fredag den 26. juli 2013

Quiltersjov 26. juli 2013

Fredag efter endnu en skøn og varm uge, jeg er i Karlshamn i Sverige. Tog afsted i går og kommer hjem søndag og havde besluttet at efterlade mobil og computer hjemme. Ingen internet, mails, facebook, blogs, baliquilt i fire dage. Og dog, quiltersjov kan jo ikke efterlades, vel!

Hvordan løses det, når beslutningen om at være wifi-løs er taget? Heldigvis har min mand computer med til sit arbejde, vores venner har en med og endelig kunne det nok lade sig gøre at låne hotellets computer. Men ikke noget med at tjekke mail og alle de andre ting....... Næh, nej, man er vel standhaftig ;)

Jeg har trukket lod og det er nummer ti, som kom ud. Det betyder, at Anni har vundet for anden gang i træk. Tíllykke til dig, Anni. Jeg sender dig en gavekortkode i næste uge.

Ugens puslespil byder på en smule patchwork, jeg så nemlig de mest vidunderlige små lænestole og puff i en bogafdeling i Åhlens i Lund. Der var vi i går. Saml puslespillet, hvis du gider og ellers lad det være. Det er kun for sjov!preview35 pieceButikspatchwork


Jeg samler, som du måske ved, på gamle sorte symaskiner. De skal helst være med guldtryk, blomster eller anden flot dekoration. Formålet med turen var besøg hos Erikshjælpen, som er Sverige genbrugsbutikskæde. Også "loppis", altså loppemarkeder har vi fundet. Her kigger jeg også efter disse skønne gamle maskiner.
Jeg så i går de smukkeste to, jeg har set indtil nu. Begge Singer, men desværre nogen af dem, der sidder på bord og det har jeg (slet) ikke plads til. Men i dag besøgte vi et sted nord for Karlshamn, som var ganske overvældende. En hel bygning fyldt til randen med alt muligt, dåser, porcelæn, glas, telefoner, lommeure, tinsoldater, men ingen sort symaskine.
Jeg så et symaskinebord, men oppe på loftet, som vel var lager med om muligt endnu flere ting og sager stod en en symaskinekasse. Den var tung, jeg åbnede den med spænding, men ak. Den indeholdt en godt nok gammel symaskine, men den var grøn og for ny en model. Æv, vi sagde pænt farvel til den gamle mand.
På den anden side af huset var en lille garage med mere i, vi kiggede der ned og der stod den! En model som dem, jeg så i går, også til bord, men den var uden bordet. En Singer med de flotteste blomster i mange farver. Jeg har ikke fået taget et billede, men du skal nok få den at se. Det var en maskine, spændende hvad de næste dage byder på.....

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Jeg samler gamle sorte symaskiner, nogen samler fingerbøl, har du også en patchworkting, som du samler du på?

Skriv dit svar i en kommentar herunder og du deltager i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt.

Rigtig god weekend og husk, det er kun for SJOV!
(Farvel til computer og internet, vi ses om nogen få dage)

14 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Du er da lidt af en forfløjen dame hva´ :o) - først en tur i England (eller var det Irland ?) og nu Sverige.....håber at du nyder at holde lidt tiltrængt fri.
  Om jeg samler på nogle på nogle patchworkting ?....ja da, jeg samler på stof ligesom 99,99 % af alle andre quiltere :o)....ellers samler jeg på gamle kniplepinde, men det har vist ikke ret meget med patchwork at gøre......men måske skulle man begynde at samle på fingerbøl ? - der findes så mange smukke rundt omkring.....værd at overveje :o)
  Mange hilsener og god sommer fra
  Tina

  SvarSlet
 2. Hej Laila! Ih, hvor du dog farer rundt i verden, det lyder skønt, og jeg håber du nyder det! Om jeg samler på patchworkting? Jeg samler da på stoffer!! Det gælder jo nok ikke , for det gør vi nok alle sammen, mere eller mindre. Ellers er der ikke rigtig noget, desværre. Det lyder ellers hyggeligt med symaskinerne, men det har jeg desværre ikke plads til. Men jeg gemmer de tomme trådruller af træ, de fylder ikke meget, men direkte at samle på dem, kan man nok ikke kalde det. Fortsat god sommer, mange hilsner Inger

