fredag den 26. oktober 2012

Quiltersjov 26. oktober

En hel uge er igen forsvundet og for mig har det været en noget usædvanlig af slagsen. Sidste fredag fløj jeg til Beijing og i morgen eftermiddag går det hjem igen. Det er blevet til en kinesisk quilt af tvivlsom kvalitet men i flotte farver. Hovedet er fyldt med mange indtryk, jeg glæder mig til at komme tilbage og hvile det lidt.

Ugens quiltersjov bliver et billede fra Pekingoperaen. Læg især mærke til det flotte mønster på bagtæppet. Jeg bliver helt sikkert nødt til at sy en dragequilt. Saml puslespillet, hvis du har lyst. Det er kun for sjov.Sidste uges kommentarer handlede om ugens indhold, min uge har været et væld af nye indtryk, men også et mylder af ideer til nye quilte og mønstre. Er du først begyndt kan du finde mønstre alle vegne. Farverne spiller en uendelig stor rolle, finder jeg en skål, en taske - hvad som helst, ja så er min mands kommentar som regel: "Jamen, det kan godt forstå, du synes om, den er jo også blå!".

Ugens quilterfilosofiske ? er på vej:


Prøv at beskrive dit seneste eller igangværende eller kommende projekt uden at nævne farver.


Skriv kommentarer herunder senest næste fredag kl. 18.00 og du er med i ugens lodtrækning om et gavekort til BaliQuilt. Gør det, hvis du synes om det, husk det er kun for sjov.

Rigtig god weekend.

26 kommentarer:

 1. Hej Laila

  Mit igangværende projekt er stadig "Grandmothers Flowergarden" i mine absolut yndlingsfarver - håber at få det færdigt til vores (Korsør Quilterne) udstilling på Fæstningen næste år :o). Mit kommende projekt et det historiske "Dear Jane" som jeg har valgt at sy i reproduktionsstoffer og med muslin som baggrundsstof - et projekt som jeg glæder mig rigtigt meget til :o).
  Håber at du nyder din tiltrængte ferie - den lyder i hvert fald spændende - håber at høre lidt mere om den næste gang vi ses i Symus - godt tur hjem :o)

  Mange hilsener fra
  Tina

  SvarSlet
 2. Hej Laila! Det lyder vel nok spændende, hold da op, tænk at rejse til Kina, super!! Jeg håber, at du nyder turen, der bliver sikker mange indtryk, som skal bearbejdes (og måske quiltes?) Kom nu godt hjem, forhåbentlig er din mave OK! Sjovt og anderledes puslespil, tusind tak!
  Mit igangværende projekt er noget så enkelt som en lille brødbakke-serviet, som jeg godt kan bruge. Den er lavet at tiloversblevne papper fra et andet, meget broget snow-ball tæppe. Køn er den ikke, men sjov, og jeg er næsten færdig. Mit kommende projekt er jule-dækkeservietter m.m., helst noget utraditionelt ikke-nisset. Tænk, jeg ejer ikke en eneste juleting, som jeg selv har lavet! Jeg må vist hellere komme i gang, og denne gang beholder jeg det selv! Mange hilsner fra Inger

  SvarSlet
 3. Jeg købte en pakke med bali-strimler (det hedder vist bali-pops) til Nordisk Quiltetræf i Ålborg. Jeg er næsten færdig med et tørklæde i aflange firkanter.
  Jeg er godt i gang med en taske syet i strimler - den skal "bare" lige sys sammen. Og der er stadig mere tilbage af strimlerne, så der bliver i hvert fald også til en kosmetikpung. Det er da helt utroligt så meget, man kan få ud af sådan en pakke strimler :-)

  SvarSlet
 4. Sikke dog en spændende rejse, du har været på! Håber du er kommet godt hjem!
  Jeg har flere igangværende projekter, men det, jeg i øjeblikket arbejder mest på, er en sytaske til alt mit sygrej.
  På for- og bagside kommer der et skønt stitchery, og så bliver der masser af lommer, så der bliver plads til alt det, man skal bruge på farten!

