fredag den 7. december 2012

Quiltersjov 7. december

Fredag igen, nu i december. Der er travlhed rundt omkring, måske juleforberedelser, måske syning af julegaver, måske åbning af Quilterjulekalender. Men du skal ikke snydes, nu du har kigget forbi. Jeg er klar med quiltersjov også i december.

I denne uge skal jeg sige TILLYKKE til Anne Nyvang Christiansen, som har vundet et gavekort til BaliQuilt på 125 kr. Klik her, hvis du vil se, hvad Anne kan købe. Kontakt mig, Anne senest næste fredag kl. 18.00.

Ugens puslespil er en julequilt, husk du skal samle det, hvis du synes om det. Det er ikke et krav, her er det kun for sjov!
preview
Kan du ikke se puslespillet, så klik på det lille billede til venstre.

Der er mange trin taget i den kreative verden fyldt med quilts, som jeg er mega glad for. Men ET er jeg især glad for. Det er, at jeg tog springet og åbnede quilt- og patchworkshop i 2011.
Jeg arbejder rigtig mange timer, men det er en fornøjelse hver dag. Inspirerende at se hvad mine kunder sætter sammen, hyggeligt med en lille kaffe- eller spisepause i min lille "hule" og spændende at finde nye gadgets og flotte stoffer.  
Vi er nået til ugens quilterfilosofiske ?

Hvilket af dine trin ud i den kreative quiltverden er du mest glad for, du tog?

Skriv svaret i en kommetar herunder senest næste fredag kl. 18.00 og du deltager i lodtrækningen om et gavekort til BaliQuilt på 125 kr.

Rigtig god weekend og husk, det er kun for sjov!
26 kommentarer:

 1. Hej Laila
  Jeg mest glad for de 2 bedste trin jeg har taget ind i den kreative verden - kniplingens verden fordi det er et stolt og gammelt håndværk som jeg beundrer rigtigt meget og som jeg er stolt over at kunne :o). Det næste trin er ind i patchworkverdenen som jeg synes er utroligt spændende - ikke mindst dets historie som jeg synes er rigtig interessant - jeg bruger rigtigt meget tid på at sy.....faktisk det meste af min fritid og jeg kan slet ikke undvære det :o)
  God weekend.... :o)
  mange syhilsener fra Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. ....Ups, ser lige at det var quilteverdenen du skrev....sorry - jeg læste det som den kreative verden !! - måske jeg skulle huske at tage brillerne på næste gang :o)

   Slet
  2. Det er bare i orden, hyggeligt at læse om knipling også.

   Slet
 2. Hej Laila

  Jeg er mest glad for at jeg begyndte.
  Jeg havde i mange går gået og tænkt at det kunne jeg ikke finde ud af, men det kunne jeg jo, og det er jeg rigtigt glad for at jeg fandt ud af. Jeg får ikke lavet helt så meget, som jeg måske kunne tænke mig, men det jeg laver er jeg meget tilfreds med.
  God weekend
  symusen Lis Holte

  SvarSlet
 3. Hej Laila

  Det trin jeg er mest glad for er at jeg er tilmeldt et maskinsykursus med teknikker, så jeg kan komme til at sy mere på min symaskine. og det går helt fint, så jeg skal snart igang med at sy et tæppe.
  God weekend.
  Mange syhilsener fra
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til dig, Lisbeth. Du er ugens vinder. Kontakt mig senest næste fredag kl. 18.00

   Slet
 4. Det er svært at svare på, for der er mange trin i den verden, men en ting er jeg meget glad for, da jeg gav mig selv et kursus i Quilt uden tårer med Birgit Glûsing. Det gjorde quitingen til en fornøjelse, fremfor en pestilens.
  Syhilsner Esther

  SvarSlet
 5. Anne Nyvang Christiansen8. december 2012 kl. 09.53

  Kære Laila.

  Først og fremmest - Tak for udtrækningen, det var en dejlig decembergave :-)))

  Uh, hvor er det svært at svare på. Jeg har så mange gode og positive oplevelser, som stadig "følger" mig. Men den vigtigste ting, som gør, at jeg kan udfolde mig (nogle gange vildt), er nok, at jeg fik indrettet det skønneste syværelse samtidig med, at jeg "overgav" mig 100% til patchworkenens verden. Måske en underlig ting at vælge som det vigtigste, men jeg ved, at jeg ville blive træt af det, hvis jeg hele tiden skulle pakke det sammen.

  Rigtig god syuge til alle.

  Mange hilsner fra Anne.

  SvarSlet
 6. Et helt fantatsisk trin i min kreative verden er at jeg gået på EFTERLØN:):)
  Uha hvor er det dejligt :):):)
  Rigtig god julemåned

  KH Susanne

  SvarSlet
 7. Det største trin for mig er helt sikkert, at begive mig ind i denne patchwork-verden. Jeg har helt sikkert ikke fortrudt det :)
  Det andet må være at gå fra det "sikre" at sy over pap til, at sy sammen på symaskinen. Fordi nogen gange er det bare dejligt når tingene bliver hurtigt færdige, så man kan komme i gang med noget nyt og spændende.

  SvarSlet
 8. Ligesom flere af de andre må jeg sige, at jeg er mest glad for at jeg tog skridtet til at melde mig på et begynder patchworkkursus - sltaå overhovedet komme i gang. Der er så mange sjove og spændende teknikker inden for området, og jeg synes det er spændende at lære dem alle - også det der ikke lige umiddelbart ser ud til at være noget for mig. Man kan sagtens blive glædeligt overrasket.

