fredag den 21. december 2012

Quiltersjov - næsten jul

Tænk, så er vi endnu en gang nået næsten frem til juleaften. Jeg har fået kendskab til meget omkring vores afhængighed, det er altid interessant at lære om andre mennesker. Hvis du synes bare halvt så meget om det som jeg, så er det fedt!

Jeg har fundet en vinder blandt jeres kommentarer og siger tillykke til Kirsten Bøttcher, som har vundet et gavekort til BaliQuilt. Kirsten, send mig en mail senest næste fredag, så får du en kode til at handle for.

preview49 piece
I dag må det blive en meget smuk julequilt, som skal er skilt ad til puslespillet. Rigtig god fornøjelse med at samle den og husk, det er kun for SJOV!Når jeg skal mærke op på en quilt til quiltning, så bruger jeg Chacoliner kridt. En lille sag i læbestiftstørrelse, som har et hjul og giver den fineste og meget tydelige streg. Den bliver naturligvis visket ud lidt efterhånden, men det er den, jeg synes bedst om lige nu.
I tidens løb har jeg afprøvet mangt og mange produkter, forsvinder-selv-blyanter, stryg-væk-blyanter, vask-væk-blyanter og meget mere. Men er vendt tilbage til Chacolineren, jeg har i blå og gul, så er er til både lyse og mørke stoffer. Den fås også i hvid og pink og nu også som en lille blyant. Den skal jeg helt sikkert kigge nærmere på. ;)

Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvad bruger du til at mærke op med?


Skriv din kommentar herunder senest næste fredag den 28. december og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Bemærk, at du skal taste bogstavkombination inden kommentaren vises. Det sker for at undgå indlæg udgivet af søgerobotter, dem er der nemlig kommet en del af på det seneste. Sig til, hvis det driller.

Rigtig god weekend og glædelig jul.

Vinderen trækkes et døgn forsinket i aften, så kig forbi igen.

20 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg har ikke quiltet så meget endnu, så den smule jeg har lavet, der har jeg brugt nogle af de tush man kan købe - sådan nogle af de der forsvinder af sig selv.
  Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og din familie :o)
  Mange glade syhilsener fra Tina

  SvarSlet
 2. 10 minutter og 49 sekunder, det er lidt mindre end 5 brikker lagt på plads i minuttet. Det skulle være sundt for hjernen at lægge puslespil, så bare i sving ;))

  SvarSlet
 3. Hej Laila
  Jeg bruger stryg væk pennen, hvis ikke jeg har mulighed for, at vaske det færdige arbejde, før brug. Ellers forretrækker jeg ubetinget en blød blyant. Det er let og billigt og det skader med garanti ikke stoffet og så forsvinder det ikke for tidligt. Ofte ses blyantstregen bare som en ubetydelig skygge, men den forsvinder helt i vask.
  Rigtig glædelig jul
  Lilian T Møller

  SvarSlet
 4. Jeg bruger næsten kun blyat. Det giver en fin tynd streg, hvilket jeg synes, at mange af de andre muligheder ikke giver. Og det går, som Lilian skriver, af igen men ikke for hurtigt.

  SvarSlet
 5. Jeg har prøvet mange forskellige slags penne, blyanter og kridt i tidens løb, både til at børste, viske, vaske eller stryge væk. Lige nu er jeg glad for stryg-væk pennen, den er nem at bruge, og har en tynd og tydelig streg. Jeg har sådan en pen i min taske, altid klar til brug. Det er smart, men ikke hvis man,(som jeg gjorde engang), tegnede små stamps på flies, som jeg derefter glattede ud med strygejernet, øv for en tanketorsk! Rigtig glædelig Jul allesammen, kærlig hilsen Inger

  SvarSlet
 6. Ja, hvad har jeg ikke indkøbt af forskelligt, til opstregning af quiltemønstre. Min foretrukne er endt med at være nogle der ligner læbestifter, en i gul og en i blå + Frixion pennen.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 7. har også indkøbt mange forskellige redskaber, men bruger dog mest Sewline pennen eller den der ligner en læbestift, dog afhændig af stoffet, har dem i forskellig farve.
  Tusind tak for endnu et dejligt puslespil, dem holder jeg meget af, samtidig vil jeg ønske en god jul og et godt og lykkebringende nytår.