  SvarSlet
 5. Jeg har lige færdiggjort et restetæppe, som nok går til projekt Puttetæpper. I dag får det lukkekanter på, og det er godt, at jeg ikke skal nævne farver, for der er fra hele regnbuen og lidt mere til !

  Hilsen Anne-Lise B

  SvarSlet
 6. Denne weekend er jeg på sykursus og syr på et slumretæppe som bliver lavet af mine julestoffer....
  Spændende at høre om din Kinatur ....
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 7. Lige nu er jeg igang med at håndquilte et slumretæppe lavet i storblomstrede stoffer, med meget mørk bund, skåret i sekskanter,sat sammen med ensfarvede trekanter af samme farve, som bunden, på de storblomstrede. Om det kan siges at være mine ynglingsfarver, det bliver svært, for jeg kan lide alle farver undtagen en.
  Ja, Kina er et inspirerende land og gult var kejserens farve, ingen andre måtte bære den.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 8. Hej Laila, Det lyder som en spændende tur du er på. Glæder mig til du viser billeder og fortæller lidt om turen på bloggen. Mit igangværende projekt er små gyngeheste til juletræet et mønster jeg fandt i et tysk patchwork blad de bliver bare så søde.

  Knus fra Winnie

  SvarSlet
 9. Hej Laila
  Sikken en ferie du har haft, du har vel købt dig fattig i stof? Mit kommende projekt er et tæppe lave ud af en jello roll. Har været til hobbymesse i Fredericia og fik der nogle gode ideer til hvordan det skal se ud. Så håber jeg så bare det også bliver derefter.

  Hilsen
  Gitte M

  SvarSlet
 10. Hej Laila

  Håber du har haft en spændende ferie i Kina, Jeg var selv i Beijing og Xian i sommer, det var en utroligt spændende tur.

  Da jeg altid har flere patchwork-projekter i gang på samme tid, vil jeg kun nævne to. Det ene er en "Dear Jane" syet op i nutidige stoffer, så det bliver en historisk quilt med et skær af 2012.
  Det andet projekt er et drengetæppe med kattestoffer fra din butik sat sammen med matchende stoffer også fra din butik.

  Hilsen Aase

  SvarSlet
 11. Hej Laila
  Hold op det lyder til at være dejligt og spændende med en tur til Kina. Du har helt sikker købt flotte stoffer..Smiler..... Mit nyeste projekt er julekaffebrikker som jeg glæder mig til at se stofsammensætningen på.

  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 12. Anne Nyvang Christiansen30. oktober 2012 kl. 17.04

  Hej Laila.

  Jeg er pt. igang med at maskinquilte Maraton-quilten fra sidste år. Et sjovt mønster, hvor en log-cabin blev skåret op. Jeg er forhåbentlig færdig med det, inden vi mødes til en ny gang Maraton-syning ....... lige om lidt.
  Ikke et ord om farver .........

  Kh. Anne.

  SvarSlet
 13. Quilte-liv. Jeg startede blokke op på et tidspunkt. syede Crazy, nu havde jeg pludselig 20 blokke.
  I går fik jeg syet borter, en lille nierblok i alle hjørner, og sat det hele sammen, så en str. der kan bruges til noget. I går kom min mand forbi, og spurgte om jeg blev ved med at sy på det gamle tæppe. Jeg troede slet ikke han havde set det før ;o)))

  SvarSlet
 14. Jeg har lige afsluttet to hjerter på spyd. :) Skal igang med at færdigmontere en juleløber med dækkeserviet.
  Sikke en tur du har været på.
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 15. Velkommen hjem - sikke en tur, det kan da kun have været en fornøjelse.
  Efter Marton fredag/lørdag i Limfjordsgruppen (noget så hyggeligt) er jeg i gang med et slumretæppe i kun 2 forskellige stoffer, men til gengæld i pangfarver: 1 ensfarvet og 1 storblomstret. Der er en masse skærearbejde. Man syr en blok af de 2 stykker stof, skærer den ud, syr igen, skærer osv. Er så spændt på udfaldet.
  Hilsen Inge Lise

  SvarSlet
 16. Velkommen hjem :):) Mon ikke vi får billeder af se :):)
  Jeg er i fuld gang med at skære med min nye 12g lineal.
  Og ikke noget med farver, ,,, men det altså i julestoffer.
  Vi skal jo sy sammen lørdag hos Symus, det glæder jeg mig så meget til.

