet ( symaskine ) og slutter oppe ved stingpladen. De er et hit, og dem bruger jeg så i en lidt anden udgave på min lineal
  Ja det hjælper også til at jeg får skåret dem helt rigtigt

  SvarSlet
 21. Omhyggelig/tålmodighed ved udskæring og syning
  vh Karin L

  SvarSlet
 22. Det gælder om ny strøget stof, en god linial som ikke glider :) og så ellers god lys måde i loftet og ved maskinen og ren skæreplade og ny slevene rulle knive. jeg holder mig meget til cm, så jeg ligger altid 1 cm sømrum til. Så er forarbejdet gjort, så er det bare at tage det stille og roligt.
  MVH Lone Morsing

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.