søndag den 23. september 2012

Dansk blokfest - blok 1

Den danske blokfest er begyndt på facebook, du finder den her ved at klikke her. Du har dog også mulighed for her at hente alle blokkene. Foreløbig er der designere til fem blokke, som vil have et mål, som er deleligt med 5 og er i cm. Blokken lægges ud søndag, så længe der er nogen, som melder sig til at designe dem.

Første blok har Inge Jensen designet i EQ7, du kan se Inges blog ved at klikke her. Der er også flere gratis mønstre at hente på Inges blog.

Inge skriver, at den kan sys over pap eller på amerikansk.

Vil du sy blokken, kan du hente den her ved at klikke på linket her.

Vil du sy blokken på maskine, kan det også lade sig gøre.

Der er du nødt til at arbejde med kvadrater på 5 * 5 cm plus sømrum og sy et kvadrat på hjørnet 2½ * 2½ cm plus sømrum, bukke om og klippe af.

Der skal bruges fire kvadrater i farve 1 (lilla), fire i farve 2 (sort) og et farve tre (sort/hvid). Små kvadrater skal der bruges 12 i farve 3 og 4 i farve 2.Læg det lille kvadrat på hjørnet af det store, tegn en streg diagonalt fra hjørne til hjørne på det lille kvadrat. Sy i stregen. Klip det ekstra stof af. Fold stoffet, så den lille trekant er i hjørnet af det store kvadrat.  Fortsæt med at sy små kvadrater på i tre hjørner.

På stort kvadrat i farve 2 skal der sys et lille kvadrat i farve 2 på hver.Sy derefter delene sammen efter Inge Jensens blok og den er færdig.
God fornøjelse.

5 kommentarer:

 1. Flot, og tak for en fin vejledning.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ligger altså ikke på min hjemmeside, men på min blog som hedder www.kludeblog.dk

   Slet
  2. Hej Inge
   Tak for det, jeg har rettet linket, så det viser hen til bloggen i stedet.

   Slet
 2. Hej Laila! Se, det kalder jeg en blokfest!! Det er en rigtig flot blok, det er bestemt en, man får lyst til at bruge,- godt gået, Inge ;-)! Tusind tak, mange hilsner Inger

  SvarSlet
 3. Jeg ville bare høre om der ikke bliver lagt nye blokke ind her fra den danske side. Jeg er nemlig ikke på facebook.

  Hilsen
  Gitte

  SvarSlet

Det er altid fantastisk dejligt at læse kommentarer. Skriv endelig en til mig. Du er meget velkommen til at skrive din blog- eller hjemmesideadresse på.

Du behøver ikke være medlem på Blogger, men kan kommentere som gæst. Skriv dit navn i kommentaren i stedet. Der er et faneblad med vejledning til det øverst på bloggen.