  SvarSlet
 17. Velkommen hjem fra en spændende rejse :-) Jer er i øjeblikket i gang med op til flere projekter - som sædvanlig, men på min designvæg hænger der et tæppe der er skåret med en super60 lineal, altså en masse 60 grader trekanter..og så ligger min bentobox på 2. måned og venter på at blive quiltet. Det er desværre for hårdt for mine arme og venter blot på at musklerne kommer til sin ret igen, så jeg kan få Bento boxen færdig :-)

  SvarSlet
 18. Hej Laila.
  Det må være en kæmpe oplevelse at rejse til Kina og se deres form for pw.
  Jeg er lige blevet færdig med at lave et tæppe til min datter af en Jellyroll :) Glæder mig at aflevere den i slutningen af måneden når hun fylder 37 år (fatter ikke hvor alle de mange år er blevet af)

  Velkommen hjem til kolde Danmark. Her er som vanlig gråt/koldt og vådt :(
  Kram Chila

  SvarSlet
 19. Jeg har lige konstateret at jeg mangler at quilte i en hulens masse trekanter på mit Farmers Wife, så det er jeg igang med. Ha en dejlig weekend.
  Hilsen Birthe

  SvarSlet
 20. Just nu håller jag på att quilte en restduk som är från ett kurs jag gick 2011. Det var väldig jobbi att få ihop den men den blev rätt så snygg.
  Gick du på "The Great Wall"?
  hilsen/anni

  SvarSlet
 21. Jeg er ved at lægge blokkene op til et puttetæppe i stærke pigefarver med smalle strimler imellem. Samtidg syr jeg på 2 sengetæpper til en dreng og en pige med venskabsstjerner i pastelfarver.

  SvarSlet
 22. Mit seneste projekt er lavet i en mønster der hedder Wonky Tonk. Jeg troede først at mine midterstykker var hortensiaer, men har nu opdaget at de er vindrueklaser! Til det bruger jeg to matchende farver som danner stjerner. Glæder mig til at blive færdig med forstykket!

  mange patchwork hilsner - Edna

  SvarSlet
 23. Hej. Mit seneste projekt blev til i en weekend hvor jeg var helt alene hjemme. Vi har lige fået nye møbler, og så passer alting jo ikke sammen mere.Et gammelt oliemaleri jeg havde fundet på genbrug og en masse stoffer blev fundet frem. Der blev lavet en baggrund i sammensyede strimler.Herpå blev der maskinaplikeret helt enkle blomster.
  Jeg arbejdede til langt ud på natten, og søndag formiddag fik jeg spændt stoffet ud over det gamle lærred og hængt mit nye billede op. Resultatet blev ret flot og passer perfekt til den nye sofa. Dejligt. Nu mangler jeg så nogle nye puder. Det må blive mit næste projekt.
  Mange hilsener til alle.

  SvarSlet
 24. Jeg har netop færdiggjort et sengetæppe med kappe på, tæppet blev påbegyndt da vi havde vores vandseng for ca. 6 mdr. siden, vi har i mellemtiden udskiftet vores vandseng til elevationssenge, som har et lidt andet mål end vandsengen, men heldigvis passer det alligevel.

  SvarSlet
 25. Mit nuværende projekt, som kræver lidt "designersnilde", er et veltilpasset "tæppe" til min køkkenmaskine. Det bliver ikke kedeligt, men der er syet "baglæns" mange gange.
  Det ender nok med, at jeg ikke har flere rester.

  Syhilsen
  Kirsten

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.