  Julehilsen
  Mona

  SvarSlet
 8. Anne Nyvang Christiansen22. december 2012 kl. 08.21

  Kan kun tilslutte mig, at der i tidens løb er afprøvet rigtig mange forskellige.
  P.t. er det foretrukne helt sikkert den nye Frixion-tusch - tynd, fin streg - og da jeg alligevel altid slutter med at stryge mit arbejde, passer det jo perfekt, at den bliver "væk" ved strygning. 2. prioriteten er også her "læbestiften".
  Rigtig god jul til alle.

  SvarSlet
 9. Jeg bruger altid sølvblyanten - ganske tynd streg. Den er fin til både lyse og mørke stofer og forsvinder i løbet af kort tid. Jeg er lidt betænkelig ved alle disse "kemipenne". Husker tydeligt for nogle år siden, hvor en forsvindingspen efter nogen tid også fik farven i stoffet til at forsvinde. Der blev advaret i Kludemagasinet i sin tid - og ja så er det blevet en vane for mig at bruge det sikre.

  Ellen Josefsen

  SvarSlet
 10. Jeg bruger Sewline trykblyanten og jeg har flere farver at tegne med, jeg har også brugt en den pen der kan stryges væk men er mest glad for den fra Sewline. Jeg vil gerne ønske jer en rigtig glædelig jul alle sammen.

  Julehilsen fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg er ikke så øvet i at quilte endnu, har prøvet flere forskellige ting (har også prøvet at optegne et helt slumretæppe, ville så tage det med i sommerhus, MEN jeg havde dumt nok brugt en opstregningspen, der gik væk af sig selv... og det gjorde den sørme).
  Nu har jeg købt en af dem, der kan stryges væk, men har ikke prøvet det endnu, jeg må tilstå at maskinquiltning "i grøften" er favoritten, indtil et kursus kan afhjælpe nogle af mine mangler.
  Julehilsen Inge Lise

  SvarSlet
 12. Har købt forskellinge penne, den hvor man bruger en anden pen til at viske ud med, kridt på en svamp og så nogle forskelligefarvet blyanter, men der er ingen der rigtig virker helt optimalt. Måske jeg skulle prøve den du snakker om Laila. Men jeg har nu heller ikke gjort så meget i rigtig quilt endnu, men det skal da gøres.
  mange jule hilsner til alle her på bloggen.

  Gitte M, Odense

  SvarSlet
 13. Førhen brugte jeg kun blyant, men nu chacoliner i rød og hvid og selvfølgelig quilt pounce, hvordan kan man leve uden, når man først har brugt den én gang.
  Julehilsener til alle.
  Kristina Hyldevang-Otto

  SvarSlet
 14. Indtil nu, bruger jeg knappenåle,

  SvarSlet
 15. Quilter jeg lige linier, syr jeg langs med et stk. malertape.
  Ellers quilter jeg frit, og så skal der jo ikke markeres så meget.

  Rita Strange Jensen

  SvarSlet
 16. Jeg bruger malertape eller øjemål til maskinquiltning.
  Til håndquiltning tegner jeg med en afvaskelig tusch eller quilter nogle mm udenom figurerne.

  SvarSlet
 17. Godt nytår

  Der er ikke grænser for, hvad jeg har forsøgt mig med. Det ender næsten altid med en blød blyant. Ellers anvendes Kreideminen-Set.

  Kirsten Jørgensen

  SvarSlet
 18. Jeg har ikke brugt noget til at mærke op med , men det vil skal jeg da gører engang , vis der er behov for det., har altid limet tæpper sammen så er det er til at styrer , men maler tabe lyder da let og enkelt ,nogle steder .

  Lotte Pedersen

  SvarSlet
 19. Hej

  Hold nu fast - 7 min for det her puslespil. Synes det var svært idag.
  Ikke blevet til så meget syning her i julen - men nu skal jeg igang igen, skal jeg :-)

  God weekend

  Tina Olsen

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.