  SvarSlet
 3. Samler er måske så meget sagt, men jeg flere mini-syting stående i min sættekasse. En lillebitte syæske,en lille symaskine, et lille sybord, en klokkebomst-fe på et fingerbøl, købt i Eurodisney. Det kan jeg godt lide. Mine pins står også deri.
  Carina Hyden Lauritsen

  SvarSlet
 4. Hej Laila

  Ud over stof samler jeg ikke på noget med relation til patchwork. I det hele taget er jeg ikke samler, de ting jeg omgiver mig med er brugsting.

  Sommer-hilsen
  Aase R.

  SvarSlet
 5. Ja, jeg samler på fingerbøl, pins fra træf og hvis jeg kan være heldig at falde over en Jim Shore figur til en rimelig penge.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 6. Nej, samler ikke andet end stof og det er jo nok ikke et samlerobjekt ,da det jo bliver brugt hen ad vejen

  SvarSlet
 7. Lisbeth Schwartz27. juli 2013 kl. 08.03

  Hej Laila

  Ud over stof samler jeg ikke på noget sådan. Men min mand siger jeg samler på bluser, for der er ikke plads i skabet længere, der ligger 2 små stakker ved siden af.... , bluser skal der jo til når der er varmt.... smiler.

  Det lyder hyggeligt med Sverige, vi er vilde med Sverige kommer mest i Kristinehamn.

  Mange syhilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Nogle ude-fra-kommnede vil nok mene, at jeg samler på stof, opskrifter, bøger og knapper mm. Men rigtig samler er jeg vist ikke, og det har jeg heller ikke plads til :-)
  Go' sommer
  Conny

  SvarSlet
 9. Hej Hej.

  Jeg samler på fingerbøl, som vi køber i de forskellige lande vi besøger. Når jeg kommer hjem sættes det fint på plads i reolen.
  Hilsen Birthe
  Sæby

  SvarSlet
 10. Hej Laila / Bali quilt
  Jeg kigger altid efter sølv fingerbøl (har 3 stk. Og jeg bruger dem) når jeg er på loppemarkeder, samt firkantet engelske tekander udformet som huse men det er en anden sag.
  Forsat god sommer
  Helle

  SvarSlet
 11. Jeg samler på fingerbøl. Jeg har faktisk rigtig mange, fra både ind- og udland. De står fint i en sætterkasse, som jeg har tapetseret, med fint papir. Min veninde og jeg konkurrerer lidt om at finde de sjoveste/flotteste/mest specielle. Jeg har også en lille samling at dukkehus syting. Symaskine, stofruller, saks osv. Jeg er vist generelt lidt af en samler. Det kan jo være jeg får brug for... ;-)

  SvarSlet
 12. Samler og samler? Tjaeh - stoffer - mønstre og så - ikke helt planlagt - Phd'ere
  Der er i mit skab fundet flere "Project half done" end jeg har planlagt.
  Og det var mig der lavede en aftale med mig om at der kun må sættes nyt igang når
  der var færdiggjort en UFO. Hm....

  SvarSlet
 13. Tak for vinsten. Jeg får helt dårlig samvittighed over at vinne 2 gange der er jo så mange svar. Håber du hade en fin uplevelse i mit andet hjemland.
  Jeg samler, som så mange andre quiltere, på stof. Når man ser et fint FQ så tänker man" Uha det kan jeg ikke väre uden".

  SvarSlet
 14. Hej Laila, jeg håber, du har haft en god ferie. Det har jo været et kanon godt vejr. Ud og stof med katte, køer og bamser, samler jeg ikke på noget "patchwork". Men det tæller vel ikke, der bliver jo brugt af det, en gang imellem. Hilsen Jane

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.