  SvarSlet
 9. Mit største/vigtigste trin var, at jeg som 4-årig var tålmodig nok til, at sidde sammen med bedste (mormor) og sy små stofstykker sammen. Bedstes tanke var sikkert, at jeg skulle sy dukketøj. Før jeg skulle i skole kunne jeg hækle, strikke, brodere og sy, både i hånden og på en gammel singer med vippefodplade. Bedste har ikke levet de sidste 27 år, men jeg har stadig mange, især patchkorkting, jeg gerne vil vise hende. Så ingen tvivl, bedste hjalp mig med at tage de først og for mig vigtigste skridt, ind i patchworkens forunderlige verden.

  SvarSlet
 10. Undskyld. Glemte at underskrive mig
  Lilian T Møller

  SvarSlet
 11. Hej Laila
  Der kunne være mange forskellige ting, man kunne vælge som det største og vigtigste skridt ind i patchworlverdnen, en inspirerende udstilling,da jeg syede mit første store sengetæppe, men jeg tror faktisk at det var da en bekendt og senere god veninde en jul viste mig hvordan jeg skulle sy mine første små julehjerter, derefter var jeg fuldstændig tryllebundet.
  Hilsen Jette.

  SvarSlet
 12. Mit bedste skridt, må være: da jeg solgte to store væve, ½ tons garn, og startede på patchwork istedet. Det er det skønneste jeg har gjort på den kreative side. Før lå der garn på alle hylderne, nu ligger der stoffer. Skønne stoffer.
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 13. Det skridt, jeg er mest glad for at have taget, må helt klart være, da jeg købte min symaskine for 19 år siden, en bernina 1630. Den kostede mange tusind kroner, men har været det hele værd, for der har kun været en enkel reparation og de almindelige eftersyn!
  Inge Christensen

  SvarSlet
 14. Hej Laila. Jeg er utrolig glad for at jeg blev opfordret til at være med til at sy patchwork for 11 år siden. Jeg blev ellers ved med at sige, til mig selv, at det tog for lang tid at blive færdig med et projekt, men jeg er kommet efter det med årene. Nu har jeg så meget der har med patchwork at gøre, at mit værelse er godt isoleret.
  Da jeg stoppede med at ryge, blev jeg "stofmisbruger". I!m loving it.

  SvarSlet
 15. Jeg er glad for at jeg tog springet og begyndte med patchwork/quiltning i 2008. Jeg har haft rigtig mange gode timer sammen med mit sytøj og med gode veninder. Hilsen Hanne Bruun

  SvarSlet
 16. Hej Laila! Skønt at høre, at du er glad og trives med springet, du tog i 2o11! Og dejligt for os, dine fans og kunder, at din hjemmeside er en gave i sig selv, hver gang, man "kigger ind", tusind tak!
  Det bedste og vigtigste trin, jeg selv tog, er uden tvivl at jeg meldte mig på kursus hos Rita Strange Jensen, og dernæst at starte med at sy i en kviltegruppe! Tænk at modtage undervisning af en sød og dygtig dame, og at sy sammen med andre kvindfolk efter at have syet "småtterier" for mig selv i mange år, er bare så givende og positivt, lige til at blive "glad i låget" af, skønt! Mange kærlige hilsner til alle jer "patchworksild" derude fra Inger

  SvarSlet
 17. Der er rigtig mange, men vel egentlig da jeg tog springet og læste til håndarbejdslærer, og ikke mindst kan lave "næsten" alt med mine hænder.
  En ting er især dejligt især ved patchwork/quilt er, at selvom jeg sad og quiltede et tæppe da min daværende mand døde og jeg lå alt på hylden, kunne ikke komme videre, så mødte jeg en dejlig mand igen, og han gav mig det skub som skulle til så nu er jeg heldigvis kommet godt igang igen.

  SvarSlet
 18. Jeg er jo næsten født med en nål i hånden, så at sy traditionel PW har aldrig rigtig været en udfordring for mig. Men i mange år kredsede jeg om en Baltimore Quilt, jeg synes de er fantastisk smukke med al det applikation der er på. Jeg blev ved med at sige: "En dag når jeg er blevet god nok! " Min mand sagde at det var jeg, og gav mig det fornødne skub. Nu ligger min Baltimore på min seng, og mit motto er jo ikke helt forkert!: Intet er umuligt, miraklerne tager bare lidt længere tid!
  Gitte Sinnet

  SvarSlet
 19. Det bedste er nok, at jeg har meldt mig ind i Dansk Patchwork Forening og derfra videre til en lokalforening. Jeg får en masse input, undervisning og ikke mindst en rigtig god social kontakt med en hel masse andre "stofmisbrugere".
  Der er medlemmer på alle stadier, og som kørestolsbruger er det så dejligt at finde nogle at dele interessen med og mødes på bestemte dage - det giver glæde og "sparket" til at komme afsted. Jeg får modet til at gå i gang med ting som ellers aldrig ville komme på tale.
  Hilsen Inge Lise

  SvarSlet
 20. Det vigtigste for mig er at ha´ begyndt at sy patchwork det næst vigtigste er at jeg har måttet gi´slip, og lade tingene udvikle sig. For det kan blive ved.

  SvarSlet
 21. Det vigtigste skridt var, da jeg købte en "ordentlig" symaskine.
  Anne-Lise B.

  SvarSlet
 22. Hej Laila. Det vigtigste for mig var nok at jeg begyndte at sy patchwork, og så er det samtidig rart at få positive tilkendegivelser fra andre ( både fra dem der syer, og dem som ikke gør)hvis de syntes om ens arbejde, så kan man blive helt " HØJ ". Rigtig god weekend til dig.
  Hilsen Helene

  SvarSlet
 23. Jeg har kun quiltet i hånden,min maskine er bare en billig en og der er ikke alle de programmer på, men det er utroligt, den effekt det giver.Jeg skal igang med at quilte en pude med roser, glæder mig til at se den færdig.

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.